A kárelhárítás hetekig, a környezet helyreállása viszont akár évekig tarthat.

Mára már 600 tonna szennyezett anyagot távolítottak el a dunai holtágból Szigetszentmiklósnál, a víz felszínéről pedig 30 ezer liter olajat szivattyúztak le

– tudta meg az ATV.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az ATV Start című műsorában elmondta: 24 órában folyik az olaj eltávolítása, a kármentés utolsó fázisa zajlik. A szennyezés szerencsére nem jutott ki a területről.

A szennyezés azonban hosszú távú károkat okoz a környezetnek, s ez lehet az elmúlt ötven év legsúlyosabb olajszennyezése. A kárelhárítás hetekig, a környezet helyreállása viszont akár évekig tarthat.

Kétmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki a szigetszentmiklósi olajszennyezés ügyében

Budapest rendőrfőkapitánya nettó kétmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki az eset kapcsán.

A műsorban az is elhangzott, hogy aki az elkövetővel, jelenlegi tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111-es telefontanú zöld számán, vagy a 112-es központi segélyhívón.

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

(atv.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Anyátokat!! Tudjátok hol kell keresni a bünösóket!! Van a dagadék a veje a pénztárosa..
surdilloFUJT
a KÖRNYÉKBELI OLAJFELHASZNÁLÓ CÉGEKNÉL NEM HIÁNYZIK 30.000 LITER OLAJ???aKKOR BIZTOS FITYMASZOS!!!
Sámannus
Nem vagyok nagy észkombájn de én ezt a járgányt egy óra alatt megtalálnám..
Csak sajnos némi érzéknek is kell ám lenni a kibúvók keresésében is, ha véletlenül egy nertárssal állunk szemben.Mint a Mátrai Erőműnél is láthattuk a fényes napot is eltakaró mocsok sem volt elég nyomravezető a helyszínen meg a döglődő halak. Ez itt dettó ugyanilyen. video kamerák, drónok, műholdak látnak mindent. Elszámoltatják akit akarnak be lesnek a hálószobákban mindenfelé kukkolnak hallgatóznak, és azt lesik ki lehet rájuk veszélyes, nem a bűnössel foglalkoznak.
Szerintem a helyszín környezetében néhány kilométeres körzetben kell keresni a delikvenst, akit magas helyről védenek, tehát aki feljelenti annak a feje hull előbb mintsem a bűnös lebukjon.
Azon sem csodálkoznék, ha hajléktalan lenne a tulajdonos, aki egy ingyen ebédért mindent aláír.
Ebben a világban már minden fordítva megyen.
RonaGyuri
@RonaGyuri: igen órákkal a propi beküldés előtt a telex.hu beszámolt róla, hogy az ünnepelt 2 milla mellett, sőt azt előzve: kedd délutáni állás szerint 8,1 millió forint érkezett civil felajánlásként!!! =))
csak úgy....
@Shikari: a fidesz mint nyomozó iroda? :) te már korán reggel plömi-plömi?
a rendörség közben mit csinál? jujj tibor!
Jozefina
Azt sem hiszem, hogy ezt ne tudnák kideríteni, hogy ki volt!!!
Sámannus
@RonaGyuri: Olyan ez mint a mezőgazdasági államtitkár kamu letartóztatása. Azóta sem emlegeti a kutya sem, pedig a prosti tévének is lenne rá ideje, meg a döghalnak is, aki hé-hóba jön ide csak, mert fontosabb dezinformációs feladatot teljesít, valamelyik pocskondiázó csatornán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.