460 embercsempész is horogra akadt.

Az elmúlt három évhez képest lényegesen több, mintegy 42 ezer határsértőt és 460 embercsempészt fogtak el idén – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken Kelebián.

Bakondi György sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a határ védelmében részt vevő rendőri és katonai erők példás fegyelemmel, szakértelemmel és hatékonysággal végzik munkájukat, ehhez minden eszköz és jogi feltétel rendelkezésre áll.

A megfelelő létszám is adott ahhoz, hogy a magyar hatóságok reagálni tudjanak a határ túloldalán működő embercsempész-hálózatok módszereinek változására – mondta a tábornok.

A katonák és rendőrök megfelelő váltásban az ünnepek alatt is teljesítik kötelességüket, mindent megtesznek, hogy a magyar közbiztonságot és ezzel együtt Európa biztonságát is hatékonyan garantálják – közölte Bakondi György.

A miniszterelnök főtanácsadója szerint számos politikai támadás éri Magyarországot.

A közelmúltban az Európai Bíróság döntött – a már régen megszüntetett – tranzitzónák jogellenességéről. Ez is utal arra, rá kívánják venni Magyarországot, engedje be a migránsokat, hogy helyben nyújthassák be kérelmüket, és a fellebbezés idejére is az országban maradhassanak – közölte.

Bakondi György kifejtette, a kormány folytatni fogja a belső biztonságot garantáló sikeres migrációs politikáját, amely a magyar emberek sokaságának támogatását élvezi.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, a déli határ "gyakorlatilag hermetikusan le van zárva", a magyar emberek békében, biztonságban tölthetik az év végi ünnepeket.

Ugyanakkor látszik, hogy "Brüsszelben a baloldali politikusok a Soros-tervet végre akarják hajtani". A bírósági döntések is ennek vannak alárendelve és az Európai Bizottság is ilyen anyagot terjesztett elő – mondta a politikus.

A magyar parlamentnek határozatban kellett visszautasítania azt a tervet, amely 34 millió migráns Európába hozásáról szól, azzal hogy számukra munka nélkül jövedelmet, lakást, állampolgárságot és végül szavazati jogot biztosítanak – közölte az államtitkár.

A népszavazás, a nemzeti konzultáció és a hazai közélet bizonyítja, hogy az országban – a tervet támogató baloldali politikusokkal szemben – komoly összefogás van, a magyar emberek nem akarnak migránsokkal együtt élni – mondta Németh Szilárd. Hangsúlyozta, "mi magyarok úgy döntöttünk, megvédjük hazánkat és keresztény kultúránkat, amiben élünk".

Az államtitkár leszögezte, a legmodernebb eszközök – éjjellátó készülékek, hőkamerák, detektorok – biztosítják a határ védelmét, s emellett a Magyar Honvédség helikopteres felderítést is végez.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Vazze, vakondi, ... Milyen hallucinogent nyomatsz? Legalabb szamot ne mondtal vo'na, te nagyon idiota!
Hogyha tobb mint 42 000 migrans erkezett, akkor az azt jelenti, hogy naponta MINIMUM 115 darab migrans lepett magyar foldre!
De minden nap am! Szombat-vasarnap is, telen-nyaron!
ha viszont ennyi embernek sikerult illegalisan hatart lepni, akkor mi a [email protected] vagytok meg ott? Hagyjatok a pichaba az egeszet, hiszen lathatoan naponta vagnak at benneteket ezek a dorzsolt, 40 centi atmeroju migrancsok!
vakondi, nem kene valami uj dologba kezdened? Peldaul nevelj otthon kaktuszt, az jobban allna neked!
sgl
5 év alatt 111111 migráncsot fogtak.
Ocsmány Vigyor beengedett pénzért 70 ezret átutazóban volt 222222 .
naugye!
ómió
Pedig efftársilag azt mondják, "migráncs nincs is"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.