Öt éve haladta meg az addigi 225 fős csúcsot az állami vezetők száma, ami azóta sem csökkent, sőt. Egyre többe is kerülnek az adófizetőknek.

A Blikk összesítése szerint 2020 végén – dacára a koronavírus-járványnak és az azt követő gazdasági visszaesésnek - 297 állami vezetője (miniszter, államtitkár, helyettes államtitkár, miniszteri és egyéb biztosok) van az országnak. 

Lassan eléri a háromszázat az állami vezetők száma

Orbán Viktor miniszterelnök, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j-b) az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 15-én

Fotó, címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

A cikk szerint 2010-ben, a második Orbán-kormány megalakulásakor még 42 államtitkár, 54 helyettes államtitkár elég volt, ehhez képest mostanra körülbelül megduplázódott a számuk (78 államtitkár és 122 helyettes államtitkár), holott már több bürokráciacsökkentő programot is meghirdettek korábban.

Ráadásul nemcsak hogy többen vannak, de többe is kerülnek az adóizetőknek a jelentős illetményemelések miatt: a Blikk három éve még úgy számolta, hogy havi 160 milliót tesz ki a miniszterek, államtitkárok, helyettes államtitkárok illetménye – ez mára 350 millió forint körül lehet. 

A cikk szerint a legtöbb vezető a Miniszterelnökségen található, a miniszteri biztosokkal együtt 41-en vannak a decemberi adatok szerint. Eggyel kevesebb vezető van a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM), de az ottani 21 helyettes államtitkár így is csúcsdöntő. Az Emberi Erőforrások Minisztériumában 35 vezető található (ők a harmadikok). 

A lap szerint nem mindenhol ilyen túlsúlyos a vezetői gárda, a Honvédelmi Minisztériumban mindössze nyolcan vannak, a belügyi tárcánál pedig 14-en. 

A kormány célja továbbra is a kisebb bürokrácia, kevesebb, de anyagilag jobban megbecsült kormánytisztviselőkkel, csak annyian dolgozzanak az államnak amennyi feltétlenül szükséges

– válaszolt a lap kérdésére a Miniszterelnökségi Sajtóiroda.

A szakszervezeti vezető szerint ugyanakkor érthetetlen a helyzet.

Ehhez a létszámemelkedéshez nem társult semmilyen feladatnövekedés, így semmiféle közigazgatási-szakmai oka nincs

– mondta el a Blikknek Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Az alsóbb szinteken ezzel ellentétes tendencia figyelhető meg, sok státuszt megszüntettek, és azóta lasszóval kell fogni az ügyfelekkel foglalkozó, ügyintézői munkakörökre az embereket

– tette hozzá.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
"A kormány célja továbbra is a kisebb bürokrácia, kevesebb, de anyagilag jobban megbecsült kormánytisztviselőkkel, csak annyian dolgozzanak az államnak amennyi feltétlenül szükséges"

Az ilyen hazug válaszok miatt mindenegyes alkalommal pofán kellene vágni őket. Ezek azt hiszik, h az emberek teljesen hülyék, h mindenki analfabéta krumplis szavazó. Nehéz másfél év lesz, de remélem megvilágosodnak az emberek és elzavarják őket a redvás picsába.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Még nem elég, ha valamiből több lehet...
lampa laz
"A kormány célja továbbra is a kisebb bürokrácia, kevesebb, de anyagilag jobban megbecsült kormánytisztviselőkkel, csak annyian dolgozzanak az államnak amennyi feltétlenül szükséges"

Az ilyen hazug válaszok miatt mindenegyes alkalommal pofán kellene vágni őket. Ezek azt hiszik, h az emberek teljesen hülyék, h mindenki analfabéta krumplis szavazó. Nehéz másfél év lesz, de remélem megvilágosodnak az emberek és elzavarják őket a redvás picsába.
szaboria1
Orbán saját maga mondta nem azt figyeljék mit mond hanem amit cselekszik.
Ő bizony ezt is csinálja. A kampányának sosem kellett volna hinni, mert amit ott hirdettek annak az ellenkezőjét tették.
ómió
Tudjuk! Csak a főpolgi helyettesek száma duplázódhat!
tudode
Igen ám!
.
De ami a maffia kormány összetételét illeti, elég elég elképesztő!
.
Attól kezdve, hogy őfélesége státusza "nem is miniszterelnök", teletűzdelve lejárt lemezű frakcióvezetőkkel, szócsövekkel, egy szakmai tárcával, az agrárminisztérium
.
hu.wikipedia.org/wiki/Negyedik_Orb%C3%A1n-korm%C3%A1ny#A_Korm%C3%A1ny_tagjai
.
A tagország feladatkörébe tartozó feladatok begyömöszölve az un. emmi alá, ezért, azért felelős államtitkárságokba.
.
Amelynek az a lényege, hogy a vétóboy minél többször hallathassa a szakbarbár orgánumát!
.
namihami
Úton az olcsóbb állam megvalósítása felé.
kissé felnőttem
azért ne felejtsük el a létszámemelések fő okát,m akkortól lett a parlamenti létszám leépítése ugye és a szállóige már adott volt senkit nem hagyunk az út szélén.a kiesőket bementették kit ide kit oda és kit kit ide amoda. Valójában aki nekik kellett az mind a zászlóshajón volt.a büdzsé meg ? adott volt bővithető volt.másnap kellett volna a körmöst osztani. Kiszámolva a többletköltséget az eltelt időre 3 stadionnyi HUN volt forint lenne. Egyéb kedvezmények nélkül? csak a misi mókus ugye erről nem szólhat majd az utókor. Ezért tartunk itt ahol.
jesz
Nem tudom, Hegedűs Zsuzsa beletartozik-e a krémjébe? Őt szájtátva csodálom..
sokanvagyunk
„(...) Semmilyen más munkában nem vesznek részt. Felismerhető nagy szeméről, tömzsi alakjáról és tompa potrohvégéről. (...) A kifejlődésükhöz szükséges idő átlag 24 nap. Egy ideig még nem képesek önállóan enni, a dolgozók etetik. Később azonban már saját maguk szívogatnak mézet a sejtekből. (...) A hereűzésre Magyarországon augusztus-szeptemberben kerül sor. Ekkor a dolgozók kiéheztetik és leszúrják a heréket.“
Gazella
Anyátokat! A sok léhűtőt mi a nép tartjuk el!! Süllyesztőbe velük!!
Jozefina
Na ezekt is el kell azonnal eltüntetni 2020-ban!!!
Nessy
És háromszázan mondják, teszik, amit Orbán mond nekik!
Qqberci
Tényleg be kell már indítani a börtönépítési programot...
namihami
@jesz: @Horizont: És neki is van egy olyan valaki, akit ha meglát azonnal kinyílik a szája és fel-alá mozgatással fejezi ki iránta érzett csodálatát.
Miként ez a táborra akár jellemzésnek is mondható. Female jelleg előnyben, de néha egy-egy ""szájer"" is beáll a sorba.
lampa laz
@sgl: abban igazad van, h nem halljuk eleget az ellenzék szavát a médián keresztül. A parlamentben viszont elég keményen beszólnak nekik -a súlyos büntetések is ezt igazolják-, csak ugye azt nem látja senki, mert nincs közvetítés róla. Ha sikeres lesz ez az ellenzéki összefogás akkor az urnáknál mi fogjuk eldönteni majd, h kinyerje a következő választást, de legalább is a fideszt meg kell fosztani a 2/3-os győzelemtől.
Lepényleső
Ez nem olyan mint a kommunális hulladék esete,kezelésére senkinek nincs koncepciója,csak halmozza?
jesz
@Nessy: ők azok, akik vasmarokkal szereznek érvényt a főnök akaratának. ők a tartóoszlop az összedőlhetetlen rendszerben.
SystemError
Sok lopáshoz, sok megmagyarázó csicska-patkány kell
tudode
Minek oda 300 vezető, ahol 300-an nem tesznek ki egyet, mert a heló röfi nótáját fújják, aki talán még disznóólat sem igazgatott!
gina
Ez kell a fidesz hivőknek egy vizfejü milliárdokat elnyelő paraziták gyülekezete--elmebeteg Viktor ezzel alapozza meg a hatalmát
csipetke
Elszaporodtak mint a tehénszaros pocsolyában a baktériumok. A hasznuk is nagyjából annyi. Így épült fel a fidesz,folyton kellett valami új állás a valaki valakijének. Ezek a miniszteri biztosok.Már biztos van fingásügyi miniszteri biztos is. Rohadtsokba kerülnek,és sz@rt se érnek. Aztán a fidesz papagájai,az államtitkárok,az ő helyetteseik,és a helyettesek helyettesei. '22 után robbantva lesz ez a sok ingyenélő. (reményeink szerint)
gina
@ómió: A baj hogy a te agyi sejtjeid sajnos nem növekednek , ezt nem nehéz megállapitani !!! Nagy szarban vagytok reszkedtek tőle ugye? te kis IQ null.. már nem sok van hátra aztán titeket tolnak kerékpárral az elmebetegek kórházába, várd csak ki...
ómió
@gina: Téged a valóság mindig mások agysejtjei irányába "mozdít ki"? Ja, hogy neked olyanok már nincsenek is?! Akkor érthető! Egyébként mi - tényleg - egyebet se teszünk, mint a "lánchídszabotőröktől" reszketünk! Nehogy alattunk szakadjon le! 5 milliárddal drágábban! Szóval, abba a vigyorgóba Karigeri efftársaddal karöltve már rég neked kellett volna bevonulnod!
Lepényleső
Á dehogy,hiszen csak egy van,- a többi statiszta?
Eladott Ország
Az állami vezetők szaporulatának ellenére 10 év Orbándúlás után rekordméretű az infláció, gazdasági visszaesés, államadósság, költségvetési hiány, legmagasabb az áfa ECETERA...és még mindig a dakota van hatalmon!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/122708493_977827749363799_4908909007137599306_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=uy0GVj-9xJsAX_j0Vf6&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=7f062b0fad7ef470754fd1b9d2c00cce&oe=601E6B1C
cikicakk55
@lampa laz: december 23 14:59

Igen,mi a nép döntjük el. Ennek két nehéz akadálya is lesz. Az egyik,hogy Orbán addig még annyi törvényt hozhat amennyit akar és a már meglévők miatt megduplázhatja a határon kívüliek számát. A másik az,hogy valamiért én már nem tudok hinni ennek a fene nagy összefogásnak. Érdekes,hogy a 2018-as választások után nem sokkal már tudta az ellenzék,hogy mit kell.vagy kellene csinálni majd 2022-ben. Miért nem tudták 2018-ban? Akkor még nem volt meg az a törvény,hogy le lehet fényképezni a választólapokat. Na ezzel sokat rontott a Fidesz az ellenzék esélyein,ugyan is elég sok megzsarolt megígérte,hogy igen a Fideszre fog szavazni,de tudták,hogy a fülkébe nincs ott a Fidesz. Most ott lesz,mert ha nem igazolják fényképpel,hogy rájuk szavaztak,akkor ugrik a közmunka,Fideszes vezetésű cégekből kirúgják a dolgozókat, a romák utólag kapják meg a krumplit, a pörköltet, a tűzifát, a lóvét,vagy mit tudom én hol mit ígérnek. Szóval nagyon necces lesz. Talán a 2/3 tényleg nem valósul meg,de ha a Fidesz parlamenti párt marad,akkor lőttek az elszámoltatásnak, semmiért nem lehet majd őket felelősségre vonni. Arról nem is beszélve,hogy tudjuk milyen tud lenni a Fidesz ellenzékben. A focihuligánok és az izomagyak alig várják már a tűzparancsot.
lampa laz
@cikicakk55: igen, amiket leírtál azokkal számolni kell, mert ez a tróger banda sem fogja békésen átadni a hatalmat, (ha egyáltalán erre sorkerülne) főleg így az amerikai cécót látva és 2006-ot is megélve lesz igaz ez. Ezzel a vakcina regisztrációval is erős adatgyűjtésbe kezdett rogánon keresztül kubatov. Kíváncsi vagyok, h ebből is mi fog kisülni, mert ez nagyon nem tisztességes dolog, h politikus és nem egészségügyi szerv gyűjti a regisztrált adatokat.
RonaGyuri
"túlsúlyos a vezetői gárda" igen még ráadásul ez is! =))
egyébként - bár nem könnyű mert nagyon igyekeztek, hogy ne derüljenek ki - kiszámolható, hogy valószínűleg az átlagfizetésük emelkedése meghaladja a 100%-ot!!!
Aki Én
@ómió: Figyelj balfasz! Karácsonynak fele annyi ,,tanácsadója" sincs, mint Tarlósank volt.
A gazdád kisebb apparátust, kevesebb vezetőt, államtitkárt..., puritán kormányzást ígért.
Ebben is hazudott, ahogy mindenben. Te meg egy félkegyelmű bolsi vagy, ezért ez nem is számít a buta fejednek, csak hazudozol.
ómió
@Aki Én: Ne "szerénykedj", bolsi fajkretén! A tetves bolsiságod másrahazudása mellé hazudj néki még kevesebbet! Vagy bolsi tetvességed hazudni mindig csak többet tud? Még mindig a "tervteljesítés késztetése" motivál, fajgörény!? Látszik, hogy tetü bolsi vagy! A Tarlós-hagyaték 200 milliárdot biztos a "túl kevés tanácsadóra meg helyettesre" tapsolja el rövidesen! Ugye?
Aki Én
@ómió: Megint hülye vagy? Megint hazudozol, hogy védd a bolsi hazaárulóidat, te félkegyelmű bolsi csicska?
ómió
@Aki Én: Még mindig a tetübolsi egódat hazudnád rám, tetüfi!? Szedáltságodban másra nem "fussa"?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.