Nagyot gyengült kedden a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Az euró jegyzése a kora reggeli 360,67 forintról este hét órára 362,02 forintra emelkedett. A dollár jegyzése 295,18 forintról 297,46 forintra, a svájci franké pedig 332,86 forintról 334,52 forintra ment fel estére.

A forint a kedd esti jegyzésén az euróval és a svájci frankkal szemben 0,2 százalékkal állt gyengébben a hó eleji árfolyamához képest, a dollárral szemben azonban még 1,5 százalékkal erősebb szintet tartott. Hétfő reggel még 0,9 százalékkal volt erősebb a hó eleji árfolyamához képest a forint az euróval és a svájci frankkal szemben egyaránt, a dollárral szemben pedig 2,8 százalékkal állt erősebben.

Az év eleji árfolyamához képest a forint jelenlegi jegyzésén az euróval szemben 9,4 százalékkal, a svájci frankkal szemben 9,7 százalékkal, a dollárral szemben 0,6 százalékkal gyengült.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
60.67 Forinttal késett már Orbán a 300-hoz képest!
teuton
@simmering73: A hirt ertelmezni egyszerü, csak szamolni kell; MINDEN BEVETEL, ami 1 ev alatt kevesebb, mint 10%-kal nött (fizetes, GDP, stb.) az NULLA, mert 10%-ot esett a forint... Na ehhez kell aztan a nyugdijemelest hasonlitani, mert akkor euroban szamolva MINUSZ 8%!!! Nem is beszelve az aremelkedesekröl., vagyis a vasarloeröröl! Ezt megertetni egy fidesznyuggerrel lehetetlen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.