Volt egyszer egy hibáival együtt is izgalmas, kiváló “beszélgetős” televíziós műsor, ami nem egy volt a sok “beszélőfejes”, egyébként rádiós műfajú program közül, hanem talán a legjobb. És, hogy mitől? A hangolásától, amit kezdetben Havas Henrik végzett.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Erősen 45 felett vagyok, túlsúlyos, magas vérnyomásos, és cukros...

Hát akkor jöjjön aminek jönnie kell...

:-(
jesz
Erősen 45 felett vagyok, túlsúlyos, magas vérnyomásos, és cukros...

Hát akkor jöjjön aminek jönnie kell...

:-(
Nessy
@jesz: Légy te az a kivétel, amelyik erősíti a szabályt! :-)))
Giovanni Alba
@Nessy: Elnézésed kérem az okoskodónak tűnő megjegyzésért, de ez hibás, bár közkeletű szóhasználat, fordítási félreértésen alapul. Állítólag (wiki szerint) helyesen úgy szól, hogy a kivétel feltételezi a szabályt, mert csak szabály alól lehet kivétel. Volt egy másik meglátás is, nekem ez a kedvencem, a kivétel próbára teszi a szabályt, azaz ha már túl sok a kivétel, akkor a szabályt újra kell fogalmazni.
hu.wikipedia.org/wiki/Kiv%C3%A9tel_er%C5%91s%C3%ADti_a_szab%C3%A1lyt
Akad még olyan is, amikor nem mondjuk végig az idézetet, és így valami (néha a lényeg) elvész belőle.
Mindenki ismeri "A vízcsepp kivájja a követ" mondást, de már csak kevesen folytatják, hogy "de nem erejénél, hanem gyakori esésénél fogva".
Igen, amatőr nyelvőrködés, de nem az értelmes (és kivédhetetlen) változások ellen szólok, hanem a nyelvi pongyolaság miatt. Egyelőre-egyenlőre, hogy csak egy példát említsek.
(nem az a barát, aki örökké csak dicsér, inkább az, aki felhívja a figyelmedet a hibára, és segít kijavítani azt)
Nessy
@Giovanni Alba: Köszönöm! Az egyenlőre nekem sokszor csak egyelőre. Bár így hibás. Hajlamos vagyok a betű kihagyásra, vagy felcserélésre már elemista korom óta. Csak akkoriban nem használták a diszgráfia kifejezést erre a problémára. :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.