A Fidesz lejtmenetben van, augusztusban a választókorú népesség 36 százaléka támogatta őket, most 30 százalékos a támogatottságuk, a kormánypárt vesztesége ezen időszak alatt félmillió választó – idézi a Telex a ZRI Závecz Research Intézet decemberi pártpreferencia-vizsgálatát.

Felmérés: a Fidesz félmillió szavazót vesztett, sok diplomás és fiatal csalódott Orbánékban
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A felmérés szerint leginkább a diplomások körében (46-ról 27 százalékra), és a 30 év alattiaknál (33-ról 22-re) zuhant nagyot a kormánypárt népszerűsége. Jelentős csökkenést mért a Závecz Budapesten és a megyeszékhelyeken – 34-ről és 36-ről csökkent a fideszesek aránya 23-23 százalékra.

Az ellenzéki koalíció együttesen a szavazatok 34 százalékát kapná egy most esedékes választáson, ebből 11 a DK, 7 a Jobbik, 6 a Momentum és szintén 6 százalék az MSZP részesedése. Az LMP és a Párbeszéd, valamint a Kétfarkú Kutyapárt 2-2 százalékon áll, míg a Mi Hazánk a szavazók 1 százaléka számára vonzó.

A biztos pártválasztóknál a Fidesz 45 százalékon áll, ellenzéki oldalon a DK a legerősebb a maga 19 százalékával. A Momentum és a Jobbik 10-10 százalékon áll, az MSZP 7 százalékos, a Kétfarkú Kutyapárt 3, a Mi Hazánk, az LMP és a Párbeszéd 2-2 százalékot kapna.

A felmérés még a Szájer-ügy kirobbanásának napjaiban készült, így elvileg ez nem befolyásolhatta döntően a pártpreferenciákat.

(Telex)

137 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Huh, de szép méretes gumicsont.
Ugranak lipseszék...?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ez még csak a kezdet! "Ahogy minden inga visszaleng, a percemberkék dáridója is véget ér majd egyszer. Sokan fognak tolongani a damaszkuszi úton, de becsülete csak annak lesz, aki az ínséges időkben is megőrizte azt." ( Friderikusz Sándor)
Eladott Ország
@verőce21: december 12., 07:46,Mi van illibsikém, karácsonyi laptop osztás volt a Lendvay utcában közpénzből b+!
TASzSz
@Eladott Ország: Miska! van karácsonyfád? Vigyek neked is?! Avagy kettévágjátok?
TASzSz
@Eladott Ország: Áldott Karácsonyt, Misikém! Boldog Újesztendőt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.