Egy 600 fős mintavétel alapján azt állapította meg a Medián, hogy a Szájer-botrány kirobbanását követően néhány nappal már két százalékponttal többen voksoltak volna az ellenzék közös listájára, mint a Fideszre.

Felmérés: sokan elpártoltak a Fidesztől
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A hvg.hu által részletezettt kutatás szerint 

az ellenzék 2 százalékos erősödése mellett figyelemreméltő a Fidesz 6 százalékos gyengülése. Ezzel együtt 17-ről 24 százalékra nőtt a bizonytalanok aránya.

Megerősödött a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Kovács Gergelyék most először érte el a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. A párt szavazóinak viszont csak kisebb része voksolna a közös listára.

A kormány járványkezeléssel kapcsolatos teljesítményét is értékelhették a válaszadók, ebből az derült ki, hogy

a kormánypárti szavazók csaknem a négyötöde, az ellenzékieknek viszont alig egytizede elégedett azzal, amit a kormány ezen a téren tett és tesz.

Nemrégiben a Publicus Intézet is azt mérte, hogy ha most vasárnap lenne a választás, akkor az ellenzék megverhetné a Fidesz-KDNP-t, de csak akkor, ha közös listán indulna. Hasonló eredményre jutott  a Závecz Research is.

(hvg.hu)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Akinek van egy csepp józan esze , az tudja hogy a fidesz egy mocskos hazaáruló, pedofilokból szexpojácákból.hazug melegekből ,repedtsarkú lefizetett hazug miniszterekből..tolvaj . hazug szemetekből áll, és lassan de biztosan az emberek ébredeznek, a hegyről az út mindig lefelé vezet !!! és eltünnek a pokolba !!!
voltmárjobbis
Majd meglátjuk, mennyit jelent 2022-ben a krumpli osztogatás és mennyit a határon túliaknak - nem a nyugatra menekültek - talicskával kitolt lóvé és a szavazási törvény- van aki levélben, van aki a konzulátuson áll sorba esetleg 100 km-t utazva,meghatározott ideig persze
rokker33
@gina: Nagyon lassú lesz ez az ébredés!Az a baj hogy még mindig van egy réteg akiknek a szavazatát meglehet venni pár zsák krumplival vagy rezsi utalvánnyal vagy kettős állampolgársággal!! Míg ezek nem ébrednek fel addig a fidesz 2/3 a biztos marad!!
Gazella
@Honey97: elmennél evezni inkább a szexoldalakra!!! Ez politikai hirportál!!!
Gazella
Ezeket a szennygödörbe kell döngetni. De a birkáit is!!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ha már kamu-pártok, listaállítás akkor a frakciók is

Magyar György elmélkedése okán fel kell hívjam a b. figyelmet

A minap a derék honanyák és honatyák módosították a választási rendszert. Jellemző a vonatkozó megszólalók szakmai felkészületlenségére, hogy a „kamu-pártok” témát ezerrel körbejárják, de a levélszavazásokkal történű csalás könnyítésén átléptek. Egyébként meg kell jegyezzem, hogy az egy lista eddig is hasznosabb volt, de mostantól nincs más mód! =))
No de neszéjünk a nick-névről, a kamu-pártok dologról. De facto és de jure ez igaztából csak egyről mondható el; Igen a KDNP-ről! Bizonyos jogtechnikai szempontokból a Fideszre is megáll.
Igen kérem szépen a parlamentben van két kamu párt, akik el sem indultak a választásokon, mégis 2/3-al uralkodnak. Egy kis túlzással rá lehetne fogni, hogy az OEVK-s mandátummal tarsolyukban a képviselők – taxatíve csak idővel – frakciózhatnának, de a listán bekerültek??? Annál is inkább, mert a törvény egyértelműen rögzíti – ezen nincs is vita -, hogy a Fidesz-KDNP, nem azonos a KDNP-Fidesz-el!! =))
jesz
@RonaGyuri: -titkár úr! kérem, csak akkor értesítsen, ha a bő kétharmad a mi kutatásunk szerint némileg csökkenni látszik..akkor kézbeveszem a dolgot. Addig ne zavarjon senki ilyen ellenzéki marhaságokkal..
-értettem!
Jozefina
De még nem elegen!!! Mindenki hozzon el magával egy embert!!!:)
NKF
Persze,hiszen mindenkinek tele van a töke lőrinckével b józsikával levzsgázott tomikával,
sorolhatnám.Csak az a baj,hogy az un.ellenzék nokedli.Úgy összefognak,röhej!
A nagy összefogásból,nagy összefosás lesz mint utoljára!
ómió
Az tuti! Tömegesen követelnek már népzsebit és gázáremelést is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.