Kezdhetünk bizakodni?

Ezt nyilatkozta a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója az oltásról

Az oltás biztonságos, már nagy számban oltottak azzal a világon, és alig volt szövődmény – jelentette ki szombaton a közmédiának a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója.

Vályi-Nagy István örömét fejezte ki, hogy a 125 éves, eredetileg is fertőzőkórháznak épült Szent László kórházban, – amely a koronavírus-járványban "elsővonalas" intézmény volt, ahol a fertőzötteket ellátták – kezdték meg az oltások beadását Magyarországon.

Úgy látja, a kollégái részéről is erősödik a bizalom az oltás iránt.

A Dél-Pesti Centrumkórházba szombaton megérkezett oltóanyagok felét az ismétlőoltásig elteszik egy mínusz 80 Celsius-fokos hűtőbe. Az oltás előtt ki kell tölteni az információs lapokat, beleegyezési nyilatkozatokat. Az oltás után pedig 15-30 perces megfigyelés következik.

A főigazgató elmondta: első körben a Dél-Pesti Centrumkórház és a környező kórházak intenzív osztályain dolgozókat, majd a sürgősségin dolgozókat oltják, utána az általános osztályok dolgozóival folytatódik az oltás.

Vályi-Nagy István leszögezte: az oltás veszélytelen; és beadását követően 95 százalékban kialakul a védettség. Ezért arra buzdít mindenkit – kollégáit és a lakosságot is –, hogy oltassák be magukat.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
@Szeparepa2: már az sem nem az értelmesebbje
Pálinkás Pál
pofátlanul hazudik...mivel most kezdtek oltani,szart sem tudnak a hatásáról
Gazella
Megvárom mig pár beoltott elment alulról szagolni az ibolyát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.