Az akut szív- és érrendszeri panaszokkal orvoshoz kell fordulni – mondta a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Andréka Péter arról, hogy sokan attól félnek, megfertőződhetnek a koronavírussal a kórházakban, azt mondta: az intézményekben a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma szigorú eljárásrendjeit követik, amelyek azt a célt szolgálják, hogy minimálisra csökkenjen a kórházi megfertőződés esélye.

Minden járóbetegnek még belépés előtt megmérik a lázát, kikérdezik panaszairól, ellátják őket háromrétegű sebészi maszkkal és lefertőtlenítik a kezét.

Mindent elkövetnek a másfél méteres távolság megtartásáért, az ambulanciákra a betegek előzetes időpontegyeztetés után érkeznek, amit igyekeznek tartani. Arra is törekednek, hogy minél kevesebbet kelljen a betegeknek kórházba járniuk, így amikor időpontot kapnak, a panaszos betegeknek a lehető legtöbb szükséges vizsgálatot elvégzik – mondta a főigazgató.

Hozzátette, a panaszmentes, csak kontrollra érkező betegeiknél telefonos konzíliumot tartanak, vizitjüket pedig átütemezik.

Andréka Péter hangsúlyozta: a sürgősségi ambulancián minden beteget ellátnak akár járóbetegként, akár mentővel érkezik.

Ha ilyen panaszai vannak, ne féljen kórházba menni, mert az életét kockáztatja

Kitért arra: vannak olyan szív- és érrendszeri betegségek, amelyekkel ha azonnal nem fordulnak orvoshoz a betegek, az életüket veszélyeztetik.

Ilyen panaszok a szegycsont mögötti, bal karba, torokba sugárzó mellkasi fájdalom verejtékezéssel, nehézlégzéssel, de a hirtelen jelentkező lábfájdalom a végtag elfehéredésével is akut verőér-elzáródás tünete lehet.

Andréka Péter arról is beszélt: a koronavírus-járvány miatti átcsoportosítás intézetükben négy orvost és három ápolót érint, akik megértették és elfogadták a helyzetet.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Őszintén én nem a betegségektől félek, hanem a mai Magyar kórházaktól. meg kell kérdezni OV t hogy befeküdne e egy ilyen kórházba,??? biztos nem, ö különleges egy patkány ö privát gyógyul.. szemét alja ///
bencemacska
Pacemaker ellenőrzésre kellene mennem januárban.
Telefonáltam, azt válaszolták sürgősségi üzemmódban vannak, csak akkor menjek, ha komoly panaszaim vannak. Január közepén érdeklődjek, akkor már többet tudnak.
Mindezt természetesen kedvesen, udvariasan közölték velem.
bencemacska
Pacemaker ellenőrzésre kellene mennem januárban.
Telefonáltam, azt válaszolták sürgősségi üzemmódban vannak, csak akkor menjek, ha komoly panaszaim vannak. Január közepén érdeklődjek, akkor már többet tudnak.
Mindezt természetesen kedvesen, udvariasan közölték velem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.