Az, hogy beindulhat az Európai Unió következő hétéves költségvetése, és az, hogy elfogadták a helyreállítási csomagot, mindenképpen stabilizálja a magyar gazdaságot. Óriási bajt okozott volna Orbán Viktor és a lengyel miniszterelnök vétója a gazdaságban. Az új hétéves költségvetés szerkezetében különösebb változás egyébként nincs, a segélycsomagról pedig még ismeretlen számos fontos részlet. A stabilitás szükséges ahhoz is, hogy a válság után mihamarabb újrainduljon a gazdaság.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: Állampárti narratíva

A párt központi napilapja lapszemlézett, mármint amit ők ennek hazudnak

„Orbán Viktor és a Fidesz bukásában reménykedik a nyugati sajtó” címmel adtak közre egy irkodmányt. Amiben külföldi lapokra hivatkozva állítják, hogy azt olvasták. Egyértelmű tény, hogy nem csak komoly gondok vannak a nyelvtudásukkal, de igencsak nagy hiátusaik az olvasásértés területein.
Ez, hogy úgy mondjam feléjük a standard. Az irkodmánynak külön pikantériát ad, hogy
„The New York Times … liberális amerikai napilap”,
„The Economist … brit liberális hetilap”,
„Süddeutsche Zeitung … balliberális német napilap”,
míg
„Valeurs Actuelles”, nos őket nem minősítették (nyugi a félre-ferdítés és értelemzés nekik is kijárt): „Valeurs actuelles is a French right-wing weekly news magazine”!! =))
Eladott Ország
@sgl: Míg azoknak a NOKIÁS doboz is elég volt ezeknek a mixer kocsi/kamion is kevés. De keresztapa csak egy van és gyűjti a pénzt a gyerekeknek és az unokáknak is, megalapozva a több lábon állást. Baj lesz ebből More!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/125430595_994786081001299_8530012706721611595_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=R8PI28FP7IkAX-f_mYT&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=8c4b791fe0cdbcb5719d2f31dd99d56f&oe=5FE15029
Eladott Ország
@sgl: ma 08:06 ♦ Úgy tartja a szájhagyomány (mivel senki nem szívesen jár bíróságra), hogy a pártok finanszírozása minden bajok eredője. A számukra biztosított költségvetési keret a töredékét sem fedezte/fedezi a működésnek. Ezért aztán – a legendák szerint – a pártok kénytelenek voltak megtalálni az önfenntartás módját. Ebben Puch László, az MSZP pénzügyi zsenije volt az élharcos, az ő legkiválóbb tanítványa pedig Simicska Lajos. Szintén szóbeszéd, miszerint sokáig közösen, hogy úgy mondjam vállt vállhoz vetve dolgoztak, mígnem a tanítvány túlnőtt a mesteren. Maga a technika lényegében egyszerű. Állami vagyonokat „baráti kezekbe” juttatva joggal várható el, hogy a hálás új gazda visszacsorgat némi apanázst a pártkasszába. Főleg, ha folyamatosan kap állami megbízásokat, kedvező lehetőségeket (megkerülve a piaci versenyt), megfelelő, legálisnak tűnő (vagy legálissá tett) támogatásokat, kedvező hiteleket „baráti” bankoktól. A számára biztosított versenyelőny fejében szívesen működik együtt bizonyos alvállalkozókkal, bíz meg ügyvédi irodáktól kezdve piackutató cégeken át a mindenféle kutatásokat és elemzéseket végző társaságokat. Mert az általuk végzett munka mértéke és értéke nehezen mérhető, szemben mondjuk a kapálással, ahol 5 sor bab, az 5 sor bab. Így volt ez a század elején és így volt a Század végén is… A mesemondók szerint így tartják fenn magukat a pártok. Ugyanezen regélők suttognak egy 2000-ben született megállapodásról, miszerint az épp kormányzó és az ellenzékben lévő legnagyobb két párt az innen-onnan összecsorgó bevételeken megosztoznak, mégpedig 70-30% arányban. De persze ez csak városi legenda. Mert ha ez így lenne, a választások értelmüket vesztenék. A gonoszabb mesélők azt is suttogják, az egyik párt nemrégiben felrúgta ezt a megállapodást. Ki tudhatja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.