Ki hallott már ilyet?

Hajmeresztő dologgal gyanúsítják az őrizetbe vett Bige Lászlót
Fotó: MTI/Balázs Attila

Mint megírtuk, kedden őrizetbe vette a rendőrség Bige Lászlót, a műtrágyagyártásban utazó vállalkozót.

Most részletezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség, hogy pontosan mivel gyanúsítják az egyik leggazdagabb magyart.

A közleményben meg nem nevezett, de beazonosítható Bige László állítólag éveken át arra adott utasítást, hogy nagy mennyiségben minősítsenek selejtesnek olyan termékeket, amelyek valójában jók voltak, de így csökkentett áron adták el azokat a kereskedőknek. A kereskedők aztán piaci vagy ahhoz közeli áron tudták értékesíteni a termékeket. Mivel Bigét nem nevezték meg, nem írhatták le, hogy mi ez a bizonyos termék, de a vegyipari vállalkozó műtrágya eladásában érdekelt.

A gyanú szerint az egyik kereskedő cég vezetőjével arról is megállapodott a vállalkozó, hogy a valótlanul selejtesnek minősített termék értékesítése után a vételár egy részét készpénzben visszakapja. Összesen több mint 800 millió forint vesztegetési pénzt vett át, és közel 2 milliárd forinttal károsította meg a saját cégét

- olvasható a közleményben.

Biga akár 5-10 év börtönt is kaphat, az ügyészség fogva tartaná, mert "fennáll a szökés veszélye".

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Hogyan is van ez? A vád szerint csökkentett áron adta a saját termékét a kereskedőknek, akik ebből valamennyit visszaosztottak neki? De ebből kinek származott haszna? Bigének egyértelműen veszteség, jobban járt volna, ha minden cicó helyett teljes árat kér. Most ki néz hülyének kit? Mert "aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál", hogy egy kommenttárs örökbecsű mondásával éljek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ha igaz? de az biztos, ha fityesznyik le, akkor kitüntetnék érte!! =))
namihami
Tehát a saját áruját adta olcsóbban? Vagyis ez az ember (aki talán még mészárosi módon se tudja, hogy mije és mennyije van) csalt, hogy kevesebb legyen az adózandó bevétele? Akkor nem börtönbe, hanem Grazba vele. Szobatársnak...
Ez legalább olyan életszerű, mint a gánti kőbánya messze ár alatt értékesített köve.
ómió
Pedig, még, ha bitcoint bányászott volna...!
Eladott Ország
De ki az a hülye, aki 2 milliárd forinttal károsította meg a saját cégét ?! Tudtommal Bige nem járt fidesz szemináriumba vagy a Nemzeti Janicsárképző Egyetemre.
Giovanni Alba
Hogyan is van ez? A vád szerint csökkentett áron adta a saját termékét a kereskedőknek, akik ebből valamennyit visszaosztottak neki? De ebből kinek származott haszna? Bigének egyértelműen veszteség, jobban járt volna, ha minden cicó helyett teljes árat kér. Most ki néz hülyének kit? Mert "aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál", hogy egy kommenttárs örökbecsű mondásával éljek.
Eladott Ország
ma, 14:01 ♦ Kiegészítés: Nemzeti Janicsárképző Egyetem = Nemzeti Közszolgálati Egyetem
jesz
@Giovanni Alba: ez az ami érthetelen... Kiváncsi vagyok, mikor kezdi valaki(párt) boncolni ezt a nyakatekert vádat...
Valami nagyon nem stimmel..hihetetlen, hogy egy milliárdos ilyen vékony jégen lépkedjen pár száz milláért...miközben folyamatosan nyereséges a cége.
Ez úgy hülyeség, ahogy van.
tudode
Ha Bigéről van szó, tanulhatna tőle a szakházmutyi tulajdonos enyveskezű család, mert azzal együtt
.
----Bige László: állami támogatás nélkül ekkora beruházást még senki sem csinált
.
mfor.hu/cikkek/vallalatok/bige-laszlo-allami-tamogatas-nelkul-ekkora-beruhazast-meg-senki-sem-csinalt.html

"""Az idei év kiemelkedően jól alakult a Bige cégcsoport számára és egyik legsikeresebb évét zárja a Nitrogénművek Zrt. – jelentette be a társaság tulajdonosa."""
----------------------------------------
.
Miközben Polt Petya alszik, azt írja az újság, hogy
,,
www.google.com/search?q=ner+tagok+lop%C3%A1sai&oq=NER&aqs=chrome.1.69i57j69i59j35i39j0i433j0i131i433j0j46i433j0.4360j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------------
,
Arról nem is szólva, hogy
,
----- Orbán Viktor apja 1,35 milliárdot vett ki cégeiből
magyarnarancs.hu/gazdasag/orban-viktor-apja-135-milliardot-vett-ki-cegeibol-120231
-----------------------------------
.
???
tudode
Még annyit a őfélesége faterja évente milliárdokat vesz ki a cégeiből
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+Gy%C5%91z%C5%91+milli%C3%A1rdot+vett+ki&oq=Orb%C3%A1n+Gy%C5%91z%C5%91+milli%C3%A1rdot+vett+ki&aqs=chrome..69i57j33i160l3.16793j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
--------------------------------
.
És a fiacsakája még nem számolt el a székházmutyival:
.
----- György Péter vs. Orbán Viktor
www.youtube.com/watch?v=8NS7JC4Ykis&t=24s
-----------------------------
.
És a leejtőn nincs megállás!
rokker33
Stadler József is így járt! Milliárdos üzlet emberből egy kisemmizett szegény ember lett majdcsak börtönben halt meg betegen pénz és érték nélkül csak azért mert nem akart osztozkodni a fidesz maffiával! Majd a Bige is úgy fog járni !!
kereső
Teljesen életszerű a vád.Mert ezen az alapon az ország összes kereskedelmi egységét vád alá lehetne helyezni, hiszen folyamatosak a leértékelések- árengedmények. és ezt a műveletet még az ÁFA Tv sem tiltja, ha a leértékelés azonos feltételekkel mindenki részére rendelkezésre áll. A termék árát az eladó állapitja meg- az lehet akár az önköltségi ár IS!Ha a termelő nem akar nyerészkedni, akkor akár az alatti áron is adhatja a termékét.- csak arra kell figyelnie , hogy az ÁFA Tv rendelkezését betartsa. Selejtezés? - ha selejtezek valamilyen terméket, az nem kerülhet eladásra, mert az vagy romlott, vagy kárt okozó termék. azt meg kell semmisiteni. Itt csak leértékelésről lehet szó, amit meg semmiféle Tv. nem tilt.
Az ország ötödik leggazdagabb embere 800 milláért vásárra viszi a bőrét, amikor tudja, hogy évek óta a hatalom célkeresztjében van? Na, ne nézzenek már madárnak- teljesen életszerű ez is. Kilóg az a mezőhegyesi ménes lovastul, lábastul és hozzá vehetjük a parádés hintót is.
lampa laz
Lőrinc éppen most végzett műtrágya szakon és kell neki egy ilyen jó cég.
Madácsi Pali
Polt Peti zsebből, vagy a saját vagyonából fogja fizetni a kártérítést? A Bige Holding nem állami cég, a műtrágya nem hatósági áras.
nezelodo
Híha! Ez tisztára olyan mint amikor az Orbán ex párttitkár privatizált bányacégét az eladott ingyen pártszékház árából tőkésítette fel a Simlicska! Namost akkor vagy a Bigét engedik futni, vagy a Simlicsát és az öreg simlis Győző papát sittelik le, nehogy bárki is "alanyi jogon legyen hülye"
Clavigo
@Horizont: Aztán még ott van a " zikertesó " is..Flórijaán...
Clavigo
Ennek se füle- se farka... " 2 mrd- al károsította meg saját cégét..."...És ?? Nincs állami támogatás,,nincs hatósági ár,,,,,ecetera. Akár ingyért is árulhatná a műtrágyáját... 4- 5 - ik leggazdagabb magyar...Biztos qrvára szüksége lehetett arra a 800 millára... ( vád szerint ).. Lesz itt még " ürgebőrbe csomagolt koronatanú ",,... Vazzze,,,Bacsó Péter mekkora filmet csinálhatott volna erről a tíz évről..:):):)
kissé felnőttem
ez aztán olyan bicebóca magyarázat valakinek kell a cége majd ujabb 3 év aztán tudni lehet kinek
nezelodo
@Clavigo: Te ne hallottál volna arról, hogy mindenki lehet alanyi jogon hülye?! Jobban tudhatod mint én...
kissé felnőttem
csak emlékezzetek 3 -4 éve ezt egyszer már eljátszották csak nem jött össze uj fogást keresnek ?
Lepényleső
Ismét valami amire szemet vetett egy keresztény lovag,csak nem
annak eltulajdonítására használják az államinak mondott hatalmat?
Ennek kapcsán van aki a Maf fiának gyakorlatára gondolhat?
nezelodo
@Lepényleső: A Bigét meg a Mafla Fiának hiszik. Putyinnak is a torkán akadt a Hodorovszkij, és jobb belátásra kényszerült, akkor a nincstelen Viktorunk hogy birkózik meg a Bige elkötelezettjeivel?
Jozefina
Útjába áll a mai politikai elitnek és annak ez az ára!!!
nezelodo
@Jozefina: Csípi a szemüket a Genezis, mint integrátor, és rontja a Csányi üzletét a piacon való terjeszkedésük, és így értelmezi a miniszterelnök haverja a szabad versenyt. Majd bevetik még a küzdelembe a "Csá(rli)nyi Angyalait is.
Yoda69
Ez elég eletszerutlen vad. Mi értelme lenne alacsonyabban adni, aztan várni hogy feketén visszafizessenek valamennyit, mikozben drágán is megvették volna, hiszen uralja a piacot. Ezt egy kezdő ügyvéd is simán nyeri.
levarosbukta
Ki nem sz@rja le a Bigét? Ő is csak minimálbérért dolgoztat, kizsákmányolva a jónépet. Amúgy milliárdos rendes ember nem lehet :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.