Ezt üzeni az ellenzéki párt.

A DK szerint "januártól el kell járni az uniós pénzeket fosztogató kormányok ellen"

Az Európai Parlament szerdán egy olyan határozatot készül elfogadni, amely kimondja, hogy január 1-jétől el kell járni az "uniós pénzeket fosztogató kormányok ellen" – közölte a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője keddi, online sajtótájékoztatóján.

Dobrev Klára hangsúlyozta, a jogállamisági mechanizmusról szóló, korábban elfogadott jogszabály változatlan maradt. Az EP-alelnöke úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök már a múlt héten elveszítette ezt a harcot, mert a jövő év elejétől lesz jogállamisági mechanizmus, csak a kormányfő "a többiektől kikönyörgött egy szépségtapaszt, hogy valamire hivatkozva legalább a sajátjainak meg tudja magyarázni a vétó ügyét".

A DK képviselői üdvözlik a mostani határozatot – mondta a politikus. Az indítvány egyértelművé teszi, hogy a jogszabály az jogszabály, ami alól nincs kibúvó senki számára sem, "a sajtpapír meg sajtpapír" – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Kovács Tamás

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyurka80
@Jozefina: Előbb meg kell határozni, mi a jogállamiság, nehogy mindenféle szargentinik készítsék az ellenzék segítségével az iditóa jelentéseiket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
@Gyurka80: 15:05 Én nem hazudok, nem vagyok én fideszes. Bár egy fideszes úgysem érti amit mondok, kár is párbeszédet folytatni.
Gazella
Ez a fotó Gyurcsányról nálam mindent visz :D
Gazella
Arról nem beszélve, hogy Dobrev Klára szavait öntötték sorba :D
Gazella
@Shikari: grat! Csakis magad vagy a börtöntöltelék
silber13
@Shikari:Előbb téged, jó hosszú időre, viselt dolgaid miatt! És nem ti vaytok "többség" ( Többség, bruhaha!!:-))))), te csak egy elmebeteg fideszes vagy
ómió
Merthogy a 2010. előtti "vitézségetek" már elévült?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.