A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPUS GLOBAL Nyrt. kötelező érvényű ajánlatot tett az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) megvásárlására; a tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévben zárulhat – közölte az OPUS.

Mészáros cége felvásárolja a kelet-magyarországi áramszolgáltatót
Fotó: MTI/Bodnár Beáta

Az OPUS ajánlatát 2020. december 23-án tette, az E.ON Hungária Zrt. német anyavállalatával, az E.ON Beteiligungen GmbH-val 2019. október 4-én létrejött megállapodása értelmében.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. egy jogokat és kötelezettségeket keletkeztető és időbeli ütemezést, valamint árképzést is tartalmazó kötelező érvényű szerződéses feltételrendszer mentén tett ajánlatot az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjára. A részletes ügyleti megállapodások aláírásának határideje 2021. március 31. Az OPUS GLOBAL Nyrt. a tranzakcióból származó előnyök és keletkező kötelezettségek tekintetében 2021. január 1-től már felelősséggel tartozik. A tranzakció zárása 2021. harmadik negyedévében várható.

A közleményben hangsúlyozzák: a TITÁSZ megvásárlásával az OPUS GLOBAL Nyrt. hosszú távú elkötelezettségét fejezi ki a hazai energetikai befektetések területén.

Idézik Dzsubák Attila Zsoltot, az OPUS GLOBAL Nyrt. vezérigazgatóját, aki az ajánlattétel kapcsán kiemelte: a TITÁSZ az OPUS eszközportfóliójának értékes eleme lesz, amely kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járul hozzá a cégcsoport eredménytermelő képességéhez. A tiszántúli áramhálózat megvásárlása szilárd alapot jelent az OPUS GLOBAL Nyrt. energetikai divíziójának további bővítésére és régiós jelenlétének erősítésére – hangoztatta.

"Stratégiai célunk ugyanis, hogy társaságunk hosszú távon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon" – fogalmazott Dzsubák Attila Zsolt.

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. az E.ON Hungária csoport részeként az ország észak-keleti ötödén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykedik. Ellátási területe 18 728 négyzetkilométer, amelyen 25 436 kilométer hosszúságú hálózatot üzemeltetnek, közel 400 településen több mint 760 ezer otthonban és munkahelyen látják el ügyfeleiket.

A cég tavalyi árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 49,9 milliárd forint volt, üzemi eredménye 2019-ben mintegy 9 milliárd forint.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. Magyarország egyik legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingja, a BÉT 5. legnagyobb vállalata. Portfoliójában a turisztikai, mezőgazdasági, ipari és energetikai, valamint vagyonkezelési divíziók és vállalatai 2020. első három negyedévében összesen 8,9 milliárd forint üzemi eredményt értek el.

Az OPUS részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, a részvény hétfőn 276 forinton zárt. Az elmúlt egy évben legmagasabb ára 346 forint, a legalacsonyabb 129 forint volt.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Lassan már rövidebb lesz a lista azokról a cégekről,amik még nincsenek lőrinc nevén.
@Horizont: 7:31 Van benne ráció. Bige László is azt nyilatkozta,hogy azért igyekeznek ekkora elánnal ellehetetleníteni a cégét,mert igyekeznek fillérekért megszerezni,vagy akár ingyen. A legtöbb céget így szerezték meg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 15:45 ☻ Végre legyőztük az Uniót és visszatértünk a gyökerekhez.
uploads.disquscdn.com/images/183984d7a027221c6e276349de3b45a50cd5a96501cf56d9574941190ac01222.jpg?w=600&h=486
"Árpád hazájában, jaj annak, aki nem úr és nem bitang"
"Bús koldusok Magyarországa,
Ma se hitünk, se kenyerünk.
Holnap már minden a mienk lesz,
Hogyha akarunk, ha merünk."
( Ady Endre)
kokopelli
...megvette az "Orbán-csalárd" miliárdjaiból,mint strohmann! A családi filmet mintegy igazolva!
Nyírfa
@Eladott Ország: Ebben a gúnyában hitelesebbek mint öltönyben.
És Ady és Ady és Ady , mindörökké. József Attila után szorosan kedvenc. De attól félek, hogy nem merünk.
Eladott Ország
@Nyírfa: Gyáva népnek nincs hazája! A sokat idézett sor Sajó Sándor tollából származik. A felvidéki költő 1923-ban írta meg „A vén bolond” című versét, amely a „Magyarnak lenni” c. kötetében kapott helyet.

„Gyáva népnek nincs hazája –
Világ népe mind megveti,
Még az ég is kineveti –
Úgy kell neki, úgy kell neki! –
Így kell szegény vén bolondnak
Sírva porba hullni,
Sírni, jaj, hogy ilyen népnek,
Ilyen jónak, ilyen szépnek
Mért kell elpusztulni…”

Reméljük 2022-től sikerülni fog.
Nyírfa
@Eladott Ország: 09.27

Nem ismertem a költőt, de a vers tetszik, az eleje kicsit Arany Jánost idézi, később mintha Ady szemrehányásait hallanám, csak más stílusban.
Elborzadok minden alkalommal, amikor a fülledt, dohos, feudális magyar én mutogatja magát. Hány generáció kell még ahhoz, hogy ne kapaszkodjunk a múlt nem is létező dicsőségébe, hány család fogja áthelyezni a háztartását, bankszámláját, munkabírását, tehetségét , amíg a bárgyú révedésből ébredés lesz?
Igen, '22. lehet az eszmélés pillanata, de lel-e öntudatra, kap-e életerőre a magyarság, feltámad-e a lelkiismerete, ráérez-e a felelősség ízére? Megdobban-e a szíve a szabadság, a felszabadulás érzésétől? Ezek a kérdések nem költőiek, a válaszainktól függ, hogy fennmarad-e a nemzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.