A különböző civil szervezetekről sokkal többen kérnek segítséget, mint tavaly. Az ételosztások igénybevevői közül minden negyedik-ötödik a koronavírus következménye miatt szorul segítségre” – mondta Szilaj Péterné, az Ételt az Életért Alapítvány szóvivője a Telexnek. A portál munkatársai egy borsodi faluba kísérték el az alapítvány munkatársait, ahol melegételt és tartós élelmiszereket osztottak a rászorulóknak - idősek, egyedülállók, családanyák is várakoztak a sorban. Idén a járvány és a gazdasági válság miatt különösen sok kérés érkezik az alapítványhoz, tavasz óta ugrássszerűen megnőtt az igény, miközben a járvány jókora nehézségeket állít a jótékonysági szervezetek elé. Hiszen a gyülekezési tilalom miatt november közepe óta nem lehet tömeges ételosztásokat szervezni. A krisnások például a Népligetben és a Blaha Lujza téren tartottak minden évben ételosztásokat, ahol kígyózó sorokban álltak az emberek.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Egyszerűbbnek tűnik mindent a járványra fogni, mint az okokat keresni. A hazai szegénységet például nem a járvány okozta, mert az évről-évre folyamatosan alakult ki az elmúlt 10 év alatt. A megszaporodott halálozás sem írható mind a járvány számlájára, mert az elszegényedés következményeként kialakult rendkívül gyenge immunrendszerek járvány nélkül is halálhoz vezetnek. Egyértelmű tehát, hogy az orbán-kormány felelős az elszegényedett magyar emberek rossz helyzetéért, s ez a hibás , rossz kormányzás tendenciózusan folytatódik tovább, mint egy vészfék nélküli robogó vonat.
Nessy
Mindeközben a kormány,élén Orbánnal sportra, egyházakra,látvány beruházásokra, haverokra, határon túliakra költi a felvett hitelt is. A költségvetés hiánya egyre nő, de azért pl. az MNB festményt vásárol! Egészségügy, oktatás, szociális ágazat, munka nélkül maradtak támogatása max. verbálisan! Ez már tényleg ámokfutás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.