A magyar egészségügy továbbra is bírja, mi több, felkészült a járvány tetőzésére – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az InfoRádiónak.

Kásler: a szenteste a meghitt ünneplésé, nem a plázázásé

Úgy véli, várhatóan januárban csökken az aktív fertőzöttek száma.

Kásler szerint  az egészségügyben is vannak vírustagadók, akikkel szemben most már nagyon határozottan fel kellene lépni. 

Kitért arra is, hogy véleménye szerint a szenteste a befelé fordulás ünnepe.

Számomra sosem azt jelentette, hogy plázába kell járni, tömegeket kell összehozni és enni-inni. A karácsony meghitt ünnep, ezt tudom ajánlani minden honfitársamnak, függetlenül attól, hogy milyen járványügyi szabályok lesznek érvényben 

- fogalmazott Kásler Miklós.

A miniszter a vakcinával kapcsolatban elmondta, Magyarország még nem szállt be egyetlen fázis-3-vizsgálatba sem, de minden céggel tárgyalások folytat arról, hogy valamilyen formában részt vegyen a tudományos kutatásban, akár a fázis-3-szakaszban is.

(Inforádió)

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Egy korsó hideg barna
Szenteste a meghitt ünnepen senki nem jár a plázákban.
Ezt még az orbán kormány miniszterének is tudnia kellene.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
okoskodás helyett inkább próbálj valamit nem ártani! =))
voltmárjobbis
És a karifa alá hogy kerül az ajándék baszd meg!
kaslernek tényleg a kéményből hozza az ajándékot a mit tudom ki,
Vagy anyu megy bevásárolni neki nyakkendőt a plázába?
Egy korsó hideg barna
Szenteste a meghitt ünnepen senki nem jár a plázákban.
Ezt még az orbán kormány miniszterének is tudnia kellene.
Horizont
Felőlem befordulhat vagy akár fel is...de szabja már meg másnak mit csináljon.
Szenteste nem a plázákba vagyunk barom.
kereső
Lehet, hogy a sport 150 milliárdját, az egyházak 103 milliárdját inkább erre kellett volna forditani? A kutatásra- hiszen vannak nagyon felkészült kutatóink, gyógyszer kutató laboratóriumok. na de késő bánat.Majd megvesszük és sztároljuk azt az orosz és kianit, amitől a lakosság 80%-a irtózik.Ezt is elszabtátok!
namihami
Melyik pláza van Szenteste nyitva? Legkésőbb 14 órakor bezárnak.
Csak 3 címet mondjál, nem kell 10. (mint a parancsolat)
tudode
Magánügye az, milyen módon töltik a szentestét, azzal együtt, hogy a plázák is veszélyhelyzet miatt 19.00 h-kor bezárnak!
.
Néha nem ártana inkognitóban leereszkedne azokhoz akiknek a szolgálatára szegődött érzékelhetné,hogy több ezer család számára elviselhetetlen, hogy az ünnepi asztal mellett üresen marad egy ülőhely, és azon kívül mindenki tele van az elszabadult járvány miatt agódalommal ehelyett a kioktatás helyett!
.
csipetke
Ő már csak tudja,valószínűleg sose volt plázában,mert a sok-sok milliós fizetéséből mindent házhoz rendelhet készen,de valószínűleg azt se ő intézi,hanem a cseléd,az inas,vagy mittoménki. Nem értem,miért engedik nyilatkozni ezt az embert.
lampa laz
Tapasztalatból mondja, kinézem belőle, h tavaly bezáratta magát egy plázába a hülye.
Józsipapa
a táppénz kifizetésben járjál élen !!!
piszkos körmű...
Málna
@Horizont: Nem szab meg senkinek semmit, csak elmondta, ő hogyan ünnepel, és ezt ajánlja másnak is. És nyilván nem arról beszél, hogy a szentestét töltjük a plázában, hanem az előtte lévő időszakot, hogy ajándékot vegyünk.
Azért ezt nem volt olyan nehéz értelmezni...
Yoda69
@Málna: Minek magyarázod? Elegge egyértelmű
Kásler: a szenteste a meghitt ünneplésé, nem a plázázásé
Gazella
Szenteste mindig is délig azaz 12:00-ig volt nyitva minden egyes bolt pláza, árkád kisnyalonc :D
justhpeter
Nyilván Kásler mekkmesternek fogalma sincs a valóságról, hiszen ő csak hirdetni tudja az igét, ragozni nem. Amúgy ez a képessége teszi őt alkalmassá az Orbán kormányban a csúcsminiszterségre. meg kell nézni a többit és nincs min csodálkoznunk.
sgl
@justhpeter: Ocsmány Vigyor minisztérium vezetői, - sőt egyáltalán a közeli vezetők,- közül csak egyet mondjál akinek önálló véleménye, akarata, és iránya van. Csak egy picirit is!
Lázárnak volt, kirúgta.
Régi fideszeseknek volt, már sehol sincsenek, ...
Horizont
@Málna: Már megint buta vagy, ne villogj vele. Teszek rá mire gondolhatott, egy politikus beszéljen egyenesen a népnek. Szentesete nincs már semmi nyitva. Szóval feleslegesen rinyáltál már megint.
Málna
@Yoda69: Szerintem is egyértelmű, de látod, nem mindenki érti.
Málna
@Horizont: "Szentesete nincs már semmi nyitva."
Tényleg feleslegesen magyarázok.
Amikor szájbarágósan beszélnek a politikusok, akkor meg az a bajotok, hogy hülyének néznek. Hát, nem véletlenül...:-)
simmering73
Ennek is elmentek otthonról. Szóljon már neki valaki, hogy a Szenteste a körömpucolás és a fenyőfa állítás ideje, mert a Plázák zárva vannak.
durbinsc
Kásler bácsi... vannak, akiknek a plázázás jelenti a Karácsonyt. Ennyi.
Jozefina
Ehhez nem kell nagy ész: "Úgy véli, várhatóan januárban csökken az aktív fertőzöttek száma." Erre vár orbán és a törzs is, hogy majd dícshimnuszt zengjenek önmagukról, holott semmi érdemlegeset nem tettek a vírós megfékezése és a sok-sok halál ellenében!!!
fidem
Persze, hogy szenteste már nincs plázázás.
De azért azt ugye még ő is tudja, hogy a terített asztal lakomája és a fa alatti ajándékok honnan kerültek oda...
Horizont
@Gazella: Ő nem román hanem egy itthoni hülye picha :))))
Yoda69
@Málna: Nekem ugy tűnik csak te nem érted :)
Málna
@Yoda69: Nekem meg úgy, hogy csak én értem.:-)
Horizont
@Málna: Játszod itt a dámát és még értő olvasásod sincs. Nem fogad fel se Kásler se Yodát. Ennyire együgyű vagy. Szerintem ne erőlködj, mert csak kiröhögteted és lesajnáltatod magad :DDD
Horizont
@Málna: jav: nem fogod fel se Káslert...
Aki Én
@Málna: felnőtt emberek vagyunk, majd mindenki eldönti az önjelölt szentember helyett, hogy kinek mit jelent a Karácsony.
Még ajánlásokat sem kérünk.
Főleg nem egy ilyen levitézlett koszfészektől.
Mert az én családomnak evidencia a tisztálkodás, alapvető igényesség, az év 365 napján.
Hogy neked ő egy hiteles iránymutató, azt elfogadom.
Málna
@Horizont: Te csak ne beszélj értő olvasásról, egy szót sem értettél abból, amit Kásler mondott. Ezért próbáltam segíteni. Mondhatsz bármit, ott van fentebb, mekkora butaságot írtál.
Málna
@Aki Én: Bárki elmondhatja a véléményét bármiről, bárki adhat ajánlást bármiről - és mindenki eldöntheti, hogy azt megfogadja-e. Ekkor baromságot hogy lehet egyáltalán leírni, hogy még ajánlásokat sem kérünk?
Horizont
@Málna: Istenem hogy lehetsz ennyire hülye és buta. Megint kár volt rád időt pazarolni. Szenteste nincs pláza nyitva te nagyon szerencsétlen. Kásler ezt honnan tudná? Te meg segghülye vagy és annyira nyalsz nekik, hogy az eszedet se tudod használni. Igaz nincs is mit.
Aki Én
@Málna: Te: ,,És nyilván nem arról beszél, hogy a szentestét töltjük a plázában"

Kásler: "a szenteste a meghitt ünneplésé, nam a plázázásé"

És úgy gondolod itt csak te vagy az értő? Vicces...
Itt rajtad kívül mindenki arról beszél, amit mondott.
Hogy mire gondol a költő, azt irodalom órán szoktuk elemezni.
Málna
@Horizont: És még fokozod is...Tényleg nem érted, hogy miről beszél? Pedig már segítettem is.
Málna
@Aki Én: Nem elég szájbarágós Kásler. Gondolom, mindenkinél feltételez egy minimális értelmet. A kis naív. (Persze az is lehet, hogy magasról tesz arra, aki még ezt a szintet sem üti meg. Nem ítélném el érte.:-))
Aki Én
@Málna: ,,Ekkor baromságot hogy lehet egyáltalán leírni, hogy még ajánlásokat sem kérünk?"
Tényleg nem értem, hogy tudsz ekkora baromságokat leírni...
Nem kérünk ostoba ajánlásokat, amivel egyébként a véleményemet írtam le.
Szereptévesztésben van a káros koszfészked :)

@Málna: Itt mindenki arra reagált, amit kijelentett. Se többre, se kevesebbre.
Kár volt rólad egy minimális értelmet feltételezni.
Málna
@Aki Én: Mindig túltolod, már megint izzadságszagú a kommented. Nem tudod időben abbahagyni. Aranyos, hogy próbálod mentegetni a kevésbé értelmes társaidat, de inkább segíteni kellene nekik. Nem gondolod?
kereső
Mi a lófüttyért kell ezen tobzódni? A koszos körmű sarlatán inkább azokról emlékezne meg, akik az ő és a kormány dilettáns járványkezelése miatt már sohasem ülnek az ünnepi asztalhoz- és a nem fognak a plázákban tobzódni már sosem. és azokról, akiknek most nem adatik meg még az sem, hogy "meghitt" családi körben ünnepeljenek- hanem majd magányosan/vagy éppen kettecsként töltik el az ünnepet. Méh ilyen érzéketlen, kioktató marhát. Mindenki tisztában van velle, hogy ez a Karácsony egyáltalán nem hasonlit a megszokottakhoz, és akkor ez jön a plázával. Mia lófax volt a tömegrendezvényekkel, meg a húszezres focimecsekkel még november elején-közepén is? akkor nem aggódtákl B+? Akkor kellett volna, amikor rászabaditottátok az emberekre a járványt- augusztus elején- mert mindenki menjen a Balatonra.Ti meg ahelyett, hogy felékészitették volna az eü-t, felszereléssel-és segédápolók képzésével a nyáron, inkább templomot épititettetek, meg stadiont, meg szórtátok a pénzt minden másra, mind bolond pék a lisztet. Jobb lenne ha hallgatnál, és meghúznád magad. Nagyon gyorsan elfeljtetted az orvosi esküdet: Ne árts!!! Te /ti ártotok a legtöbbet. És nem kivánok sem Neked, sem a kedveseidnek "békés, meghit, szeretetteljes ünnepet"- csak olyat, ami nagyon sok családnak miattatok jut.
Aki Én
@Málna: Sokszor bevetetted már ezt az átlátszó gyomorforgató szöveget, mikor szembesítünk a nemértéseddel, ostoba és felesleges okoskodásoddal.
Gondolom azóta a segítségek nyomán újra olvastad, és megértetted, hogy konkrétan a szentestét említi a retek. Sosem szégyen tanulni, de undorító, ha a mestereidet támadod, mikor néha-néha megérted mit mondanak.
Ha megtanítalak a fegyverhasználatra, nem szép dolog engem hátba lőni, mikor végre megtalálod a ravaszt.
Tudom, mindenki szembe megy a forgalommal :)
Tudod, a kevesebb néha több. Nem az a baj, hogy nem szoktad érteni a dolgokat, hanem az, hogy ennek túlzóan nagy hangot adsz, érthetetlenül nagy arccal.
Nem akarlak megbántani, de nem véletlen, hogy közutálatnak örvendhetsz.
Shikari
@Málna: Minek kell mentegetni ezeket? Az ellenséget nem így kell kezelni!
Málna
@Aki Én: Nem kellett újra elolvasnom, elsőre is tökéletesen értettem, hogy mit akart mondani. Te is érted, ezért nem értem, miért erőlködsz ennyire. Miért játszod a hülyét, mire jó ez? Ettől még Horizont és társai nem fognak megvilágosodni.
Nem nekem vagy Káslernek ciki ez, hanem nektek.
ómió
Efftársilag a "szent" nyilván érthetetlen!
Giovanni Alba
@Málna: Te tudod mire gondolt az a szent ember, én meg elolvastam azt, amit ténylegesen mondott. Tényleg nem kellene magyarázgatnod, hogy miként is kellene értelmezni azt, ami amúgy egyértelmű. Kásler nagyot akart mondani, baromság lett belőle. Miért van vajon ez a kényszeres kimagyarázási betegséged? Gondolom szerinted sem azt mondta a házmester amit mondott, hanem azt nem is úgy kell érteni, mint ahogy elhangzott. A parlamenti kirohanására gondolok (csak hogy értsd), amikor saját szavai szerint szánalommal gondol azokra, akinek a személyi száma 2-vel kezdődik.
nyugatifeny.hu/2020/04/27/kover-szanalommal-tekintek-ezekre-a-kepviselokre-kulonosen-akiknek-a-szemelyi-szama-2-vel-kezdodik
Horizont
@durbinsc: 08:17
Te átírtad a neved végét és leírtál egy magyar mondatot? Na ne má...
Csak nem sok volt a lájkod és nem akartál egyenként végigmenni?
Gazella
@Egy korsó hideg barna: igaz! Főleg úgy nem; hogy szenteste semmi nincs nyitva.!!! Hogy plázázna az ember?!!
karma1
Te bargyu teve! Mutass egyetlen plazat is, ami szenteste nyitva van! Pont annyira hulye vagy, mint a fonokod!
Gazella
@Giovanni Alba: mert 1: román, 2; narancsos; ezáltal a dagadék seggnyalónca a málna.!! Ja meg fizetett troll.

Köztudott, hogy a székekyek már nem jól tudnak magyarul, hisz a mai szlogen szavakat már nem ismerik.. nem tudják szövegértelmezni a magyar mondazokat :D
Eladott Ország
@Gazella: ma, 13:11 ♦ Erdélyi reformátusoknak oszt milliárdokat a magyar maffia állam..
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/71189980_687741228372454_950803453213409280_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=qOY1-miTLDcAX-glVkZ&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=75f0cfa75f9eeeffe5c6c86cb2338a05&oe=5FEBFF5E
Már megint szorják a MAGYAR adofizetök pénzét! Meddig lehet ezt csinálni? A szép országunk közben a padlóra kerül! Korházak, oktatás, fizetések stb balkáni színvonalon vannak! A románok hülyére röhögik magukat ! A félrekúró csuhás (Tőkés) mennyit kap? Nem maradhat ki az aranyesőből.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/116713209_912244685922106_8972620943270733769_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=TQVPgHazAtwAX8waqtY&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=0a600359e182b452a5264a93f82577a8&oe=5FD59A23
Málna
@Giovanni Alba: Nem mindenkinek egyértelmű, hogy mit mondott Kásler. Láthatod magad is, milyen sokan nem értik. Horizont, Gazella, karma1...Nekik próbálok segíteni, ez kényszeres kimagyarázás lenne? Hát legyen...Tény, hogy nem tudok elmenni ilyen fokú értetlenség mellett. Zavar, hogy a politikusoknak is primitíven kell fogalmazniuk, mert sokan csak azt értik meg.
Kövérrel nem tudom, mit akarsz, én pontosan értettem azt is, amit ő mondott. Tudom, sokan nem.
Giovanni Alba
@Málna: Nem meglepő, hogy nem érted. Káslert idézem : "Számomra sosem azt jelentette, hogy plázába kell járni, tömegeket kell összehozni és enni-inni. A karácsony meghitt ünnep, ezt tudom ajánlani minden honfitársamnak"
Ki a búbánatos szomorú szamár járhatott karácsonykor plázázni, amikor 24-25-26 minden zárva? Nem kell tömegeket összehozni? Ugyanakkor menjenek éjféli misére? Nem látsz itt némi ellentmondást? Ja, tudom, te nem látsz.
Kövérről. Nem látod azt sem, hogy éppen vérig sértette az ellenzéki parlamenti képviselőket, főleg a nőket, mert az ő erkölcsi magaslatáról szánakozva nézi őket. Mondja a vöröskatona unokája, aki élvezettel kommunistázik az ország házában.
Örülj, te mindent pontosan értesz, éppen csak azt a rengeteg embert nem, akinek más a véleménye.
Horizont
@Giovanni Alba: Kásler azt mondta, hogy a szenteste a meghitt ünneplésé nem a plázázásé. Ezen mit nem lehet érteni. Ez a Málna vérciki, olyan csököttagyú beáll valamire és onnan nem térül el ha a pofájába nyomjuk a tényeket sem. Már csak röhögök rajta.
Ha Kásler azt mondja ...emberek a karácsony nem azt jelenti, hogy plázákba kell járni ész nélkül karácsony előtt, régen pláza se volt mégis szép lett a karácsony...hát azt mondom van igazsága. De nem ezt mondta ez a vén [email protected] . És Málna védi és védi , igaz Kövért is. Na aki Kövért védi az nem ember! Bocs neked írtam, mert nem akarok ennek a hülye pichának írni sem, mert akkor nem kattan le rólam. Az a baj, hogy a vezető politikusok (és a celebek se) mekkora a a felelősségük amikor megszólalnak. Rám nincsenek hatással bármit is ugatnak de sok emberre igen.
Málna
@Giovanni Alba: Nem azt mondta, hogy szenteste vagy karácsonykor kell plázába járni, hanem hogy neki nem erről szól az ünnep. Értsd: nem az eszeveszett ajándékozásról. Tökéletesen érthető, amit mondott.
Kövér nem az összes ellenzéki? (ezt honnan is veszed?) képviselőnőt sértette meg, csak azokat, akik úgy viselkednek, mint Szabó Tímea. Teljesen igaza van, tényleg szánalmas volt, ahogy eltorzult az arca.
Gazella
@Eladott Ország: Ezt mind tudom! Rég tudni h a dagadék egy román roma keverék!
Gazella
@Málna: Menj már a fenébe!! Szöveg értelmezz!!! DE MAGYARUL!!!
Gazella
@Horizont: attól még lehet székely származású :D
kulabombaafityiszre
Mivel nem ő adja a kalácsot ezért ne adjon tanácsot.
Málna
@Horizont: Amit te említettél, azt nem Kásler mondta, csak a firkász írta. Amit Kásler mondott, az idézőjelben van.
Nem gondoltam, hogy ezt sem tudod.
Málna
@Gazella: "Szöveg értelmezz!!!" Ez magyarul van?:-)
Giovanni Alba
@Málna: Kásler nem azt mondta, nem úgy mondta, de ha mégis, akkor nem úgy kell érteni, mert ő nem úgy értette? A Brian életében voltak olyan nagyon okosok, akik elmagyarázták az értetlen népnek, hogy a megváltó szavait mégis miként kell értelmezni. Szóval amikor azt mondta, hogy számára az ünnep sosem azt jelentette, hogy plázákba kell járni ... A karácsony meghitt ünnep. Most akkor jó lenne már abbahagynod a szövegmagyarázást. Azt mondta amit mondott, ne akard velem elfogadtatni a te értelmezésedet.
Kövérrel kapcsolatban kérdem, tudod te, mi történt ott az ülésteremben? A kormánypárti nagyon magyar, nagyon keresztény nagyon úriemberek egy ellenzéki felszólalás közben hangos tapsolással tették érthetetlenné a beszédet. Mit tett a házmester ezek közben és után? Talán rendre utasította a rendbontókat? Dehogy. "„Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére”

- fejtette ki a házelnök.

Kövér ezután felvetette, vajon miért nincs olyan barát vagy családtag Szabó környezetében, aki szólna neki, hogy “őhozzá mint családanyához méltatlan”, amit “hétről hétre bemutat” a parlamentben.

Kövér ezek után közölte: Szabó Tímea felszólalásaira a kormánypárti oldal “szellemesen és elegánsan” reagált, mondta ezt arra az esetre utalva, amikor Szabó beszéde közben vastapsolással először belefojtották a szót, majd szándékosan addig tapsoltak, amíg lejárt az ideje. Ekkor az ülést levezető Kövér házelnök azzal tagadta meg, hogy az eltapsolt idővel kiegészítve befejezhesse, amit elkezdett, hogy a „viharos tetszésnyilvánítással nem tudott mit kezdeni”.
Te mit tettél volna ilyen helyzetben? Mosolyogva meghajolsz, megköszönöd a tapsot, és elkönyveled, hogy te itt labdába se rúghatsz? Nem nagyon hiszem, mert itt látványosan véded a védhetetlent.
Málna
@Giovanni Alba: Nem az én értelmezésemet magyarázom, hanem az egyetlen értelmes értelmezést. Szomorú, de szükséges.
Ismerem az általad említett sztorit, de azért nincs különösebb jelentősége a körülményeknek, mert Szabó Tímea nem csak ezen alkalommal, hanem úgy általában szánalmat kelt a felszólalásaival. Komolyan csodálkozom, hogy a pártja nem állítja le.
Giovanni Alba
@Málna: Ismered a sztorit és nincsen különösebb jelentősége? Felfogtad egyáltalán, hogy itt egy parlamenti képviselőt akadályoztak meg abban, hogy elmondja beszédét az ország házában, s mindezt az ülést vezető elnök elnéző helyeslésével? Neki kötelessége lett volna a renitenseket rendre inteni, és lehetővé tenni a beszéd megtartását. Ez nem egy lányiskola folyosója, fogd már fel! Igazából az a szánalmas, ahogy szembesíti a kormánypártiakat a törvény és jogsértéseikkel, de ezek arra sem képesek, hogy meghallgassák.
Az országgyűlés elnökének feladata "megnyitja és részrehajlás nélkül vezeti, majd berekeszti az üléseket, engedélyezi a felszólalásokat, ügyel a házszabályi rendelkezések betartására, kihirdeti a szavazás eredményét és ügyel az ülések rendjére" Csak neked, csak most, felhívom figyelmedet a részrehajlás nélkül kitételre. A házmesternek nem dolga a képviselők minősítgetése minősíthetetlen stílusban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.