Hétfőn érkezik Magyarországra a Turán 9, Horthy Miklós egykori szerelvényének étkezőkocsija, amelynek restaurálását a Közlekedési Múzeum munkatársai hazatérte után azonnal megkezdik. Hétfőn érkezik Magyarországra a Turán 9, Horthy Miklós egykori szerelvényének étkezőkocsija, amelynek restaurálását a Közlekedési Múzeum munkatársai hazatérte után azonnal megkezdik. A Turán vasúti szerelvényt Horthy Miklós kormányzó magas szintű protokoll eseményeken használta 1944-ig, majd később az akkori Csehszlovákia területére került. Az étkezőkocsit, azaz a 9-es számú vagont ezután sokáig Csehszlovákia kormánya használta reprezentációs célokra, de az 1970-es években leselejtezték, és magánkézbe került a Közlekedési Múzeum közleménye. Mint felidézik, Magyarország egy darabig még próbálkozott a legendás szerelvény visszaszerzésével, de mindez idáig csupán egy kocsi, a 12-es számú került újra az országba.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Lóizét adta a Kásler... - tudtunkon kívül ugyan de az én meg a te adódból "vasazott" az ócskatelepen az "emberi erőforrásos".
szegfue
Erre is baromi nagy szüksége volt az országnak?! Itt minden "szarra" van pénz, csak arra nem, amire kellene!:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.