Támogatja a kormány újabb gazdaságvédelmi intézkedéseit a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ). Szita Károly, a szervezet elnöke, Kaposvár fideszes polgármestere az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt is kiemelte, hogy az önkormányzatokkal együtt teremti meg a családok biztonságát a kormány.

Szita Károly közlése szerint az MJVSZ vezetősége még a bejelentés előtt tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel és a kormány több tagjával a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól és a válságkezelés lehetőségeiről, eszközeiről.

"A kormány és az önkormányzatok közös felelőssége, hogy erős legyen a gazdaság, erősek legyenek a családok, s hogy minél kevesebben betegedjenek meg a koronavírus-járvány következtében" – fogalmazott a közleményben Szita Károly, hangsúlyozva, hogy "ezért azonban közösen kell tenni".

Tájékoztatása szerint a miniszterelnök által bejelentett intézkedésekre azért van szükség, mert a gazdaság védelmével lehet elérni, hogy legyen hol dolgozni, és hogy a szülők el tudják tartani a családokat.

A fideszes vezetésű városi szövetség üdvözli a kormány önkormányzati megszorításait

A kis- és középvállalkozások adójának megfelezése egyszerre szolgálja a munkahelyek megtartását, újabbak teremtését, a gazdaság megerősítését és az emberek védelmét – értékelt az MJVSZ elnöke.

Az ellenzék szerint viszont ezzel nehéz helyzetbe hozzák az önkormányzatokat.

Hozzátette: a cél elérése érdekében a hazai nagyvárosok is járványügyi költségvetést készítenek 2021-re, vagyis mindent annak rendelnek alá, hogy a családok biztonsága erősödjön.

"Mindezt tesszük azzal a hittel és reménnyel, hogy az intézkedések végén, 2022-től egy erős gazdasági fellendülés következik, amelynek előnyei szintén a településeinken élőket szolgálja" – fogalmazott Szita Károly.

(MTI)

(Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Remélem '22-ben te is eltakarodsz a picsába...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
"Ebben nem csak ez a lopakodó, sunyi koreográfia a gyalázat, hanem ennek a hazug, cinikus módon gazdaságvédelminek nevezett intézkedésnek az a része, miszerint 25 ezer fő alatti (értsd: elsősorban FIDESZES) települések a kormánytól automatikusan támogatást kapnak, a nagyobb városok (érsd: ELLENZÉKI) helyzetét egyenként tekintik át. Nem lenne baj, ha az ellenzéki polgármesterek által vezetett települések fideszes szurkolói és a választási döntéseikben bizonytalan polgárok is megértenék: ez nem gazdaságvédelem, ennek köze nincs a kéményen csüngő kisember érdekeihez, ez nem más, mint szőröstalpú politikai döntés. Abból is a leggonoszabb. Ez nem arról szól, hogy a magyaroknak pártállástól függetlenül könnyebb legyen túlélni a válságot, és a szorgalmasan befizetett adóik fejében legalább egy geci világjárvány idején érdemi támogatást kapjanak a gondoskodó fideszes államtól, hanem kizárólag arról szól, hogy a tavalyi, kiheverhetetlen önkormányzati választás után az utcai harcos bosszút álljon az ellenségen. Márpedig a bosszúállás az egy ilyen ocsmány műfaj: egy rakás járulékos áldozata szokott lenni. Vagyis Orbán Viktor kész a sajátjait is szarrá szopatni csak azért, hogy a politikai ellenségeinek megmutassa az orbánizmus mibenlétét."
ómió
Efftársilag viszont a szolidaritás már rég (10 éve!) nem "píszíkonform"!
nusika
...fogalmazott a közleményben Szita Károly, hangsúlyozva, hogy "ezért azonban közösen kell tenni"...azt javasolnám, hogy minden képviselő, a pandémia alatt, mondjon le a fél juttatásáról és adja be a közösbe !!! + a gazdagok, a milliárdosok, pedig fél összegekért vállaljanak munkálatokat !!!
evacica
Orbán piti bosszúja, jellemző rá! Így nem viselkedik egy komoly politikus, szégyellheti magát! Remélem 2022 ben a fagyi visszanyal!Szita elvtárs a rendszer váltás előtt MSZMP-s volt és ott nyalt, most fideszes és ide nyal! Hiába az üléspont határozza meg az álláspontot! Remélem 2o22 ben is lesz oka örömködni ennek a gerinctelen senkinek!
Lepényleső
...s vélhetően őket is anya szülte,s őket vajon erre nevelte?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.