Orbán Viktor ma bejelentette a magyar önkormányzatiság kivégzését – közölte Karácsony Gergely főpolgármester szombat délután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére reagálva, amiben a kormányfő az iparűzési adó csökkentésről tájékoztatta a lakosságot.

Karácsony reakciója Orbán bejelentésére: „Hát akkor ez kész, ennyi volt”, kivégzik az önkormányzatokat

Mint Karácsony fogalmazott, az iparűzési adó harminc évig volt az önkormányzatok által végzett közszolgáltatások legfontosabb alapja. A megfelezése nem kezeli, hanem mélyíti a válságot. A vállalkozásoknak ez nem jelent érdemi segítséget, hiszen az adó mértéke meglehetősen alacsony és egyébként is bevétel alapján kell fizetni: aki bajban van, eleve kevesebbet fizet.

Ennek a miniszterelnöki bejelentésnek semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, ennek a cinikus hatalmi politizáláshoz van köze csak.

A főpolgármester szerint a egyébként is a tönk szélén álló önkormányzatok számára viszont a mai bejelentés maga a kivégzés.

Sok települést küld padlóra, taszít kilátástalan helyzetbe, veszélyezteti a közszolgáltatások ellátását – írta.

A veszteségben osztozik Budapest is, a Fővárosi Önkormányzat számára ez nagyjából egy Lánchíd árának elvételét jelenti, akkora kiesést, amennyiből a közvilágítást, a köztisztaságot és a zöldfelületek fenntartását fizetjük – fogalmazott.

„Blabláznak valamit a kompenzálásról. Tudjuk mit akarnak: amelyik városvezető befogja a száját, az talán túlél, de már nem a helyi polgárok akaratát képviselő önkormányzat lesz, csupán a kormány vazallusa. Mi nem leszünk azok!”

Ennek a felelőtlen kormánypolitikának a társadalmi, gazdasági és politikai következményei beláthatatlanok. Az önkormányzatok összefogása, közös fellépése, a választóink bevonása ebbe a küzdelembe elkerülhetetlen. Mert a városok kifosztása nem kormányzás! – jelentette ki Budapest vezetője.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ezt az emberek is látják már..és csak olaj a tűzre már patkány Viktor!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
...először,- aztán azokat is akik nem ropják úgy ahogyan a nagy álmodó füttyent?
szegfue
Talán a költségvetésnek nem kellene "lemondania" a TAO pénzekről a foci javára. Hiszen a vállalkozóknak a TAO-t be kell fizetni vagy a költségvetésbe, vagy a "látványsportnak", tehát engedje el a TAO-t a vállalkozásoknak, az valódi segitség lenne. De ugye máséval verni a csalánt, azt lehet?!:(
Aki Én
@Gyurka80: Te tényleg ennyit látsz magad körül a világból? Ez olyan szomorú, túl azon, hogy nagyon káros is.
gina
@Gyurka80: Te elmebeteg vagy a narancs társaiddal együtt. utálom az ilyen elmebeteg seggnyalókat--- takarodj az oldalról. neked a Demokrata a jó oldal te narancs patkány-- fáj hogy nem Tarlós van hatalmon ugye?? IDIÓTA
Gyurka80
@gina: És a libsi szólásszabadsággal mi van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.