Az aktív fertőzöttek száma 185 ezer fölött van, kórházban 6727 embert ápolnak, közülük 495-en szorulnak lélegeztetőgép segítségére.

A kormány által fenntartott koronavirus.gov.hu legfrissebb, december 23-ai adatai szerint 1894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 308 262 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

1894 új fertőzöttet találtak, 154 beteg hunyt el

Fertőzött beteg ellátása tavasszal az Országos korányi Pulmonológiai Intézetben

Fotó, címlapkép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Elhunyt 154 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8 616 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 114 631 fő, az aktív fertőzöttek száma 185 015 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 21%-a budapesti. 6727 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 495-en vannak lélegeztetőgépen.

"Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél.

Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is. Karácsony szentestéjére, december 24-ről december 25-dikére virradó éjszakára felfüggesztette a kijárási tilalmat, és a magánrendezvények, családi összejövetelek 10 fős létszámkorlátjába a 14 év alattiak nem számítanak bele. A kormány felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is. Az esti kijárási tilalom szilveszterkor életben lesz.

(...)

Továbbra is fontos az iskolák működésének fenntartása, ezért a téli szünetben takarítják az iskolákat, és ahol szükséges, ott a fertőtlenítést a katonák végzik. Az általános iskolák január 4-én nyitnak, a középiskolákban a téli szünet után egy hét digitális munkarend után várhatóan január 11-én folytatódik a hagyományos munkarend. Az iskolákban továbbra is marad a testhőmérséklet-mérés, és iskolakezdés előtt, január elején a pedagógusok számára lehetővé teszik az önkéntesen és ingyenesen gyorstesztelést"

- olvasható a közleményben.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Persze, menetrendszerűen karácsonyra csökkent, "de az emberek nem tartották be karácsonykor..":)
simmering73
Ez a karácsonyesti lazítás sok emberéletbe fog még kerülni. Ez a 893 halott egy millió lakosra vetítve pedig nem egy sikersztori.
Jozefina
@simmering73: annyira nem sikersztori, hogy Mo vezeti a listást!!! Szégyen!!! És, igen a karácsonyi lazítás meg fogja majd midezt erősíteni! Nagy felelőtlenség orbántól!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.