Lapinformációk szerint megpróbálják felkelteni a mesterséges kómából az arcán, combján és hasán is megszúrt, életveszélyes állapotba került rendőrt. 

Mint ismert, csütörtökön, szenteste kora reggelén egy rendőrjárőr 26 éves férfi tagját késelte meg egy zavart férfi Újpesten egy Kassai utcai lépcsőházban, ahova a járőr bejelentés nyomán érkezett. A bejelentés arról szólt, hogy a lépcsőházban egy zavart férfi emeletről emeletre rohangálva agresszíven üti és rugdalja a lakások bejárati ajtaját.

Újabb hírek érkeztek az Újpesten megkéselt rendőr állapotáról

Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársa életére törő férfit.

Fotó, címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

A járőr női tagja, egy 23 éves őrmester a Blikk korábbi információi szerint tíz lövést adott le szolgálati fegyverével a társára támadó férfira, ebből öt talált, öt pedig a lap szerint egy ajtóba ment.

A támadó, egy 35 éves délegyházi férfi a helyszínen meghalt, a megkéselt rendőrt kórházba szállították, csütörtök este a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatt a Facebook-oldalán, hogy a kolléga állapota stabil, de még nincs túl az életveszélyen – írtuk korábbi cikkünkben.

A rendőrség szóvivője, Gál Kristóf alezredes egy aznapi sajtótájékoztatón mondta el, hogy a támadás során a megkéselt rendőr több létfontosságú szerve is megsérült, a határozottan fellépő rendőrnő így az életét mentette meg társának.

A rendőrnő nem sérült meg a támadásban, de sokkos állapotban szállították kórházba. Az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja.

Újabb hírek érkeztek az Újpesten megkéselt rendőr állapotáról

Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársa életére törő férfit.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Magyar Nemzet december 25-ei, pénteki cikke szerint a 26 éves őrmester – Péter – azért vetette rá magát a késsel a lépcsőházban rohangáló férfira, mert az be akart törni az egyik lakásba. Ezt a lap arra alapozva írta meg, hogy a Zsaruellátó nevű Facebook-csoportban megjelent egy beszámoló attól a személytől, akihez állítólag a férfi be akart törni. 

A lap szerint a megkéselt rendőr állapota stabil, ma megpróbálják felbreszteni az orovosk a mesterséges kómából. Járőrtársát már hazaengedték a kórházi megfigyelésből, pszichológus segít neki feldolgozni a történteket.

A Magyar Nemzet a cikkében arról is beszámolt, hogy 

"a rendőrnő fegyverhasználata az elsődleges megállapítás szerint jogszerű volt, hiszen társa és maga életét védte az állampolgárok élete mellett, amikor lövésekkel állította meg az őrjöngőt. A vizsgálat egyebek mellett kiterjed arra is, hogy mitől őrjöngött a támadó. Egyelőre nem zárható ki, hogy kábítószert, például az általában dühöngést kiváltó új pszichoaktív szert fogyasztott."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.