A Spirit FM programigazgatója a Media1-nek erősítette meg elsőként, hogy a rádió elindul a Klubrádió és a Civil Rádió volt frekvenciájára vonatkozó pályázatokon.

Az ATV-csoport rádiója bejelentkezett a Klubrádió frekvenciájáért

Korvin Tibor a médiaügyi szakportálnak azt is elmondta, miért szeretnének átköltözni másik frekvenciára a mostani 87,6 MHz-ről.

A Media1 értesülése szerint a jelenleg a Budapest-Belváros 87,6 MHz-en sugárzó, az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM (korábbi nevén Broadway Rádió) is elindul a Budapest FM 92,9 MHz és az FM 98,0 MHz-es közösségi rádiós frekvenciapályázatokon.

A 92,9-es frekvenciát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának idén nyáron meghozott döntése értelmében annak jelenlegi birtokosa, a Klubrádió csak 2021. február 14-ig használhatja, mivel a grémium – nagy visszhangot kiváltó módon – nem hosszabbította meg a médiaszolgáltató lejáró jogosultságát, hanem a médiatörvényre hivatkozva pályázatot írt ki rá, amelyen egyébként a Klubrádió is elindulhat. (A Klubrádió vitatta a Médiatanács döntésének jogszerűségét és a TASZ segítségével bíróságon próbálja támadni a döntést.)

A másik frekvenciát, a fővárosi FM 98,0 MHz-et korábban a Civil Rádió használta, ám a Médiatanács a Civil Rádió jogosultságát sem hosszabbította meg egy tavalyi döntéskor, így ez utóbbi rádió már közel egy éve kizárólag az interneten érhető el, az egykori frekvenciája pedig huzamosabb ideje kihasználatlan.

Korvin Tibor, a rádió programigazgatója a Media1-nek elmondta:

„A Spirit FM alig több mint egy éves működése óta komoly fejlődésen ment keresztül. A kezdeti időszak után sikerült olyan nagy közérdeklődésre számot tartó produkciókat létre hoznunk, amelyek indokolják a további infrastrukturális növekedésünket. Itt elsősorban Puzsér Robiék és Fiala János műsorára gondolok. Az utóbbi hónapok visszajelzései alapján egyértelműen azt látjuk, hogy a 87,6-os frekvencia néhány ezres elérése már nem tudja kiszolgálni a hallgatóinkat, illetve a foghatóság korlátozottsága gátat szab a további fejlődésünknek. Éppen ezért döntöttünk úgy szakmai-stratégiai partnerünkkel, az ATV-vel, hogy az összes, a profilunkhoz illő frekvencia pályázaton is elindulunk.”

(media1)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
ATV rádió? Mégegy Hitgyülis gittegylet. Akkor pedig csupán Német akarja megszolgálni az orbáni mannát.
human
@Madácsi Pali: Én már a komplett tv előfzetésem felmondását tervezem. Őszintén szólva az ATV volt az amit még néztem és kalandvágyból néha a az M1, HírTV, csak hogy lássam milyen mélyre süllyedt már a propaganda elmebaja.
Az általam nézett műsorok 70%-át már az interneten nézem amúgy is, mert nem kapnak csatornát a szolgáltatóknál.
simmering73
"A Spirit FM az ATV-hez hasonlóan magát függetlennek nevező, ugyancsak közéleti műsorokat közvetítő rádió, azzal a különbséggel, hogy itt olyanok készítik a műsorokat, akik a rendszer ellenfeleinek adják ki magukat, de a tulajdonosok célját valósítják meg, hogy a rendszer ellenfeleit belekonszolidálják a NER-be. Az ellenzéki hallgatók mintegy maguktól jöjjenek rá, hogy miért is van Orbán Viktornak igaza, és miért nincs nála jobb vezeő. Ezért nem kell ezzel foglalkozni. Németh Sándor és a fia az ATV-ben ugyanígy csapja be az embereket, és miután Köves Slomó nem tudta a Klubrádiót eléggé kordában tartani és a diktatúra igényeinek megfelelően hangszerelni, ezért a frekvenciát átjátsszák a rendszer hűségesebb kiszolgálói, Németh Sándor, és családi magánvállalkozása, a Hit Gyülekezete érdekkörébe."
nepszava.us/nemeth-sandor-fianak-radioja-kaphatja-meg-a-klubradio-frekvenciajat/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.