A IX. kerületben, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen zajló földmunkák során előkerült második világháborús bombát találtak.

Második világháborús bombát találtak a Kvassay hídnál

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

A GP-2000 típusú, amerikai gyártmányú, egytonnás légibombát a honvédség tűzszerészei ma este hatástalanítják. A tűzszerészművelet idejére a rendőrség mintegy egy kilométer sugarú körben lezárta a területet.

FRISS:

Nagyjából egy órán belül sikerült hatástalanítani az egytonnás légibombát. A korlátozásokat feloldották.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta: a katonák elszállítják a bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére későbbi megsemmisítésre.

A rendőrség a környéken elrendelt területzárást feloldotta – tette hozzá.

A kommunikációs tiszt korábban azt közölte: pénteken érkezett rendőrségi bejelentés alakulatuk tűzszerész ügyeletére arról, hogy a IX. kerületben, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen földmunkák során feltételezett robbanótestet találtak. A helyszínen a tűzszerészparancsnok megállapította, hogy egy második világháborús, GP-2000 típusú, amerikai gyártmányú, egytonnás légibomba került elő, amelynek orrgyújtó szerkezete élesített.

A robbanóeszköz hatástalanítását vasárnap este 8 óra körül kezdték meg a katonák, és 9 óra előtt be is befejezték.

A tűzszerészművelet idejére a rendőrség mintegy 1 kilométer sugarú körben zárta le a területet. Lezárták és kiürítették a Rákóczi hidat, a Soroksári utat a Vágóhíd utcától, a Máriássy utat a Mester utcától, a Könyves Kálmán körutat a Mester utcától, a Kvassay Jenő utat a Gubacsi úttól a Hentes utcáig, a Weiss Manfréd utat a Védgát utcától, a Kopaszi-gátat és a Duna érintett szakaszát.

Ez a közösségi közlekedés és a vasút forgalmát is érintette.

MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
az má elavult, mer már a harmadik kovidvilágháboru follyik!
vagyis emberkisérlet.
veoh.com/watch/v142058413jMabFrS8
jesz
hát nem tudom...a tűzszerészek már túl vannak a bátorság szinten, inkább vakmerőek

Nagyon drukkolok értük..én itt az íróasztal mellett is majd infarktust kapok, nemhogy ott a bomba közelében..

A tűzszerészek(is) hétköznapjaink igazi hősei.
csak úgy....
@Shikari: te most az angol bombával beszélgetsz?
silber13
@Shikari: Figyuzzál te tanulatlan tuskó! NEM Amerika üzent hadat Magyarorszának, hanem fordítva tötént a dolog 1941 decemberében. A légitámdás tehát jogos volt. É az egész magyrországi légháború okozója a német jelenlét és kártékony dolgaink sorozata volt. Különöen 1944ben- a német légierő már a súlyos vereséget szenvedte el és esélyük sem volt! Olvass csak utána.
silber13
@Shikari: Bombázta a civil városokat? Ne legyél már hülye! Szolnokot meszórták az ott állomásoozo német csapatokkaeyütt, Debrecen a járműavítót bombázta Adicső némeek meg ewentrlintézték a spanyol városokat, elintézték Rotterdamot, Coventryt, lLondont, elesleg nálunk Kassát is. ehát ne védd a védhetetlent,
És még valami: német légierő bukását köszönhette Göingnek és a dilis Hitlernek, anoális rendelkezéseiknek.
csak úgy....
@Shikari: neked a kedvenc idötöltésed a hülyeségeket beszélés?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.