Felkészültünk az oltásra.

Friss híreket közölt Müller Cecília a koronavírus elleni oltásról

Magyarország felkészült a koronavírus elleni oltóanyag beadására, minden tárgyi feltétel adott a vakcina kezelésére, tárolására – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Müller Cecília elmondta: az Európai Gyógyszerügynökség várhatóan engedélyezi és elérhetővé teszi a vakcinát az Európai Unió országainak mai ülésén. Ha ez megtörténik, néhány nap múlva megkezdik az egészségügyi dolgozók oltását.

Az első szállítmányban jelképes, közel 5 000 ember oltására elég mennyiség érkezik, ezt követően még az idén várnak újabb vakcinamennyiséget, a későbbiekben pedig folyamatos beszállítással számolnak – mondta az országos tisztifőorvos.

Hozzátette: ha az egészségügyi dolgozók igényeit kielégítették, tovább haladnak az oltási tervnek megfelelően. Először a Dél-pesti Centrumkórházban, később 25 telephelyen adják be az oltást.

Müller Cecília szólt arról is: a jelenlegi kutatások szerint a kifejlesztett oltóanyagok hatékonyak az új vírusvariánsok ellen is.

Forrás: MTI

Kép: kormany.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
"Először a Dél-pesti Centrumkórházban, később 25 telephelyen adják be az oltást."
Hol van az a 25 telephely? Hogyan lehet majd odajutni, például Alsóbélatelepről vagy Ceglédbercelről?
cikicakk55
Szerintem meg a Kormánynak kellene beadni az első adagokat,hisz az Ő munkájuk "nagyon fontos" A Mini Elnökünk egészségéért is aggódunk és a családtagjai egészségéért is. Én lemondok a saját oltásomról a Miniszter Elnök úr javára.
Giovanni Alba
@cikicakk55: Teljesen igazad van, több fórumon is tárgyaltuk a kérdést, és arra a megállapításra jutottunk, hogy ez lenne a win-win helyzet perfekt illusztrációja. Akár beválik az oltás, akár nem, mi csak nyerhetünk.
cikicakk55
@Giovanni Alba: Az ATV-n volt valamelyik nap egy adás,ahol mutatták élőben,hogy az Izraeli Miniszterelnök legelsőnek oltatta be magát. Ott Izraelben is elég feszült a helyzet,mert a lakosok jó nagy része nem bízik a septbéne össze állított vakcinában. Csak a 3.fázis a humán tesztek több évig is tarthatnak,mire kiderül,hogy semmi következménye nem lesz a vakcinának. Sok olyan vakcinát nem engedélyeztek,mely pont a 3. fázisban mutatta meg,hogy bizony pár hónap múlva a vakcina szövődményt vált ki. Ezzel nincs is semmi baj,mert a puding próbája az evés. Nálunk is példát mutathatna a Mini elnök és a 133 bátor ember,hogy Ők nem félnek a következményektől. Egész biztos,hogy a nép nagy része,akik eddig viaskodtak magukkal,ha látnák,hogy a kormány is beadatja magának a vakcinát,egész biztos megváltoztatnák a véleményüket.Nem vagyok virológus,nem vagyok infektológus,sem kutató tudós,de még köztük is megy a vita.Egy életünk van és azt féltjük.
szegfue
@cikicakk55: @Giovanni Alba: Egyetértek Veletek! Akárhogy is reménykedtem, hogy erre az egészre a védőoltás a megoldás, rá kellett jönnöm: szinte egyenlő a semmivel! Kb. 1 évvel ezelőtt kezdődött Kinában, tehát kizártnak tartom, hogy mostanra egy valódi védőoltást meg lehet "alkotni", tesztelni előbb állatokon, majd az önkéntes embereken... ez u.is legalább 10 év! Pl. a BCG oltás M.on. 1954. óta kötelező, a védőoltás "feltalálása" az 1940-es években történt.
cikicakk55
@szegfue: Én is ettől tartok,hogy ez egy teljesen ismeretlen vírus, a Spanyol nátha óta nem tudok olyan járványról,ami az egész világot ennyire nagy mértékben sújtotta volna.Mondjuk ahogy én Orbánt ismerem egész biztos,hogy C vitamint,vagy valami placebót adatna be magának,ha nép nagyon morgolódna,de szerintem az lesz,hogy akik nem akarják beadatni,majd olyan törvényt csinálnak ellenük,hogy nem mehetnek boltokba,bankokba,Önkormányzatokhoz,nem szállhatnak semmilyen járműbe,nem léphetnek be iskolákba,óvodákba stb. Majd fel kell mutatni mindenhol valami oltási kártyát,amit majd Lölő vagy a Vejkó cége több milliárd forintért kinyomtat és kiosztják a beoltottaknak. Egy + TB kártya. Így aztán ha tetszik,ha nem be kell adatnunk,mert éhen halunk,ha nem.Én a magam részéről a kinai és az Orsoz vakcinától félek leginkább és mikor nekünk beadják mi már csak a fecskendőben látjuk a vakcinát. Ki tudja éppen melyiket kapjuk meg? Mi idősek már teher vagyunk a kormány vállán,így passzív eutanáziát is alkalmazhatnak.Soha senki nem tudja majd bebizonyítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.