Ott is durvul a járvány.

Nagy a baj: teljes zárlatot rendeltek el Németországban

A koronavírus-járvány gyorsulása miatt a tavaszi első fertőzéshullám után ismét bevezetik Németországban a társadalmi és gazdasági élet legtöbb területét befagyasztó országos zárlatot – jelentették be vasárnap Berlinben.

Az új korlátozásokat december 16-án vezetik be és legkorábban január 10-én vonják vissza – mondta Angela Merkel kancellár a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után.

A november elején bevezetett óvintézkedésekkel nem sikerült visszaszerezni az ellenőrzést az új típusú koronavírus terjedése felett, és a fertőződések száma az utóbbi napokban ismét exponenciális, robbanásszerű emelkedésnek indult – indokolta a kancellár a karácsonyi bevásárlási szezon végét jelentő döntést.

Szerdától csak az alapvető létszükségleti cikkeket árusító boltok tarthatnak nyitva, és fel kell függeszteni a közvetlen testi kapcsolatot igénylő szolgáltatásokat is, így bezárnak például a fodrászatok. A napközbeni gyermekellátás és a közoktatás rendszerét ügyeleti üzemmódra állítják át, a munkaadókat felkérik, hogy a lehető legszélesebb körben tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Érdekes még csak 13.-a van, és már bejelentik hogy 16-tól korlátozás lesz, ezt nálunk 15.-én este 10 kőrül jelentenék be !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
@simmering73: így igaz!!! Nálunk sokkal roszabb a helyzet és orbán hagyja pusztulni a népet!!!
Német ismerősöm szerint mától a patikákban minden 60 éven felüli és azok akik rizikó csoportba vannak sorolva kap 3 db FFP2 maszkot teljesen ingyen, majd később vásárolhatnak kettő euróért és a különbözetet a betegbiztosító fizeti!!! Nálunk ilyesmiről szó sem lehet!!!
emerencia
@kokopelli: Tavasszal felajánlották a veszélyeztetett csoportba tartozó kollégáknak, hogy vehetnek ki fizetett szabit, két hét fél alapbéres szünetet és fizetetlent mert rövidebb volt a munkaidő a korábbi zárás miatt. Nem engedték kivenni az utolsó két hét fizetett szabimat ezért kettő hét fizetetlenen voltam. Azt hazudták, minden rendben, törvényesen fizetik a tb.-t ami a munkáltató kötelessége. Kiderült, hogy mégsem. Egy hajszálon múlt, hogy több évtizedes céges múlt után egyik napról a másikra orvosi ellátás nélkül maradjak. Csak az volt a szerencsém, hogy végül nem hittem a saját cégemnek és egy interneten megismert hozzáértő hölgy önzetlen segítségével sikerült elkerülni a bajt az utolsó pillanatban. Magamtól nem ment volna. Ez egy nagy magyar vállalat, ezek után simán el tudom képzelni, hogy adott esetben 0 forinttal elzavarnak mert be kellett zárni.
kokopelli
@emerencia: valami félrecsúszott,mert én a német munkapiacról írtam,hiszen a cikk is arról szól!A munkanélküli
pénzek csoprtjairól azoknál,akik a havonta sok éven át a keresetűktől függöen munkanélküli biztosítást fizettek!
(kötelezően fele-fele alapon a munkaadóikkal közösen)!! a következő lépcső a munkanélküli segély,majd a szoci-
ális segély.Azt nem tudom,hogy a munkanélküli- és a szociális segély jár-e külföldieknek! Valószínüleg nem!
Jozefina
És mit csinál itthon orbán??? Szabadjára engedi a vírust!!! Semmi kézzelfogható, hatékony intézkedés nincs!!! Vagy nem ért hozzá, vagy szándékosan hagyja pusztulni a magyart!!! És nem fizeti ki a jogos járandóságukat az egészségügyieknek és a pedagógusoknak sem.
jesz
a migráncsokra is vonatkozik a tilalom? ...mert ők leszarnak mindent..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.