Azonosította a rendőrség azt a férfit, aki a legutóbbi nemzeti konzultáció fiktív adatokkal történő tömeges kitöltését lehetővé tevő programról osztott meg videókat közösségi felületen – közölte csütörtökön a rendőrség a honlapján.

Elkapta a rendőrség a férfit, aki közzétette, hogyan lehet meghekkelni a nemzeti konzultációt

Közleményükben azt írták: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kiberbűnözés elleni főosztálya feljelentések alapján folytat nyomozást információs rendszer vagy adat megsértése bűntettének gyanúja miatt.

Az elsődleges információk szerint a legutóbbi nemzeti konzultáció weboldalát üzemeltető NISZ Zrt. az online kérdőív tömeges kitöltését észlelte – írták. Hozzátették: megállapították, hogy néhány azonos IP-címről többezres nagyságrendben érkeztek online kérdőívek. A tömeges kitöltésekről valaki egy közösségi felületen több olyan videót is közzétett, amelyeken az volt látható, hogy egy automatikus kitöltést lehetővé tévő program segítségével fiktív adatokkal válaszolják meg az online konzultációs kérdőívet.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kibernyomozók az eljárás során azonosították a videók feltöltőjét, akinek tartózkodási helyén szerdán kutatást és lefoglalást tartottak. A férfi informatikai eszközeit a KR NNI munkatársai lefoglalták, ezeknek az eszközöknek a vizsgálata és elemzése jelenleg is folyamatban van – tették hozzá.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na most a tisztakezü illiberális keresztények az így beérkezett Nemzethy Konzultációs ívek számából levonják az informatikai csalással beküldötteket, meg a határon túli rég elporladt magyarok válaszait, és közzéteszik a valós válaszok számát és az abból levont következtetést. Én meg felébredek a mély álmomból, a valóságra...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@nezelodo: szövegértés?..." .aki ma itthon a kormányt szidja...és ip alapján beazonosítható."
nezelodo
@Pálinkás Pál: Értem én, beazonsitható az ip alapján, eddig is tudtuk. Akkor mi van? Mit nem értettem meg szerinted?
Lepényleső
Kibernyomozók,IP cím alapján? (Név,utca,házszám,- világszám?)
SystemError
Rendőrkênt ilyenekhez asszisztálni... Közel már 2022, ezen kezdhetnek a megvett csicskák is elkodolkodni a rendőrségen, mert rendőrként a csillagbörtön nem lehet túl jó hely .

Ez a szar bem több egy kéretlen marketing tevékenységnél. Semmilyen jogi vonatkozása nincs..közjogi értelemben.
laszlobihari
inkább azt kéne lesittelni aki ilyen szar programot csinál, vagy direkt ez volt a cél, minnél könnyebben a lehető legtöbb "helyes" választ begyűjteni?
ómió
Még egy "jó efftársat" is elkaphatnak? De hova vezet ez, kérem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.