Rengeteg magyar kamionos ragadt kint Dovernél, ahol a határzár miatt több tízezer sofőr vesztegel.  

Kint élő magyarok tartják a lelket a Dovernél veszteglő honfitársaikban, vízzel és élelemmel segítik őket – számolt be az RTL Klub pénteken.

Korábban a Telex írt arról, hogy a kamionjukban, úton rekedt kamionosok segítségére azonnal segítő Facebook-csoport alakult, és kint élő magyarok egész segítő hálózatot építettek ki:

bevásároltak a sofőröknek, és különböző trükköket alkalmazva el is juttatták azokat hozzájuk, sőt, volt, akinek inzulinra volt szüksége, többen azonnal ugrottak, hogy segítsenek. 

A Dovertől néhány km-re levő repülőtérre, ahová betereltek több ezer kamionost nem lehet bemenni, így a csomagokat úgy juttatták be többek között a helyi magyarok, hogy befelé tartó kamionosok vitték be és osztották szét, de lengyelek és magyarok is töltöttek fel olyan videót, ahol a kerítésnél kívülről adták be a vizet, ételt.

Zimányi András sofőr az RTL Klub Híradójának nyilatkozott a kilátástalannak tűnő helyzetükről és arról, hogy a kényszer karácsony főleg a családosokat érintette a legnehezebben. Mint mondja,

a kint élő magyaroktól feléjük áradó szeretet tartotta bennük a lelket, ugyanis rengeteg élelemmel, gyümölccsel, vízzel látták el őket.

Egy kint élő magyar, Fülöp Vivien nemrég összesen 21 adag ételt főzött meg és juttatott el a kamionosoknak, most pedig már 25 adaggal tudott segíteni.

Nyilván én sem így képzeltem, és azt az űrt, ami a lelkemben volt furcsa módon pótolta az a hihetetlen segítség hullám, illetve az a szeretet áradat ami jön felénk, felém

- fogalmazott Zimányi András. Egy másik magyar kamionsofőr, Szeleczki Sándor egy kicsi, feldíszített karácsonyfát is kapott.

Vigasztaltuk egymást, hogy hát bele kell törődni ebbe

- nyilatkozta. Mindeközben már megkezdték a tesztelést, a kamionosokat araszolva, húszasával engedik a kikötőbe.

Forrás: RTL Klub, Blikk

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
@fideszes gyökér: mindenhol káosz van. De a dagadekot simán le kell lőni.
jesz
az a használaton kívüli reptér-parkoló megdöbbentő...több okból..2020-karácsonyán a művelt nyugat teszi ezt...

(nekünk állandóan felróják 2015 migránsinvázióját)
surdilloFUJT
A MAGYAR KÜLÜGY MIT TETT???KAKADU MOST MIT FOGSZ HAZUDNI???
Gazella
@jesz: aha. Hozzánk is csak negatív teszttsl lehet belépni. Sőt itt van a mutáns virus is.
kereső
2020.április 3.A Waberer’s cégcsoport felkerült az ország szempontjából létfontosságú vállalatok listájára és hamarosan megkezdi a honvédelmi irányító csoport nálunk is a munkát. Céljuk, a fizikai biztonság és a működőképesség feltételeinek biztosítása a járványidőszak alatt.

A Waberersnek 200 kamionja rekedt Dovernél. Hol a büdös pichában van/volt a kküm, a belügyminiszter szőke pintée, akinek az irányitása alá tartoznak a hadbiztosok? Miért is a kinn élő magyaroknak kellett gondoskodni a sofőrök ellátásáról??Ez nem volt benne a dossziékban? Ez nem fért bele az évvégi hajrába?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.