“A kormány úgy ítélte meg, hogy egy estére indokolt kivételt tenni” a kijárási tilalommal kapcsolatban – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi online sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely: fordulat történt, túl vagyunk a második hullám csúcspontján

A hvg.hu tudósítása szerint Gulyás Gergely arról beszélt, hogy fordulat következett Magyarországon a fertőzés terjedésében, és túlvagyunk a csúcsponton. “Ez remélhetőleg azt jelenti, hogy az elhalálozások száma is követi a fertőzöttek számában bekövetkezett csökkenést” – mondta, hozzátéve, hogy a fertőzési adat Európában is a legjobbak közé tartozik.

December 27-től megkezdik az egészségügyi dolgozók oltását

December 27-től megkezdik az egészségügyi dolgozók oltását, pillanatnyilag 5500 vakcina érkezése biztos az EU-ból, de az azt követő napokban újabb szállítmányok várhatók – közölte.

Gulyás Gergely hozzátette: az oltásban a koronavírus-megbetegedetteket ellátó kórházak intenzív osztályán dolgozók élveznek elsőbbséget.

A miniszter kiemelte: a vírus egész Európában terjed; Európa-szerte vagy fenntartották az eddigi intézkedéseket, vagy szigorítottak.

Jelezte: a kormány továbbra is – legalább január 11-ig – fenntartja az elrendelt védelmi intézkedéseket. Ugyanakkor egy éjszakára, szentestére kivételt tesznek, így a kijárási tilalmat a csütörtökről péntekre virradó éjjelre felfüggesztik – mondta a miniszter, megjegyezve: a 10 fős létszámkorlátba a 14 év alattiak nem számítanak bele.

Beszámolt továbbá arról, hogy Magyarország semmilyen személyszállító repülőgépet nem fogad Nagy-Britanniából, hasonlóan az EU-tagállamok többségéhez.

Gazdasági intézkedések

Gulyás Gergely azt mondta, a kormány legfontosabb gazdaságvédelmi döntése, hogy 2021. június 30-áig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, amelyre jelenleg 2,6 millió család és majdnem egymillió vállalkozó jogosult.

Hozzátette: arról is döntött a kormány, hogy a kis- és közepes vállalkozások, egyéni vállalkozások iparűzési adója január 1-jétől a felére csökken, ezzel 150 milliárd forintot hagynak a nehéz helyzetben lévő vállalkozásoknál. Jelezte: a 2011-eshez képest így is több mint 50 százalékkal több iparűzési adó marad az önkormányzatoknál.

A gyermeket nevelők, gyermeket váró családok megsegítése érdekében hatmillió forintig legfeljebb 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási kölcsönt adnak, ennek a fele vissza nem térítendő támogatás.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hatha nem zsonglorkodnetek folyamatosan a szamokkal, akkor talan meg el iss hinnem. Viszont a kezdetek ota hazudtok a virust illetoen IS. Igy teljesen hiteltelenek vagytok guyas. A karacsonyi engendmennyel utat adtok a 3. hullamnak te buzi kocsogeny.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
...és ezt a második hullám tudja?...mert ha igen, akkor a harmadik felkészül..
tudode
Remélhetőleg a harmadik hullámot vértezetben várja a közjogilag érvénytelen kormánynak nevezett, a önkormányzatiságot is megfojtó párttitkár, és a sleppje!
.
----- Orbán: állig felfegyverkezve várjuk a vírus második hullámát
koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-allig-felfegyverkezve-varjuk-virus-masodik-hullamat
----------------------------------
.
Ne deKÁZZANAK, vigyenek mindent amire megfájdul a lyukas foguk, aztán húzzanak el.
.
Rakják őfélesége öt leglegjei közé
.
---- Orbán 5 legfelháborítóbb mondata 2020-ban
ezalenyeg.hu/kozugy/orban-5-legfelhaboritobb-mondata-2020-ban-31450
.
""Nehéz megtalálni, hogy pontosan mely mondatok férnek bele ebbe a kategóriába a bőség zavara miatt, de mi tettünk rá egy próbát!""""
------------------------------------
.
Bizonyára ez a stáb nincs tudatában annak, hogy ezen a szinten az "az"-nak, "hogy"-nak is van súlya, még járvány idején is!!!
justhpeter
Teljesen feleslewges volt Gulyásnak megszólalnia.
Qqberci
Ha leállnak a teszteléssel, nem is lesz több új fertőzött...
Clavigo
Azt kéne már bejelenteni, Hamisgulyás,,hogy idióták vagytok mindenhez...
Nessy
Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak! Ezt a süket szöveget talán a nyáj egy része el is hiszi, és szenteste égisze alatt házibulit rendez! Hiszen senki nem fogja, nem tudja ellenőrizni a 10 fő + x számú gyerek jelenlétét!
legott
Nem bírnak megemlékezni a halottakról - Magyarország veszteségéről.
A halottak csak adatok, számok Orbánnak és a kormányának.
Ha eddig nem undorodtam volna tőlük, most már biztos undorodnék.
Meghalt az anyád, az apád, a nagyanyád, a nagyapád, a rokonod, a barátod, a szerelmed (és vele az életed), csak egy szám vagy az Orbán-művekben, a halálgyárban.
Legyen pl. a következő halott száma: 1435683
legott
Igen, ez egy gázkamrában elpusztított zsidó ember száma (kicsit átkombinálva)

Aki érti hallja, aki nem érti - az fasiszta (Orbán népe...)
Eladott Ország
A kormány úgy megvédte a magyar gazdaságot, hogy Mészárosék nem tudják épp melyik svájci bankszámlájukra utaljanak át közpénzt. Történt ugyanis, hogy a Rogán Antal minisztériumának felügyelete alatt tevékenykedő Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Kisfaludy-pályázatokon keresztül 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást osztott szét 4 vidéki ötcsillagos szálloda megújítására. Ez már csak azért is szép, mert ezek tulajdonosai milliárdosok, akik bőven megengedhették volna azt, hogy mint minden normális helyen, a saját nyereségeikből fejlesszék a vendéglátó helyeiket. Mfor gyűjtéséből a következő számokat tudhatjuk meg:
a Spirit Hotel Gyógyszálloda Kft. 499 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott,
a Divinus Hotel Kft. 360 milliót,
a hévízi AEG Ingatlanhasznosító Zrt. 155,7 milliót,
a siófoki Breeze Lake Zrt. pedig 426 milliót.
Azonban mindannyian kispályások Mészáros Lőrinchez képest, aki a Kisfaludy-pályázatokon keresztül 17,7 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatás kapott a Hunguest Hotels vidéki szállodáira. Ez olyan mérhetetlen mennyiségű pénz, amely akár a járvány miatt bajba került vendéglátósok kisegítésére is elegendő lett volna. Több száz, ha nem ezer munkahelyet menthettek volna meg, ha ezeket a pénzeket ismételten nem haverokhoz csatornázzák át. Értem én, hogy Mészáros egy hatalmas zseni, de lényegében naponta dobálják meg milliárdokkal, amit szinte fizikai képtelenség olyan gyorsan elkölteni, mint amilyen gyorsan azt kapja. Ehhez képest mindössze 26,3 milliárdot fordítottak munkahely-megtartási programokra a kormány kimutatása szerint, ami lényegében azt jelenti, hogy a sport még a járvány idején is fontosabb volt, mint bármi más az országban. Kit érdekel, hogy tízezrek veszítették el a munkájukat és ezzel egész megélhetésük bajba került, ha lesz új tatabányai stadion, akkor az is boldog lesz, aki egyébként mindenét elveszítette a járvány idején.
Eladott Ország
Ezt a platót ismét a kormány állítja, miközben a legfontosabb adatokat a mai napig nem hajlandóak kiadni. Van egy vélhetően tudósokból álló csapatuk – jó esetben –, amely meghozza a legfontosabb döntéseket, pontosabban javaslatot tesz azok meghozására. A magyar embereket közben a sötétben tartják, ami megint csak jól mutatja, hogy mennyire is érdekli őket a mi sorsunk. Az is ennek bizonyítéka, hogy a kórházak élére katonákat tettek, hogy a legfontosabb információk még véletlenül se kerülhessenek újságírókhoz, vagy nem kormánypárti szakértőkhöz. A televíziók és egyéb sajtóorgánumok kameráit pedig el is felejthetjük, mert azok csak akkor kerülhetnek bármelyik magyar kórház környékére, ha Orbán odarendeli őket valamelyik propagandaesemény keretében. Orbán nemcsak úgy tesz, mintha mindenhez ő értene legjobban, hanem tényleg el is hiszi magáról, és ezt a téveszmét a holdudvar folyamatosan megerősíti, hajlonganak, tapsolnak, kalapot lengetnek, mikor mit kell. Most, hogy közveszélyessé vált, nem mentőt hívnak rá kényszerzubbonnyal, inkább felzárkóznak és ők is megvillantják a mélységeiket.
Yoda69
Hatha nem zsonglorkodnetek folyamatosan a szamokkal, akkor talan meg el iss hinnem. Viszont a kezdetek ota hazudtok a virust illetoen IS. Igy teljesen hiteltelenek vagytok guyas. A karacsonyi engendmennyel utat adtok a 3. hullamnak te buzi kocsogeny.
SystemError
Hogy lehet ezt a "karácsonyi hullám" előtt kijelenteni..?Hát úgy, hogy az emberek karácsonyi magatartására fogva fogják visszakorrigálni a tömeggyilkos hazudozásaikat.. Képletesen ezzel húztak egy vonalat, hogy ők eddig voltak "felelősek" és már sikerült nekik éppen, de hát a karácsony. és a fegyelmezetlen libernyákok. Hetek óta tarthatatlan adat-hazugságspirálban vannak már, ezért is szükséges a karácsonyi lehetőség, vagyis az "emberekre bízott":) karácsonyi lazítás. :)
kereső
@SystemError: Igen, ez igy teljesen logikus- mert a valós helyzet nem engedné meg a "lazitást"- főleg a miséket.Csak remélni lehet, hogy az emberekben több a felelősségérzet, mint a kormányban.
kissé felnőttem
biztos vagy ebbe ??? nyugi nem focipálya, ez az élet meccse nem a biró sipol hanem a lélegeztető gép meg a betegek gégéje. lásd már készkelődik a 3 körrel és már az Antarktiszt is elérte neki akkor csak egy reklám szlogen a multból : egy ugrás a sugár
tudode
Jól van na!
.
Gergőben nincs só, mint szintén jogÁSZ, mert vannak a jogÁSZOK, és a racionális emberek, akik képesek saját szürkeállományukkal is gondolkozni, és nincs az a pénz, amiért átmennének PAPAgájnak!
.
Még pedig mint a közjogilag érvénytelen szócsövek, akik magyarázkodásból, nép hülyitésból foglalják el a bársony üléKÁKAT!
karma1
Es lass csodat! Holnaptol zuhanni fognak a halalos esetek szamai, az ujabb megbetegedesek szamai, de meredeken emelkedni fognak a gyogyultak szamai.
Nem kell ennek a maffiakormanynak mar az sem, hogy kevesebbet teszteljen - es ezaltal csokkenjenek a fenti szamok - eleg, ha az MTI-nek kiad egy szamot ezekre , es azokat a KESMA elfogadja valos hirnek - holott tudjuk, hogy az mti a legnagyobb kozponti hazugsaggyar, begyurve orban ala - oszt jonapot!
Sámannus
Tudjuk, ha magasabbról indul a következő hullám az sokkal pusztítóbb lesz..Ezt akarjátok?
namihami
Miként a napi megbetegedési és főként a halálozási számok oly fényesen igazolják minden egyes szavadat. És a többi szófosó ezirányú, de éppen ellentétes szavai.
""Efftársak, mielőtt mondtok valamit--egyeztessetek!""---by Hofi Géza. (de már mikor)
SystemError
@kereső: Nem drága ennek a patkánynak, hogy 1000-2000 ember halála árán kijöjjön abból, amibe rakták magukat. Az augusztus végi hazudozással is simán kinyírt statisztikailag nem kevés embert, pedig annak csak "gazdasági" okai voltak. Mostz a létéért küzd a zsebes-gyilkos geci, szó nélkül haljanak a népszerűségéért az emberek. Erre van a felhatalmazásuk is nem, ha bölcsen kéne dönteni, akkor az emberekre bízza...:)

Sima gyilkos ez már, a gazdasági bűncselekményei is történelmiek, de mégis eltörpül a gyilkos, beteg elméje mellett már.
SystemError
@kereső: 19:22 Így utólag úgy látom, hogy ez történt és az emberek bölcsebbek voltak, mint a felhatalmazással emberekre bízó Orbán... Ettől még erre fogják fogni, amit előtte elhazudtak...:) Mármint karácsony után be lesz emelve az a fertőzött állomány, amit elhazudtak karácsony előtt, hogy jobbnak látszódjon a helyzet és vásároljanak az emberek...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.