Felébresztették a mélyaltatásból azt a rendőrt, akit csütörtökön késelt meg egy dühöngő férfi Budapesten a IV. kerületi Kassai utcában.

A Zsaruellátó nevű Facebook-oldal szerint az őrmester első kérdése az volt, mikor mehet vissza dolgozni.

A rendőr őrmester életét minden valószínűség szerint a kolléganője mentette meg, aki lelőtte a késelőt. A 23 éves nőt a sokk miatt szintén kórházba vitték megfigyelésre, de már órákkal ezelőtt engedték volna. Ő azonban mindaddig nem hagyta el a kórházat, amíg a társa magához nem tért.

Felébresztették a kómából az Újpesten megkéselt fiatal rendőrt, ez volt az első kérdése

Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársa életére törő férfit. A késes támadó a helyszínen meghalt, a sérült rendőrt kórházba vitték. MTI/Mihádák Zoltán

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a megkéselt őrmestert csütörtök reggel életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők. A támadót a sérült járőr társa lelőtte. Az ORFK tegnap azt közölte: a rendőrségre csütörtök reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat.

A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa – egy férfi és egy nő – 6 óra 43 perckor érkezett a helyszínre.

A zavartan viselkedő támadó a szóvivő tájékoztatása szerint minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert.

A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő – társa és saját élete védelme érdekében – használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.

A szóvivő hangsúlyozta:

az őrmester több létfontosságú szerve megsérült, így a rendőrnő határozott fellépésével megmentette járőrtársa – és vélhetően a saját – életét.

A két rendőr ellen elkövetett bűncselekményt a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, a nyomozásról a későbbiekben adnak tájékoztatást – tette hozzá.

Forrás: Index, MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@laja70: .
Ebben a sajnálatos esetben három család számára --- sztem szükségtelenül -- gyász lett az ünnepekből, mivel a rendőrnő is pánikba eshetett amiatt, mert egy tárat beleeresztett a szerelemféltés miatt begolyózott embertől.
.
Átélve a II. világháborút nem azt a világot éljük, aki először lő az az marad életben. A riasztást elrendelőnek inkább a TEK-et kellett volna odarendelni a dühöngő megfékezéséhez, mint ezeket a fiatal járőröket.
.
Az áldozat részéről még nem szólalt meg senki!
SystemError
@tudode: Azt én sem értem, hogy miért nem lábon lőtte, de azért beérkezel úgy egy szituba, hogy a kollégád ott fekszik szétszurkálva és valószínűleg elborult agyú részeg pszichopata tart feléd a késsel, aki eddig sem rettent vissza a rendőri intézkedéstől, hát ez valóban önvédelem azért...Igen lőhetett volna a lábára, de nem ismerjük a konkrét szitut. Az sem mellékes, hogy "kolleganőt" említenek. Persze egyenlőség, de ebben a helyzetben talán kicsit jobban bepánikolt a hölgy, mint mondjuk egy gyűrött nyakú TEK-es.. Azért azt gondolom, hogy mégiscsak az a tanulság, hogy ne késelj rendőrt agyba főbe és nem az, hogy lőhették volna lábon is..amivel amúgy egyetértek, de másodlagos a törtétek tükrében..
sgl
Namostakkorhogyanisvan?
Több hír arról szól: a rendőr magától ébredt fel a kómából, más helyeken meg felébresztették.
Ilyen az amikor az újságírók és a média tök elhitelteleníti önmagát, nem is kell másnak kritizálni őket, rámutatni: hol és miben hazudnak, vagy hülyék a témában.
Valami elképesztő milyen mélyre sűllyedt az újsáígrás és média.
Poltikáról már ne is beszéljünk!
rokker33
Jól tették hogy lelőtték a drogos kutyát!Mindig így kellene eljárni és akkor a börtönökben sem lenne zsúfoltság! És nem lenne börtön biznisz sem! Én soha nem megyek neki egy rendőrnek, de nem volt még problémám egy rendőrrel sem!
Nyírfa
Már az örvendetes, hogy nem lett több áldozat, ugyanis a lépcsőházban beszakadhattak volna ajtók, és bejuthatott volna az otthonokba az elkövető.
A két fiatal, nyilván tapasztalatlan járőr tette, amit jónak látott, illetve, amit az életösztön diktált. A sérült életben maradt, a társa mellette, a támadó elhunyt. A történet így végül kerek lett, okulni pedig sokaknak illik belőle.
TollerBela
Rettentően örülök, hogy megmenekültek a röndérek Tényleg Isten kezében vannak ezek a kiképzetlen szerencsétlenek ! Egy marék sóval a zsebükben bizonyára hatékonyabbak lettek volna, és a rabló is túlélte volna. Szóval, jó, hogy megúszták, de a kiképzést folytatni kell ! Egy késsel hadonászó ember közelébe nem kell menni, a fegyvert egyes lövésre kell állítani (ha lehet egyáltalán). És tíz lövésből három méteren belül legalább 8-nak találnia kell (fejbe nem mehet egyik sem). Tessenek valahol gyakorolni, nem pénzkérdés a jelek szerint (ha már ilyen kézifegyverre telik) ! Mégegyszer, örülök, hogy egyáltalán túlélték (a késelést meg a sokkot...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok