Online jelentették be.

Ötezer forintos utalványokat oszt az időseknek karácsonyra a DK-s polgármester

Ötezer forintos utalvánnyal támogatja a kerületben élő 65 év felettieket a XVIII kerület önkormányzata – jelentette be a kerület DK-s polgármestere vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Szaniszló Sándor úgy fogalmazott: a Demokratikus Koalíció és a többi ellenzéki párt kérésének ellenére a kormány a koronavírus-járvány tombolása idején továbbra sem hoz érdemi intézkedéseket az emberek megsegítésére.

A kerületben élő idősek támogatását azzal indokolta, hogy a dráguló élelmiszerárak miatt sok nyugdíjasnak problémát jelent a létfenntartáshoz szükséges élelmiszerek megvásárlása. Ezért döntött arról a kerület önkormányzata arról, hogy az év végi források terhére ötezer forintos utalvánnyal támogatják azokat a kerületben élőket, akik azt kérték. Több mint 15 ezer utalványt küldenek ki, melyek postázása megkezdődött – tette hozzá.

A polgármester tájékoztatott arról, hogy a kerületben fővárosi segítséggel megrendeltek 3000 tesztet. Ezekkel elsősorban azokat fogják jövő héttől tesztelni, akik az önkormányzati szférában dolgoznak és kimaradtak a kormányzat eddigi teszteléséből. Hozzátette: a közelmúltban nagy mennyiségű fertőtlenítő szállítmány érkezett, amelyeket a gyermek- és szociális intézményekben használnak fel.

Szaniszló Sándor közölte azt is, hogy az önkormányzat száz százalék táppénzt biztosít azok számára, akik az "önkormányzat környékén dolgoznak", munkatársaik, és koronavírus-fertőzés miatt nem tudnak dolgozni.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.