A főpolgármester-helyettes szerint „csak a ködösítés megy".

Gyorsan bejárta a sajtót az örömhír, hogy már lehet látogatni az idősotthonokban élő családtagokat, megszűnt a tilalom

– kezdi Facebook-bejegyzését Gy. Németh Erzsébet, Budapest DK-s főpolgármester-helyettese. A politikus arra, az eredetileg a Népszava által megírt hírre gondol, miszerint Müller Cecília és Kásler Miklós titokban feloldotta a bentlakásos szociális intézmények, így az idősotthonok látogatási tilalmát is.

Gy. Németh Erzsébet szerint ez nincs így: mint írja, a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata, amely elrendeli az idősotthonok látogatási tilalmát, hatályban van.

Az idősotthonoknak most TILOS BEENGEDNI A LÁTOGATÓKAT. NINCS KIVÉTEL. Müller Cecília kiadott egy ajánlást, hogy oldják fel a tilalmat. Ezt értette félre a sajtó, és a teljes magyar közvélemény. Azért értették félre mert félreérhető, mert előkészítetlen és átgondolatlan

– fogalmaz a főpolgármester-helyettes, aki szerint

csak a ködösítés megy, miközben minden felelősség az intézményvezetők vállát nyomja

Mert ez a kormány egyszerre tilt és enged, hogy ne legyen felelősségrevonható, hogy senki ne kérdezze meg, hogy kinek a lelkén szárad ez a borzalmas helyzet?! Amit csinálnak, az kegyetlenség. Kegyetlenek az idősekkel, akik várják a rokonaikat most, és szívtelenek a hozzátartozókkal, akik ünnepi díszbe öltöztették a lelküket, és végre elindultak együtt ünnepelni – írta.

A fővárosi intézmények betartják a hatályos jogszabályokat, zárva tartanak. Budapestnek van szakmai protokollja. Mi akkor sem pánikolunk, ha a kormány teljesen kiszámíthatatlan helyzeteket állít elő, mert felkészültünk. Városvezetőként pedig a járványhelyzet kezelése mellett azzal is kell foglalkoznom, hogy elrejtett ajánlásokat böngésszek, és egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat olvassak, mert ez a kormány alkalmatlan arra, hogy kormányozzon, hogy világos, szakmailag alátámasztható döntéseket hozzon.

– tette hozzá.

Káosz. Fejetlenség. Pánik. Gyorsan bejárta a sajtót az örömhír, hogy már lehet látogatni az idősotthonokban élő...

Közzétette: Gy. Németh Erzsébet – 2020. december 16., szerda

Közben az Operatív törzs is hangsúlyozta, továbbra is látogatási tilalom van az idősotthonokban.

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben továbbra is érvényben van a látogatási és kijárási tilalom a szociális intézményekben, idősotthonokban

– mondta az operatív törzs nevében megszólaló Galgóczi Ágnes a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület szerdai online sajtótájékoztatóján.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője elmondta:

az ünnepek közeledtével, az idősek lelki egészségének megőrzése érdekében meg fogják teremteni a lehetőségét, hogy az idősek és hozzátartozóik kapcsolatot tarthassanak egymással ebben az időszakban.

Erről határozat fog születni, amelyet a szociális intézmények a napokban megkapnak – közölte.

Forrás: 24.hu, MTI

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
kiskezitcsókolom, azt félre akarták érteni...és ez a zsidózás úgy ráragad a polgármester asszonyra, mint szamárra a fül.
nezelodo
Eszerint a Cili nagyasszony pihenőre vonulhat, mert a vezér megorrolt rá? Pedig milyen két tettrekész szakmailag felkészült, határozott vezetők voltak a Kásler doktorral együtt, Európa szájtátva bámulhatná a tehetségüket, de a jelek szerint nem ismerték még fel bennük az egészségügyi zsenit.
Málna
Hiába vagdalkozik szegény Gy. Németh, ezt bizony a Népszava cseszte el. De nagyon csúnyán.
balos
@nezelodo: Mennek Argentinába,mint men-gele!
nezelodo
@balos: Dehogy majd a levesbe, de egyenlőre csak eltüntetik majd őket, van másik, ahogy Eötvös Csöpi bá mondta, aztán azok is a sparhelten kötnek ki. Leváltásukkal az egész járványkezelés csődjét ismernék el, ezért elmaszatolják majd.
ómió
Kisebb dózisban kéne szednetek az értelmezésgátlót, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.