Támogatja a kormány újabb gazdaságvédelmi intézkedéseit a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ). Szita Károly, a szervezet elnöke, Kaposvár fideszes polgármestere az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt is kiemelte, hogy az önkormányzatokkal együtt teremti meg a családok biztonságát a kormány.

Szita Károly közlése szerint az MJVSZ vezetősége még a bejelentés előtt tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel és a kormány több tagjával a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól és a válságkezelés lehetőségeiről, eszközeiről.

"A kormány és az önkormányzatok közös felelőssége, hogy erős legyen a gazdaság, erősek legyenek a családok, s hogy minél kevesebben betegedjenek meg a koronavírus-járvány következtében" – fogalmazott a közleményben Szita Károly, hangsúlyozva, hogy "ezért azonban közösen kell tenni".

Tájékoztatása szerint a miniszterelnök által bejelentett intézkedésekre azért van szükség, mert a gazdaság védelmével lehet elérni, hogy legyen hol dolgozni, és hogy a szülők el tudják tartani a családokat.

A fideszes vezetésű városi szövetség üdvözli a kormány önkormányzati megszorításait

A kis- és középvállalkozások adójának megfelezése egyszerre szolgálja a munkahelyek megtartását, újabbak teremtését, a gazdaság megerősítését és az emberek védelmét – értékelt az MJVSZ elnöke.

Az ellenzék szerint viszont ezzel nehéz helyzetbe hozzák az önkormányzatokat.

Hozzátette: a cél elérése érdekében a hazai nagyvárosok is járványügyi költségvetést készítenek 2021-re, vagyis mindent annak rendelnek alá, hogy a családok biztonsága erősödjön.

"Mindezt tesszük azzal a hittel és reménnyel, hogy az intézkedések végén, 2022-től egy erős gazdasági fellendülés következik, amelynek előnyei szintén a településeinken élőket szolgálja" – fogalmazott Szita Károly.

(MTI)

(Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Azok a retkes rohadékok csinálták az államadósság felét a devizaválság előtt is, mert nem voltak hajlandók gazdálkodni normálisan akkor sem.
Most sem az ésszerű gazdálkodáson jár az eszük, hanem a lopáson.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Azok a retkes rohadékok csinálták az államadósság felét a devizaválság előtt is, mert nem voltak hajlandók gazdálkodni normálisan akkor sem.
Most sem az ésszerű gazdálkodáson jár az eszük, hanem a lopáson.
Qqberci
Más farkával verik a csalánt, mint rendesen... Krakus elvtárs meg helyesel...
tudode
Persze!
.
Ezek szerint ismét megrövidítette a fideszes Bt az önkormányzatokat:
.
-----Az LMP kiakadt az iparüzési adó felezésén
hvg.hu/gazdasag/20201219_Az_LMP_kiakadt_az_iparuzesi_ado_felezesen
.
A párt szerint Orbán Viktor a „nyomor védelmezője”.
Közlemény adott ki a Lehet Más a Politika. Azt írják, hogy az Orbán-kormány ismételten bebizonyította: nem a járványkezelés és a valódi védekezés a célja, hanem kizárólag a haverok zsebeinek kitömése és a bukott önkormányzati választások után az emberek, a közösségek büntetése.
Az LMP úgy véli, hogy az elvesztett IPA bevételek rengeteg önkormányzatot a csőd szélére sodornak, melytől Orbán Viktor személyes kegye adhat csak feloldozást. A zöld párt szerint "egy normális, XXI. századi demokráciában ilyen lépés elképzelhetetlen lenne, 2022-ben pedig az emberek választanak majd az oligarcha király és a valódi demokrácia között".
--------------------------------
.
Magyarok magyarok ellen még járvány idején, akkor, amikor az önkormányzatok vállán van a lakosság járvánnyal kapcsolatos segítése!
kereső
Na a III/III-as nem tagadta meg önmagát.
Nessy
Ez logikus! Tudják, hogy majd milliárdokat kapnak sportra, Lőrinc barát számára kiirt közbeszerzési pályázatokra, meg egyéb "fontos" dologra! Talpnyalás jó pénzért!
namihami
A Karcsi egyetért!?!?!
Próbálna nem egyetérteni. Fuccs az állami apanázsoknak. Néha egy kicsit ki lehet kimenni a karámból, de túl messzire már nem enged a lánc elkószálni.
justhpeter
Ezt a csürhét is el kell búcsúztatni 2022-ben a többivel együtt.
Jozefina
@simmering73: Ő sem az esze miatt van ott ahol van!!!
gina
Ezt az elmebeteg mocskos állatot el kell tüntetni erről a világról. ez nem vezető ez egy skizofrén aljas diktátor, hitler egy ovodás volt hozzá képes, mikor lesz már ennek a bandának vége..ébresztő emberek !!!
Józsipapa
karkus elvtárs egy igazi seggnyaló senki ...
RonaGyuri
Budapest, 2020. december 19., szombat (OS) - Az Orbán-rezsimet két dolog érdekli csupán, önmaga és a bosszú

Ahány kormánydöntés, annyi tanúbizonyság: az Orbán-rezsimet sem a koronavírus-járvány kezelése, sem a magyar emberek, sem a mindannyiunkat kiszolgáló, megannyi közszolgáltatást elvégző önkormányzatok nem érdeklik.
A Párbeszéd szerint a rezsimet két dolog érdekli csupán: önmaga és a bosszú. A bosszú a változást akarók igényét 2019. október 13-án győzelemre váltó, és azóta egyre csak erősebb ellenzékiekkel szemben. Kivételesen cinikus és aljas magatartás ez akkor, amikor hetente ezrek halnak meg és fertőződnek meg, amikor 400 ezer a munkanélküliek száma, amikor a különféle sport-, vadászati meg hobbikiadásokra több százmilliárdot dobálnak ki, amikor megannyi magyar családban az a kérdés, egyáltalán lesz-e a lakásban fűtés és villany karácsonykor; lesz-e legalább egy csoki a fa alatt a gyermekeknek. És kivételesen cinikus és aljas magatartás ez akkor, amikor Orbán a parlamenti törvénygyárával új szintre emeli a közpénzlopást, amikor hitelbe veri a magyar embereket, amikor a választási törvénytől a családfogalom szűkítésig mindennel foglalkozik, csak a pandémiával és Magyarország lakosaival nem. Mindeközben a Párbeszéd benyújtott számos olyan javaslatot, amely a válságot kezeli és a magyarok érdekeit szolgálják
RonaGyuri
@RonaGyuri: Mindeközben a Párbeszéd benyújtott számos olyan javaslatot, amely a válságot kezeli és a magyarok érdekeit szolgálják. Ezekből néhányat – például a tömegrendezvények betiltását, az áttérést a digitális oktatásra vagy éppen az elviteles éttermi áfa öt százalékra való csökkentését – elfogadta a kormány, ugyanakkor számos olyat nem, amely valóban enyhítené a válságot. Ilyen a betegség miatt a munkából kiesők 100 százalékos táppénze, a munkából kiesettek 90 százalékos bérpótlása, az ingyenes tesztelés, a válságkezelő Alapjövedelem, a szociális szférában dolgozók 500 ezer forintos jutalma.
A hosszú ideje és módszeresen kivéreztetett önkormányzati szektort érintő újabb elvonásról Budapest főpolgármestere, a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "Hát akkor ez kész, ennyi volt. Orbán Viktor ma bejelentette a magyar önkormányzatiság kivégzését. Az iparűzési adó harminc évig volt az önkormányzatok által végzett közszolgáltatások legfontosabb alapja. A megfelezése nem kezeli, hanem mélyíti a válságot. A vállalkozásoknak ez nem jelent érdemi segítséget, hiszen az adó mértéke meglehetősen alacsony és egyébként is bevétel alapján kell fizetni: aki bajban van, eleve kevesebbet fizet. Ennek a miniszterelnöki bejelentésnek semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, ennek a cinikus hatalmi politizáláshoz van köze csak."
RonaGyuri
@RonaGyuri: A három csapásból (koronavírus-járvány, válság, kormányzati intézkedések) az Orbán által mért ütések lassan a legsúlyosabbak a magyar emberekre nézve; az önkormányzatokat ugyanis még abban is megakadályozza, hogy segítsenek – helyette is – a járvány áldozatain.
Ebből elég. Ezért (is) lesz 2022-ben kormányváltás.

Párbeszéd
RonaGyuri
@RonaGyuri: ez az MTI-OS közlemény korrekt, de hiányzik belőle a mi a teendő!!! =))
Eladott Ország
"Ebben nem csak ez a lopakodó, sunyi koreográfia a gyalázat, hanem ennek a hazug, cinikus módon gazdaságvédelminek nevezett intézkedésnek az a része, miszerint 25 ezer fő alatti (értsd: elsősorban FIDESZES) települések a kormánytól automatikusan támogatást kapnak, a nagyobb városok (érsd: ELLENZÉKI) helyzetét egyenként tekintik át. Nem lenne baj, ha az ellenzéki polgármesterek által vezetett települések fideszes szurkolói és a választási döntéseikben bizonytalan polgárok is megértenék: ez nem gazdaságvédelem, ennek köze nincs a kéményen csüngő kisember érdekeihez, ez nem más, mint szőröstalpú politikai döntés. Abból is a leggonoszabb. Ez nem arról szól, hogy a magyaroknak pártállástól függetlenül könnyebb legyen túlélni a válságot, és a szorgalmasan befizetett adóik fejében legalább egy geci világjárvány idején érdemi támogatást kapjanak a gondoskodó fideszes államtól, hanem kizárólag arról szól, hogy a tavalyi, kiheverhetetlen önkormányzati választás után az utcai harcos bosszút álljon az ellenségen. Márpedig a bosszúállás az egy ilyen ocsmány műfaj: egy rakás járulékos áldozata szokott lenni. Vagyis Orbán Viktor kész a sajátjait is szarrá szopatni csak azért, hogy a politikai ellenségeinek megmutassa az orbánizmus mibenlétét."
ómió
Efftársilag viszont a szolidaritás már rég (10 éve!) nem "píszíkonform"!
nusika
...fogalmazott a közleményben Szita Károly, hangsúlyozva, hogy "ezért azonban közösen kell tenni"...azt javasolnám, hogy minden képviselő, a pandémia alatt, mondjon le a fél juttatásáról és adja be a közösbe !!! + a gazdagok, a milliárdosok, pedig fél összegekért vállaljanak munkálatokat !!!
evacica
Orbán piti bosszúja, jellemző rá! Így nem viselkedik egy komoly politikus, szégyellheti magát! Remélem 2022 ben a fagyi visszanyal!Szita elvtárs a rendszer váltás előtt MSZMP-s volt és ott nyalt, most fideszes és ide nyal! Hiába az üléspont határozza meg az álláspontot! Remélem 2o22 ben is lesz oka örömködni ennek a gerinctelen senkinek!
Lepényleső
...s vélhetően őket is anya szülte,s őket vajon erre nevelte?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.