Kedden kora délután kisebb földrengés volt Magyarországon több helyen is. A Propeller olvasói Zalaegerszegről, Keszthelyről és Cserszegtomajról is jelezték, hogy erős rezgést éreztek. Többen kirohantak a kertbe. A földrengést lehetett érezni egyebek mellett Budapesten, Érden, Veszprémben, a Balatonnál, Nagykanizsán és Pécsen is. Horvátországból 6,3 erősségű földrengést jeleztek kedden kora délután.

A Propeller olvasói Zalaegerszegről, Keszthelyről és Cserszegtomajról is jelezték, hogy nagyon is érzékelték az erős rezgést kedden fél 1 körül. Cserszegtomaji olvasónk azt írta:

megremegett az egész ház, a karácsonyfán pedig kilengtek a díszek

Hozzátette:

Felkaptam az alvó kiskutyám és kirohantam vele a kertbe

"Nagyjából fél percig tartott az erős rezgés" – tette hozzá az olvasónk.

Zalaegerszegen az egyik multinacionális cég dolgozói is érezték a rezgést a több emeletes épületben.

A 24.hu azt írja, hogy a rengést több budapesti kerületben is lehetett érezni: Józsefvárosban mozogtak a csillárok, Erzsébetvárosban megremegett a poharakban a víz, Ferencvárosban 6-8 centit kilengett a karácsonyfa teteje. Az enyhe rengés 15-20 másodpercig tartott – teszi hozzá a 24.hu.

Az ország déli, nyugati megyéiből is jelezték, hogy ott is rengett a föld. Balatonszemesről, Szombathelyről, Kaposvárról, Pécsről, Bajáról, és Zalaszentlászlóról is jelezték, hogy érezték a rengést.

Mozgott alattam a gurulós szék, kilendültek a lámpák, az ablakdíszek. Recsegést nem hallottunk, tehát a ház valószínűleg bírta

– írta a 24.hu-nak András Bajáról.

Az Időkép beszámolója szerint

Pécsen berengett az egyik áruház, ezért mindenkit kiküldtek.

A Katasztrófavédelem azt jelentette, hogy a rengés Baranya megyében ezidáig három településen okozott kisebb anyagi károkat, sérülésről nem érkezett bejelentés.

Bács-Kiskun megyében is földrengést lehetett érezni – írja a baon.hu. A lap olvasói Kiskunhalas, Baja és Kecskemét térségéből is jelezték, hogy érezték, hogy megmozdult alattuk a föld. Volt, ahol a virágok, máshol a csillár, vagy az ágy mozdult meg a beszámolók szerint. Megmozdult a Föld Solton is 12.22-kor. A közösségi oldalakon sokan jelezték, hogy mintegy 20-30 másodpercen keresztül a település minden részén jól érezhetően mozgott a talaj, a székek, a karácsonyfán a díszek, mozogtak a csillárok.

Valószínű a horvátországi 6,3-as magnitúdójú 11 óra utáni földrengés utórezgéseit lehetett érezni most Magyarországon – teszi hozzá a 24.hu. A Jutarnji List szerint Zágrábban 20 másodpercig tartotta földrengés, Petrinjában pedig épületek dőltek össze. Egy gyerek meghalt, erősítette meg Darinko Dumbović polgármester.

A 444.hu cikke szerint a Jutarnji List arról is ír, hogy Zágráb nagy része áram nélkül maradt, leállt a villamosközlekedés, nagy a torlódás az utakon, az emberek az utcára mentek. Közben mozgósították a hadsereget, Petrinjába, az epicentrumhoz legközelebbi városba háromszáz katonát vezényeltek a romok eltakarítására és az áldozatok utáni kutatásra. Darinko Dumbović, Petrinja polgármestere szerint a fél város romokban van. A rengést Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában, Szlovániában és még Olaszországban is érezték.

A Portfolio azt írja, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium Facebook-oldalán tette közzé, hogy Zala, Somogy és Baranya megyében sokan érezték a földrengést. A rengés epicentruma a magyar országhatártól közelítőleg 100 km-re volt, a távolság miatt Magyarországon károk keletkezése nem valószínű. Az epicentrum a horvátországi Petrinja településnél lehetett, a Google térképének jelzése alapján.

Forrás: 24.hu, baon.hu, MTI, Portfolio, 444Propeller

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Namely: látom,hogy te is sikeresen bekattantál! :)
az elözményeidet ismerve, nem volt nehéz dógod!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Namely
Orbán a hibás!
Összeomlott a katasztrófavédelem, emberek tízezrei haltak meg, de Orbán direkt ezért okozta ezt a földrengést!
Ki akarnak irtani minket!
:D
UI: csak az ellenzéki fellegvárakban volt érezhető, de a stadionokban nem!

#freeszfe
#szándékostömeggyilkosság
#halálafideszre
tudode
Majd őfélesége legyőzi a földrengést is, mint az árvizet felemás csizmában!
.
Átélve az 1956. szeptember 12-i reggeli földrengést, amikor megmozdult a fal fésülködés közben, amelyet számtalan utórezgés követett.
.
www.google.com/search?q=Soroks%C3%A1ri+f%C3%B6ldreng%C3%A9s&oq=Soroks%C3%A1ri+f%C3%B6ldreng%C3%A9s&aqs=chrome..69i57j0i22i30.6035j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------------
.
Törheti az okost a centralizáció atyaúristene, mert 2011-ben a rendvédelmisek megbuzerálását követően a katasztrófavédelmet is centralizálta, a honvédelemtől elvéve, az ÁNTSZ-hez hasonlóan!
.
----- Központosítás lefejezéssel
magyarnarancs.hu/belpol/katasztrofavedelem-kozpontositas-lefejezessel-84126
-----------------------
!!!
.
Ne legyen rá szükség
csak úgy....
@Namely: látom,hogy te is sikeresen bekattantál! :)
az elözményeidet ismerve, nem volt nehéz dógod!
division
@csak úgy...: Szerintem nem írt Namely annyira hülyeséget, elvégre az ellenzékiek szerint mindenért Orbán a hibás.
csak úgy....
@division: szerinted ki a felelös miniszterelnök,ha nem orbán!?
division
@csak úgy...: Világos, ő volt az oka a földrengésnek is ezek szerint.
legott
Újévi fogadalmat tettem.
"Soha többé nem rohanok az utcára földrengéskor!"
Mivel eddig sem rohantam az utcára földrengéskor, végre lesz egy újévi fogadalmam, amit be tudok tartani (eddig egy újévi fogadalmamat sem tudtam betartani - hüp-hüp)
legott
A mostani újévi fogadalmaim:

Soha többé nem iszom alkoholt
Soha többé nem káromkodom
Soha többé nem engedem a gyűlölködőknek, hogy engem is gyűlölködővé tegyenek
Soha többé nem mondom azt, hogy soha többé

Mindennap olvasom a Bibliát - picit
Mindennap jógázom és meditálok - picit
Mindennap megmentem a világot (HaloWars) - picit
Mindennap emlékeztetem magam arra, hogy azért nem tanultam tovább, mert nincs miért - pénzért és hatalomért nem érdemes/nem érdekel és azért sem, hogy jól tudjam a rosszat...

Pl. az evolúció úgy hülyeség, ahogy van!
Pl. a kereszténység i.sz. 325-től úgy hülyeség, ahogy van!
Pl. a sok tudós "felfedezése és tudományos kutatása - de inkább találgatása" úgy hülyeség, ahogy van!
Pl. a sok filozófus filozófiája - abból látszik hogy hülyeség, mert a filozófusok is vitatkoznak, nem értenek egyet egymással, támadják a másik filozófiai elképzeléseit érveket felvonultatva - úgy hülyeség, ahogy van!

Nem'tom, ennyiből átjön, hogy miért hülyeség minden, ahogy van - ismeret szerint?
legott
És a legfontosabb újévi fogadalmam: Soha többé nem kommentelek !!!

Szép volt, jó volt - DE KURVÁRA ELÉG VOLT A DUMASZÍNHÁZBÓL !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.