Munkadíj nélkül nincs otthonfelújítási támogatás.

Nem kaphat az új otthonfelújítási támogatásból, aki saját kezűleg végezné a munkálatokat

– ez az Államkincstár honlapjáról derült ki.

Az 50-50 százalékos szabályra hivatkoznak, kizárólag azonos arányban fizethetnek visszatérítést az anyagköltség és a munkadíj után. Vagyis, hiába költ valaki egy milliót konyhabútorra, ha nem fogad kivitelezőt, nulla forint támogatásra jogosult.

Ha valaki saját kezűleg újítaná fel otthonát, arra nem jár támogatás

Tehát hiába 3 millió forint az elméleti maximum, ha például valaki 4 millió forintot költ burkolólapokra és 1 milliót a kivitelezésre, összesen 2 millió forintnyi támogatás visszatérítésére számíthat.

Ezt azért is fontos észben tartani, mert így például ha az ember maga végezné el a munkát, és csak anyagra költene, akkor nem kap semmit. Ha ez nem tervezetten alakulna így, hanem például azért, mert a munkaerőhiány miatt nem talál elérhető áron mestert, akkor sincs ez másképp, ezért aztán érdemes idejében hozzálátni a kivitelező megkereséséhez, és leszerződni vele. 

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(rtl.hu , telex.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@KisGenyo2: 7:41 Ha van ismerős vállalkozó, szinte mindegyik ad számlát 10%-ért, de nyilván a végzett munka a profiljába illő legyen. Egyébként ez genyó dolog,mert a fiatalok nincsenek olyan jól elengedve,hogy vállalkozóval csináltassák meg azt,amit maguk is el tudnak végezni.Nyilván megtalálják a kiskapukat
Málna
@RonaGyuri: Egyáltalán nem a haveroknak szól, csupán csak egyszerre támogatják így a családokat, a vállalkozásokat/szakembereket ill. szorítják vissza a feketemunkát.
Eladott Ország
Aki lakásfelújítást tervez, az gyorsan szüljön egy gyereket – már amennyiben nincs kiskorú a háztartásban -, és az állam (tehát mi, mindannyian) fizeti a felújítási költségek felét, 3 millió forint felső korlátig. Az idősebb korosztály ne újítson fel, vagy szánja rá magát a késői gyermekvállalásra. Akinek nincs pénze, az se kapkodjon, majd utólag térítik a költséget.
Aki képes milliókat költeni a lakásfelújításra, az utólag visszakaphatja az összeg felét. Ezek mindegyike olyan támogatási forma, ami kimondottan azoknak szól, akik nem nyomorognak. Akik igen, azok vessenek magukra. Annyit is ér már Lázár János is megmondta. Veszíteni is tudni kell.
Gazella
@justhpeter: annyi eszük nincs , hogy azonnal észbe kapjanak.
kissé felnőttem
van annyi számlagyár adnak egyet nem is csillagászati áron, ahogy egymás közt ez szokásos akkor mehet???
hát keressek én is mert csak a festékre telik bak -ker.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.