A Pfizer és a Biontech vakcinája érkezik hazánkba, melyet elsőként a britek próbáltak ki és kezdték meg a koronavírus elleni oltást december elején.

Magyarországra holnap reggel érkezik meg az első vakcina szállítmány. A vakcinák mínusz hetven fokos hűtést igénylenek, ezért speciális, hőérzékelővel ellátott dobozokban érkeznek. Éppen ezért a Budapest Airport már hónapok óta készül az oltóanyagok fogadására. A reptérről a Dél-Pesti Centrumkórházba szállítják az oltóanyagot rendőri biztosítás mellett, ahonnan még aznap négy másik kórházba is visznek belőle.

Müller Cecília korábban elmondta, hogy az első körben közel ötezer egészségügyi dolgozó beoltására lesz lehetőség. Vasárnap kezdik el a covid osztályokon dolgozók oltását. A tisztifőorvos hozzátette, hogy az első oltást követően három hét múlva ugyanezen személyeket ismételten be kell majd oltaniuk.

Forrás: RTL Klub, Blikk

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
valaki most is hazudik!!! Ez a cikk szombati repülőgépes vakcina érkezését adja hírül
Egy másik cikk, hogy Hegyeshalomnál megérkezett a vakcina:
propeller.hu/itthon/3614221-hegyeshalomnal-erkezett-vakcina
Ennyit a propeller hitelességétől!!!
Pálinkás Pál
"Megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni Pfizer-BioNTech oltóanyag első szállítmánya, az MTI által közreadott képen az látható, hogy a hegyeshalmi határátkelő helyen rendőri fel vezetést kap a vakcinát szállító teherautó.
A koronavírus elleni oltóanyagot a Pfizer-BioNTech vakcinát szállító kisteherautó a hegyeshalmi határátkelõhelyen 2020. december 26-án."
ezek szerint a teherautó repül...? teljesen elhülyült mindenki..
Pálinkás Pál
@sgl: azt kell mondjam...tökéletesen igazad van...
szegfue
@sgl: 7:57 Engem az is elgondolkodtatott: mégis honnan veszik az ujságirók, ill. a "források" ezeket a hireket?!
szegfue
@sgl: 10:09 Könnyen lehet, hogy igazad van... Nekem "beugrott" valami olyasmi, hogy egy idő óta csak az MTI-től vehetnek át hireket...lehet, hogy rosszul emlékszem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.