Ezt üzeni az ellenzéki párt.

A DK szerint "januártól el kell járni az uniós pénzeket fosztogató kormányok ellen"

Az Európai Parlament szerdán egy olyan határozatot készül elfogadni, amely kimondja, hogy január 1-jétől el kell járni az "uniós pénzeket fosztogató kormányok ellen" – közölte a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője keddi, online sajtótájékoztatóján.

Dobrev Klára hangsúlyozta, a jogállamisági mechanizmusról szóló, korábban elfogadott jogszabály változatlan maradt. Az EP-alelnöke úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök már a múlt héten elveszítette ezt a harcot, mert a jövő év elejétől lesz jogállamisági mechanizmus, csak a kormányfő "a többiektől kikönyörgött egy szépségtapaszt, hogy valamire hivatkozva legalább a sajátjainak meg tudja magyarázni a vétó ügyét".

A DK képviselői üdvözlik a mostani határozatot – mondta a politikus. Az indítvány egyértelművé teszi, hogy a jogszabály az jogszabály, ami alól nincs kibúvó senki számára sem, "a sajtpapír meg sajtpapír" – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Kovács Tamás

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyurka80
@Jozefina: Előbb meg kell határozni, mi a jogállamiság, nehogy mindenféle szargentinik készítsék az ellenzék segítségével az iditóa jelentéseiket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
akkor elkezdődik a malac visítás. fájni fog.Ja régi régi nóta kevesen ismerik: minden elmúlik egyszer minden a végéhez ér. Sajnálattal ez is német ...na ? bakker hogy én nem fiatalodok éppen most?ez a pech.
Jozefina
Igen. El kell járni minden olyan kormány ellen, akik az EU-s állampolgárok pénzét a sajátuknak tekintik. Orbán nem véletlenül tiltakozik az EU ügyészség és a jogállamisági feltételhez kötés ellen, mert nagyon jól tudja, jogy csak lop lop és lop!!! Ha annyira tiszta lenne, akkor ezzel nem lenne szabad hogy vitatkozna és ellenszegülne, de enyves keze ezt nem engedi!!!
jesz
Gyurcsány és Bajnai lopott a legtöbbet a nyugdíjasoktól. az utóbbi töröltea tizenharmadik havit.,Gyurcsány pedig minenkitől egységesen 8% - ot vett le a várt nyugdíjából. az akkori parlament ezt megszavazta...
abban az évben kb negyvenezer ember ment nyugdíjba úgy, hogy nem tudta miért kap kevesebbet
ezért nem akarom ezt az embert, és hozzátartozóját itthon a hatalon közelében látni...nekem sok kárt okozott...a fidesz meg folytatja a szopatást.
Gyurka80
@Jozefina: Előbb meg kell határozni, mi a jogállamiság, nehogy mindenféle szargentinik készítsék az ellenzék segítségével az iditóa jelentéseiket!
colibri
@jesz: Ilyen alapon egyetlenegy fideszest sem akarhatsz a hatalomban látni! Amit a Gyurcsányra és Bajnai szemére vetettél, az mind semmi ahhoz képest, amit orbán elvett a saját állampolgáraitól. Nem kezdem el felsorolni a manyup lenyúlásától kezdve,... a nyugdíjak svájci indexálásának beszüntetéséig, addig hány %-os nyugdíjemelések voltak, most orbánék óta mennyi van, elhazudva az infláció mértékét és még folytathatnám. Orbán 14. havi nyugdíjat ígérgetett, mielőtt hatalomra került, de a szárnyaló gazdasága ellenére se adta vissza még (10 év alatt!) a 13.-kat sem. Nagyon rövidlátó vagy, a szopatásról meg majd kiderül, hogy meddig folytathatja a fidesz...
colibri
@Gyurka80: Érdekes! Tagsági belépési feltétel volt, amit akkor aláírtunk, sőt! a fidesz is használja a szót, mint fogalmat, akkor mit kell rajta megmagyarázni? Szeretnél te annyi tudással rendelkezni, mint Sargentini, de az az igazság, hogy a cipője talpáig sem érsz... lehet itt hangoskodni, nagyokat mondani, de úgy, ahogy van, baromság az egész!
Gyurka80
@colibri: Ne hazudj, a 14.havi nyugdíj 2006-os választáskor volt az akkori gazdasági helyzetben és mégis ugyan 1%-al a hazug gyurcsányira szavaztak..De kiderült a gazdasági helyzet hazugság volt és jött 4 év dicső kormányzás az ország csődbeviteléve. A fidesz kormány eltörölte a nyugdíjak adóját amit a dicső szocik hoztak.
Gyurka80
@colibri: Belépéskor nem volt feltétel és most sem az, nem kell elhinned amit gyurcsányné karattyol.
Pálinkás Pál
hát ez cumi lesz...azért a stasis banya sem mindenható...
csipetke
Von der Leyen is azt nyilatkozta,hogy már januárban el kezdenek vizsgálódni,és orbán nyiiván abban reménykedik,hogy a dolog eltart évekig,de azt hallani,hogy lezavarják a dolgot pár hónap alatt,és aztán reméljük betyár viág jön a fideszre/orbánra. Azt is vizsgálhatnák,hogy mészáros,és a nemzeti töklámpás vejkó hogyan,és mennyi idő alatt lettek a fene tudja hányszoros milliárdosok,mészáros már dollármilliárdos. Garancsiról,és a holdudvar többi tagjáról már ne is beszéljünk.
A bíróságok,a média bedarálva, hát lesz mit vizsgálódnia az eu-nak
Gazella
@Gyurka80: de feltétel volt belépéskor.!
Csibi
Miért van még mindig szabadlábon ez a hazaáruló, briganti, aljas tróger Gyurcsány?!
Gyurka80
@Eladott Ország: Mondja ezt egy DK hívő!
Eladott Ország
@Gyurka80: Ahhoz, hogy utáld ezt a rohadt, bűnöző és politikai prostituált, szarházi, velejéig rohadt, parazita bandát, nem kell balosnak lenned! Elég ha becsületes vagy! (Egyébként soha nem voltam egyetlen pártnak a tagja sem.)
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/108382959_3203745756339524_8746763798316236739_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=6Drz8cKYsjUAX-tT-71&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=91886d2325d3df5dee8f9d274c4f6293&oe=5FF1C450
Gyurka80
@Eladott Ország: Akkor miért szavazol balra?
Eladott Ország
@Gyurka80: Azért hogy menjetek a börtönbe, meg a kurva anyátokba bazdmeg!
Elszállt a magyar államadósság!
privatbankar.hu/cikkek/makro/elszallt-a-magyar-allamadossag.html
Gyurka80
@Eladott Ország: Amikor gyurcsányiék alatt 50%-ról 86%-ra szállt el hol voltál?
colibri
@Gyurka80: 15:05 Én nem hazudok, nem vagyok én fideszes. Bár egy fideszes úgysem érti amit mondok, kár is párbeszédet folytatni.
Gazella
Ez a fotó Gyurcsányról nálam mindent visz :D
Gazella
Arról nem beszélve, hogy Dobrev Klára szavait öntötték sorba :D
Gazella
@Shikari: grat! Csakis magad vagy a börtöntöltelék
silber13
@Shikari:Előbb téged, jó hosszú időre, viselt dolgaid miatt! És nem ti vaytok "többség" ( Többség, bruhaha!!:-))))), te csak egy elmebeteg fideszes vagy
ómió
Merthogy a 2010. előtti "vitézségetek" már elévült?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.