Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője és Kónya Imre, a Boross-kormány volt belügyminisztere vehette át pénteken a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a Mol Nyrt. által közösen alapította Petőfi-díjakat a Terror Háza Múzeumban.

Petőfi-díjjal tüntették ki Deutsch Tamást
Fotó: Facebook/Deutsch Tamás

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a díjazottakról szólva kiemelte,

a Deutsch Tamás személye körüli jelenlegi viták kórképet adnak arról az európai közéletről, amelyben egy börtönt megjárt rendszerváltót akarnak szabadságról és demokráciáról oktatni "olyanok, akik életükben egy fűszálat sem tettek keresztbe azért, hogy akár ők, akár más szabadon vagy szabadabban élhessen".

A miniszter úgy fogalmazott, hogy bár Kónya Imre élete nagy részét a kommunista diktatúra alatt töltötte, ő maga mindig is szabad volt és sokat tett azért, hogy Magyarország is szabad legyen. Kulcsszerepe volt a rendszerváltoztatás előtti ellenzéki kerekasztal létrehozásában, amely kizárta a kommunista szalámitaktika alkalmazásának lehetőségét – mondta.

Kónya Imre beszédében úgy fogalmazott, politikai nemzedékének tagjai nem hősök, de amikor a sors teret nyitott előttük, akkor hajlandók voltak elfogadni a kihívást és felül tudtak emelkedni az egymás közötti zsigeri ellentéteken, hogy összefogva a hazájukért cselekedjenek.

Václav Klaus korábbi cseh államfő, a Petőfi-díj 2018-as kitüntetettje

igazi közép-európainak nevezte Deutsch Tamást, akinek "bátor és sikeres tevékenysége történelmet alkotott".

Felidézte: a kormánypárti politikus 1989-ben, Prágában részt vett egy engedély nélkül tartott tüntetésen, amelyen egy "Virággal jöttünk, nem tankkal" feliratú táblát tartott a magasba és bocsánatot kért, amiért 1968-ben magyarok is részt vettek a prágai tavasz leverésében.

Deutsch Tamás azt mondta, 2020 szavának a szabadságnak kell lennie, a koronavírus-járvány ugyanis bebizonyította, milyen borzalmas az élet szabadság nélkül. Hangsúlyozta, Magyarországnak idén nemzetként a politika és a diplomácia mezein is meg kellett küzdeni a szabadságáért. "Nem hagyhattuk, hogy mások érdekei gúzsba kössenek minket, nem hagyhattuk, hogy mások mondják meg, hogy mit gondolhatunk és mondhatunk" – fogalmazott. Kiemelte, "szabadság mindig és mindenben, erre az igazságra döbbentett rá minket ez az ólomnehéz esztendő". Deutsch Tamás szólt arról is, 1956 óta nem volt olyan nehéz karácsonya Magyarországnak, mint az idei. "Sokat kell még dolgoznunk a szabadságunkért, az egészségünkért és a közös boldogságunkért" – jelentette ki.

(MTI)

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ha olyan szomszédom lenne mint Deutsch, a házam csak féláron tudnám eladni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
moareka
Nem szennyezem be a klaviatúrát a nevének említésével sem...
Clavigo
Eeeeezt a szutykot ...??? Oszt ,mosakodott ez az Rühes ,mostanában ??
voltmárjobbis
Haha! A néppárt elkaszálja, orbán kitünteti! Ez ám a magyar virtus!
Clavigo
@Pegero: Mesélj Petőfiről,,,,, ( Ne kíméld a fórumot )...
voltmárjobbis
Pont , Petőfi díjat kapott.
Petőfi Sándor:
DICSŐSÉGES NAGYURAK...
Dicsőséges nagyurak, hát
Hogy vagytok?
Viszket-e ugy egy kicsit a
Nyakatok?
Uj divatu nyakravaló
Készül most
Számotokra... nem cifra, de
Jó szoros.
Tudjátok-e, mennyit kértünk
Titeket,
Hogy irántunk emberiek
Legyetek,
Vegyetek be az emberek
Sorába...
Rimánkodott a szegény nép,
S hiába.
namihami
Talán csak a Szájer lenne méltóbb a díjra. A bátor forradalmárról elnevezett díj ""méltó"" helyére került a drogoshoz és az ereszmászó buzihoz!?!?! Mindketten legyőzték a liberális ellenséget.
A vicces, hogy a díj névadója éppen az egyik legnagyobb hazai liberális volt.
voltmárjobbis
@Pegero: tegnap 22:02
És Manfred Weber hallott már a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a Mol Nyrt. által közösen alapította Petőfi-díjról, amit Deutsch kapott?
RonaGyuri
Már majdnem azt mondtam, hogy elképesztő,

de belegondolván azt kell mondjam sokkal jobban a klappol a JELLEMZŐ

Mottó:
Mégiscsak van valami abban a türk-vérben,
legalább is a pofátlan arrogancia stimmt

Mint ismert a héten csak egy paraszt-hajszállra volt attól, hogy kirúgják a pártcsaládból ordenáré pofátlan viselkedése miatt. Azonban utolsó figyelmeztetésként megelégedtek azzal, hogy megfosztották mindem jogosítványától. Tompika, hisz róla van szó, ahelyett, hogy meghúzta volna magát legalább egy időre, pofázni kezdett. Igazi hülye-gyerek módjára: bebebe nem is fájt gagyi tanítónéni!!
Persze ártunk és qurmányunk pribékjei sem igazán, sőt egyáltalán nem, mutattak némi megbánást.
Nos erre jött a hír, hogy tegnap a derék Kancsi-mancsi egyik állami pénzekből vastagon kitömött gitt-egylete (talán pont az, aminek az emberei társadalmi munkában szolták szerkeszteni Orbán könyvét, az összehordott baromkodásaiból), a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a Mol Nyrt. által közösen alapította Petőfi-díjat Tompikának a Terror Háza Múzeumban.
Mondván Tompika egy igazi közép-európai, akinek bátor és sikeres tevékenysége történelmet alkotott!! Ja igen bátran mocskolta a pártcsalád német vezetését!!! =))
Hogy mire gondoltak arról sem hagytak kétséget, a derék Gulyás NER-társ egyértelműen fogalmazott: „a Deutsch Tamás személye körüli jelenlegi viták kórképet adnak arról az európai közéletről, amelyben egy börtönt megjárt rendszerváltót akarnak szabadságról és demokráciáról oktatni olyanok, akik életükben egy fűszálat sem tettek keresztbe azért, hogy akár ők, akár más szabadon vagy szabadabban élhessen”!!!
Nos jobban belegondolva igazi türk mentalitás, mint az un,. baltás-gyilkos ügyben, amikor Orbán azeri cimborái Ramil Safarov-or nemzeti hőssé avatták, mert vallási gyűlöletből lemészárolt egy keresztényt!=))
silber13
@Pegero: Nem mindenki narkós,tompa agyú,mint DeutschTompika! It vn példul a kretén halfarok durbincs.aa
solidedge
Ha olyan szomszédom lenne mint Deutsch, a házam csak féláron tudnám eladni.
terlasz
Valakiről elnevezett díj egy senkinek... Gyalázat!
RonaGyuri
@silber13: @solidedge: @terlasz: Ebben a legkisebb baj az, hogy kívül állóként fogalmazta meg

Tompikát ünnepli a párt központi napilapja

A portál „Deutsch Tamás: A politikai és jogi garanciák maximumáig jutottunk el
AZ EP-KÉPVISELŐ SZERINT AMIT MI CSINÁLUNK, AZ EGYSZERŰEN: MŰKÖDIK” címmel adja közre a Tompikával készült interjút. A cikk eredetije még bőven előtte, de az utolsó frissítés már a kitüntetést követően történ!!! =))
Ami ugye igencsak pikáns mellékszál, lévén Tompikát Prága hőseként ünnepli az a kormányzat, amely éppen most tapossa kétlábbal az egyik pártelnököt; ügyészség 1 év 6 hónap börtönbüntetést, három évre felfüggesztve kért Fekete-Győr Andrása, a Momentum Mozgalom elnökére!!! =))
Nos az interjú sok érdekes mondatot tartalmaz, de - annak ellenére, hogy estében egyértelműen kívülállóról van szó – ez remekbe sikerül, mert sokat elmond Tompika mentalitásáról: „az okos ember nem akkor sértődik meg, amikor megsértették, hanem amikor az az érdekében áll.”! =))
tudode
Belterjes kormányzás, belterjes kitűntetgetés, hogy pukkadjon meg a Néppárt, miközben őfélesége keveri a mellékterméket!
dr. prédikátor
egy ilyen drogos mocsok féregnek Petőfi díjat adni???ezek a geci trógerek bemocskolják. megszentségtelenítik a nevét!!!
justhpeter
Nem véletlenül akarnak új történelmet tanítani !
Jozefina
Szégyen!!! Petőfi forog a sírjában!!!
kereső
A fasiszta fideSS diszpintyét kitüntetik a liberális Petőfiről elnevezett dijjal. Micsoda egy aljas szemforgató, hányinger társaság ez.A magát történésznek tartó, történelem hamisitó, azt átiró némberrel az élen.
szép új világ
Na még egy díj amit sikerült el értéktelenítenie a maffiának, hasonlóan a lovagkereszthez. Kíváncsi vagyok ezek után hány Petőfi díjas adja vissza majd a kitüntetését.
lampa laz
Valaha büszkeség töltötte el azokat a személyeket akik nagyjaink nevével fémjelzett díjakat vehettek át, ma szégyen ehhez a klubhoz tartozni, a fidesz által kitüntetett figurák miatt.
Ennek a szippantós bikának legfeljebb egy rézkolomp díjjat lehetett volna a nyakába akasztani, h az igénytelen teheneket magaköré tudja csődíteni.
simmering73
Bevarrták a száját Brüsszelben, kapott helyette egy Petőfi díjat, Petőfi meg forog a sírjában. Egyáltalán tudja ez a majomember, hogy ki volt Petőfi?
Egy korsó hideg barna
Ez a cikk az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet KIS BOLONDOS című belső lapjában jelent meg először. A lapot az ápoltak írják, szerkesztik ,hogy ezzel is mulassák az időt.
Innen vette át az MTI és szemlézte a Propi.
Gauntlet
Nem szégyellik magukat?
fasiszta disznónak nem kell szalonna !!!
kereső
@szép új világ: Visszaadja? Ki feszit ott deutsch mellett? Kónya Imre .Milyen boldog , hogy a drogos semmirevalót megtisztelték az ő társaságával.Gerinc, arc sehol.
Ezek elvesznek mindent, kisajátitanak mindent- ahogy tették a kokárdával, a hazával, a nemzettel. Erre ott feszit, a 89-es ellenzéki kerekasztal egyik arca.Én sajnos ezen nem tudok nevetni- ez inkább siirnivaló.
Giovanni Alba
@namihami: Úgy tudom, szájer (eresz) joci tavaly kapta meg.
hirtv.hu/ahirtvhirei/lezsak-sandor-es-szajer-jozsef-kapta-iden-a-petofi-dijat-2491296
Azért innen a link, mert így egyik habzó szájú ostoba sem pöföghet csalást, hírhamisítást vernyogva.
ómió
Nyugi, efftársak! Nektek majd a Lenin Díj jön!
Giovanni Alba
@kereső: Bocsi, azt olvastam, hogy ott feszít a 89-es ellenzéki kerekasztal egyik sarka. Én vagyok a hibás, de még mindig vigyorgok.
A kokárda kisajátítása miatt meg szálljon rájuk minden átok. Sárba taposták a civil összefogás és a népi, polgári kezdeményezés fogalmát is. Azért volt ennek némi kesernyés humora, amikor azon versenyzett a sok ostoba, melyiknek nagyobb a nemzetiszín csokra.
csak úgy....
Egyszer volt egy nagy csoda,
neve: birka-iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
az kapott dicséretet.

Ki oda se ballagott,
még jutalmat is kapott,
így hát egy se ment oda,
meg is szűnt az iskola.
namihami
""Keressük Petőfi Sándort!!""---ismét...
namihami
@ómió: 10.16: Hááát, nem könnyű a döntés, hogy melyik kitüntetett társulatba nagyobb szégyen bekerülni. De a Tompival nagyot löktek rajta.
silber13
@Pegero: Elképzelhető, hogy egyetemi végzettsége kapcsán hallott Petőfiről, Tompika diplomájának eredetiségében , viszont erős kétségeim támadtak
csak úgy....
a tompi eddigi tetteiért,elég lett vóna egy tollseprü a seggibe..
lampa laz
@lampa laz: -díjat-, a hsz-ben kicsit túltoltam a 'j"-t, bocsánat. Telefonon pici a klaviatúra, viszont gyorsan dolgozik.
Eladott Ország
A demokrácia utcai harcosa Deutsch nem hülye , hogy otthagyja a brüsszeli drogtanyát. Itthon egy hónapig sem bírná kokó nélkül. Ha azt kérik, hogy este-reggel nyalja ki Weber seggét, gondolkodás nélkül beleegyezik - talán még örül is. Csak éppen nehogy kikergessék a paradicsomból.
Még jó hogy Uniós a fizum..
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/127228011_1000886557057918_1691141306772161409_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=JvvuzlTxNs0AX8iWxOh&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=800ce16952c3a3666e9db6680553e12e&oe=5FE0C0DA
Ki az a fasz a Deutsch Tamás. Erre a sebesült torz majomra nincs szüksége a népnek valaki tüntesse már el a jó büdős faszba ezt a debil narkóst.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/127723597_3941087435924504_1397138189827556252_o.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=Thw6H3SuRyUAX_tGG6Y&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=2bbf32c82e100094cae0ddce25a17541&oe=5FEA9BCC
kissé felnőttem
" Ha bár felül a gálya alul a viznek árja azért a viz az Úr " kéretik szem előtt tartani,
( kitüntették taps elmaradt )
Sámannus
A terror háza már nem múzeum, hanem egy pöcegödör amiben a népet rondítják össze gyalázkodással, történelem hamisítással.
kokopelli
@Pálinkafőző Rézüst: Igen! Azt hinni,hogy már többé nem tudják magukat alulütlni!.. dehogynem...! Alsó határ
a Mariana-árok + pár km.!!
kokopelli
...a család biztos visszaveszi a Petrovics-nevet!
Nessy
Bárhol legyen is Petőfi sírja, biztos, hogy megfordul benne! Ez a díj nem csak arra nézve szégyen,aki kapta, de ennél is nagyobb azokra nézve akik adták!
rokker33
Szegény Petőfi Sándor úgy forog a sírjában mint egy centrifuga max fordulaton!! Szégyen hogy egy senkit Petőfihez merik hasonlítani!
Sámannus
Alakíthatnának egy Bajer Zsóti rókázódíjat is vagy egy csatornás Szájer díjat is Jobban is örülnének neki, és stílusában is kifogásolhatatlan lenne számukra.
Petőfivel kapcsolatban az emberek nem ezekre a patkányokra gondolnak. Ezek se nem hősök, se nem hazafik
gina
@Nessy: Jobban nem is irhatta volna...
silber13
@Pegero: Nen fáradszd magad, holmi Kancsi Marcsi által szponzorált díjra nem tartanék igényt
kokopelli
@Yoda69: Tisztázta már valaki,hogy az igazi Petőfi Sándor díj az,és nem a Petőfi tér házmesterei által alapított
vándor-díj olyan lakóknak,akik abbahagyták az "utcánurinálást"? Ő szokott le a legtöbb/hónap "kisdologról "!? (;-))
ómió
@namihami: Petőfi és Lenin? Melyik "társulat" a "nagyobb szégyen"? És még mindig nincs meg a Lenin Díjad? Jogosan reklamálhatsz, immár semmi kétség!
karma1
pedig Kossuth dijat is kaphatott volna... No, majd legkozelebb...
karma1
@namihami: 22.59-re: dehat szajerjozsi is megkapta a Petofi dijat, nem olvastad? Az osszes naci megtalalja egymast odafont. Gondolom, a legtobb szava ebben demeterzsilardnak volt
voltmárjobbis
@Pegero: tegnap 16:29
Pont az a probléma, hogy te sem tudod ki volt Petőfi!
Ettől vagy seggfej te és az összes agymosott fideszes barátaid!
RonaGyuri
@voltmárjobbis: ő Kancsi-mancsi és a Morvai szerelem-gyereke!!! =))
bencemacska
@RonaGyuri: tegnap, 05:56
Ez sajnos nemcsak tompika jelmondata, hanem az egész fideszé, sőt mát a rezsimé és vele ORBANISZTÁNÉ!
namihami
@karma1: Vannak fideszes kitüntetések, amiknek a kitüntettjeik listájának még az olvasására is kár időt vesztegetni.
Balassi kard és társai---plusz ez is.
namihami
@ómió: valami gebasz volt a gépemmel és lemaradt a lényeg: Tehát:
""Hosszú!"" mert az a Petőfi és a Fidesz által bitorol név mentalitásával kiadatott díj pusztán a Lenin rendhez hasonlítható. Tehát ez a Fidesz-Petőfi díj semmivel nem jobb, mint a másik. És a liberális Petőfi nevét ilyen emberekhez kötni, ahhoz bizony pofa kellene. De, mivel a lónak is pofája van és az egy nemes állat, ezért a fideszekre nem is szeretném ezt a jelzőt aggatni. Amint ez ugyanúgy áll a Balassira is. Lásd még Corvin lánc és társai.
Az Orbán helyében alapítanék egy Putyin Érdemrendet. Esetleg Erdogan Ordó. Az még illene is hozzájuk.
karma1
@namihami: 20.21-re Hogy Te miket tucc!? Balassi es tarsai , vagy mi ...:)
namihami
@karma1: Egymásra aggatott, részben általuk alapított (Balassi kard), részben a Horthy korszakban alapított és általuk ismét a sufniból leporolt (Corvin lánc) díjak.
Ha azt mondom, hogy a Balassi kardot a Bayer és a Stefka is megkapta, azzal (azt hiszem) a díj értékét és a kitüntetettek körét is behatárolták és behatárolhatjuk mi is.
karma1
@namihami: Hahaha, hat ez valoban azonnal megadja az erteket ezeknek a "dijaknak: ! Igazad van !...:o))))
nezelodo
Nagy franc volt a mi Petőfink is de mint bohó életigenlő fiatalnak megbocsát az utókor, főleg mert kicsit többet hagyott ránk, mint ez a két elhíresült, (minek is nevezzem őket), ráadásul Petőfi azért nem érdemelte meg, hogy a nevével együtt emlegessék ezeket.
ómió
@namihami: Szóval, azért hasonlítható a Petőfi Díj a Lenin Díjhoz, mert te ezt hazudod rá? Átütőbb nincs? Még a "szent himnusz" Internacionálétokat se a Petőfi Díj átadásán éneklik! Nem baj? Majd ezt is odahazudod? Amúgy meg azt a fajta liberálist, mint Petőfi, Kossuth, Széchenyi még a "hí a haza(!)" jellemezte, szemben a ma anarcholiberálisaival - köztük, gondolom veled is - akik a migráncs internacionalizmusban (Európai Egyesült Államok) akarnák egybemosni, "feloldani" egész Európát! Még ez se mutat számodra különbséget Petőfi és a maiak között? Látsz egyáltalán valamit még (már a baromságaidon túl), vagy már végleges a vakságod? Petőfi lenne ma az első, akit az "Európai Néppárt" kizárna, nem a Deutsch Tamás! Utóbbi csak a második! Viszont ebből is látszik, hogy "ugyanaz a vonulat", ahova a Petőfi Díj a megfelelő díj, még, ha mást hazudnál is neki! Neked viszont a hülyeség érdemrendet kéne megalapítanod, amit mindjárt meg is kaphatnál!
namihami
@ómió: Széchenyi nem liberális volt. A hivatkozott másik kettő se fideszi értelemben. A Petőfi féle hí a haza befogadta a szerb, német, lengyel és hasonló, mai értelemben nem ""igazmagyarokat"" is. Tehát, ha ""hí a haza!"" , akkor nem csak a magyarokat ""hítta"", de a többi, körülöttünk élő nációt is. És ha a ""Hülyeség érdemrendet"" a fajtádtól kapnám, akkor egész évben még BÜSZKÉN hordanám is. Jelezve a tőletek való, a lehetőségek szerinti, maximális távoltartással egyetemben tanúsított gyökeres másvéleményemet.
Arról, hogy a díszbuzitok (az egyik--hogy Melegmálé se maradjon ki) is ugyanezt az ordót viselHETi, az csupán az ideológiai rendszeretek abszolút katyvaszát jelenti. Ha a másik oldalon találtok egy meleget, azt azonnal kizavarnátok még a világból is, de ha a saját buzitok ""csatornásbácsi"" lesz, akkor a lemondással ""A Fidesz részéről az ügy ((mint a többi sz@ros balhétok)) le van zárva!"". És a cselédmédia még említést se tehet róla. A ""narancsmagyarok"" ezekről a stiklieitekről még tudomást se nagyon tud szerezni. Ezért kellett az ""önkéntes KESMA is"". Kissé farizeus megoldásnak tűnik, de ez már a Tiszti Kaszinó óta megvan. Csupán a lólábak száma és mérete hatalmasodott el az évek során.
És ez a világnézet jellemzi az illiberális Fideszt a liberális Petőfihez képest. Ma Petőfi nemhogy elsőnek lépne ki, de be se lépne abba a ""magyar Fideszbe"". Az Internacionálé pedig (fájdalom), de nem a komcsik/szocik indulója, hanem a nemzetközi munkásmozgalomé. Azé a mozgalomé, aminek a Viktorotok pontosan annyi munkahelyet létesített, mint amennyi elveszett. Háááát, várjuk---türelemmel...
ómió
@namihami: Széchenyi is liberális volt, csak nála "máshol volt a hangsúly"! Ami meg a "hí a haza"-t illeti, az az ország (a még meg nem harmadolt!) polgárait "hítta" - nemzetiségüktől függetlenül - és nem a proli vagy a migráncs internacionalizmusét! Szóval, a hülyeség érdemrend továbbra is "dukál" neked! Sőt! "Büszkén" hordhatnád is! Valamelyik fajtádbéli írta a buzi-ügy kapcsán, hogy buzi bárhol lehet! Igazat adtam neki, mert tényleg! De akkor mi az "efftársi gondotok" a Szájerrel? Hogy elment a "buzibuliba"? És az rendben van az összes megjelent buzi részéről, csak éppen ő lóg ki a sorból? Vagy amiatt a hazugságotok miatt nem volt neki ott helye, hogy a "meleget azonnal kizavarnánk a világból"? Egyet se zavartunk még ki! Nem is fogunk! Mindössze azt tartjuk: a buziság magánügy! Nem pedig "prájdolni" való közügy, ahogy az anarcholiburnyák alfajod tartja! A buzibuli-részvétel és az ehhez kapcsolódó "produkció" viszont már kilépett a magánügy-zónából, amit Szájer is belátott és azonnal távozott is a közösségből, aminek a felfogásával, "rendtartásával" viszont ez már nem fér össze! Látom, ezt máig se vagytok képesek vágni! Vagy csak az aljas hazudozás a könnyebb út? Szóval, aki a mai Fideszből kilépne, az egy anarcholiberális Petőfi lenne (amilyen viszont sosem létezett!), aki viszont be se oda lépett volna, hanem a moslékkoalíciótok valamelyik anarcholiberális/neobolsi pártjába! Az Internacionálé nem a komcsik indulója? Akkor miért zengik az efftársaid máig is, miközben a nevükből meg éppen a munkást törölték még 89-ben!? Na, erre hazudj egy ütőset!
jesz
baszki..ez a hír igaz? Persze, ahol sikeres a "pozsonyi csata" című animáció, ott minden lehetséges...és az ellenkezője is..

Szegény Petőfi...most forog a barguzini sírjában.
legott
El foglak pusztítani @Pegero: Kurvára csúnyán!
legott
A taktikai kesztyűm a legkevesebb - az egész családod kiiktatom!

Így foglak elpusztítani!
legott
Az összes fideszest listázni kell - és az érdemei mentén kiiktatni !!!
jesz
Petőfi 20 éves korában "írta" a Helység kalapácsa c. hősköltményét...
Aztán halála előtt fejezte be az Apostol.című elbeszélő költeményét..
Elegendő e kettőt elolvasni, és leszűrhető, hogy a Petőfi díj bizony némelyek részére túlzás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.