Az M3-as autópályán két műszaki hibás kamion miatt alakult ki több kilométeres torlódás Gödöllő térségében, Dabason pedig sötétek a közlekedési lámpák az 5-ös főút Szent János úti szakaszán a gyalogosátkelőnél.

Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Az M1-es autópálya komáromi szakaszán egy balesetet szenvedett személyautó vesztegel. Budapest felé a 93-as km-nél a leálló sávot elkerítették, de a főpálya forgalma zavartalan.

- Az M3-as autópályán, a főváros irányába, Gödöllő térségében a 28-as km-nél két kamion vesztegel a leállósávon. A forgalmi sávok szabadok, azonban a bámészkodók miatt 2-3 km-es torlódás alakult ki.

- Dabason, az 5-ös főút Szent János úti szakaszán korábban egy személyautó megrongálta a gyalogátkelőnél lévő közlekedési lámpát a gyalogosátkelőnél. A 37-es km-nél korlátozás nincs, de a lámpa sötétre váltott, ezért vezessenek fokozott figyelemmel!

- Átadták a forgalomnak az M44-es autóút újabb szakaszát, Kondoros és Békéscsaba között. Az autóút továbbra is teljes hosszában díjmentesen használható a matricás rendszerben. A 99-es és a 101-es km között még zajlanak az utómunkálatok, így Békéscsaba felé a külső sávot még zárva tartják.

Javítják az M5-ös autópályán a szalagkorlátokat

Az M5-ös autópályán, több helyen is javítják a szalagkorlátot. Röszke felé reggel 8 órától 9.30-ig a 27-es km-nél, Ócsa térségében, délután 1 és 2 óra között a 64-es km-nél, Lajosmizse előtt kell sávzárásra és lassabb tempóra készülni. Budapest felé 10 óra és dél között a 44-es újhartyáni csomópontban, 9 és 11 óra között a 152-es km-nél, a Szatymaz pihenőhely közelében, 11 óra és 13.30 között pedig a 141-es km-nél, Kisteleknél szintén sávzárás nehezíti majd az előrejutást.

Szemetet szednek az utak mentén az ország több pontján is, nem árt az óvatosság

Hétfőn napközben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai az ország több pontján is összeszedik az utak mentén eldobált szemetet. Útszűkületre és sebességkorlátozásra kell készülni többek között,

- a 4-es főúton, Nyírtura és Berkesz település között (286-os és 300-as km),

- a 6-os főúton, Pécs és Szentlőrinc között (204-es és 210-es km),

- a 11-es főúton Pomáztól egészen a Dunakanyarig (a 17-48 km, Pomáz és Dömös között)

- az 53-as főút egy hosszabb részén, Kiskunhalas és Tompa között (59-es km-től a 80-as km-ig),

- az 55-ös főúton, Kisszállás és a kelebiai elágazó közötti szakaszon (a 43-as km-től az 54-es km-ig),

- a 68-as főúton Marcalitól a 7-es főút becsatlakozásáig (82-es és 97-es km között),

- és a 381-es főúton, Kékcse térségében (38-as és 45-ös km között).

A munkaterületek mellett a Magyar Közút Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal, és vigyázzanak az út mentén dolgozó kollégák testi épségére!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.