A rendőrség szűkítette a kört, közelebb került azokhoz, akik Szigetszentmiklósnál fáradt olajat engedtek a Dunába december elején.

Civilek eddig már több mint 10 millió forint nyomravezetői díjat gyűjtöttek össze, hogy megtalálják az ismeretlent, aki nagy mennyiségű fáradt olajat öntött a Dunába Szigetszentmiklósnál – mondta Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere az InfoRádiónak. A rendőrség további kétmillió forintot ajánlott fel, így már több mint 12 millió forint a jutalma annak, aki segít kézre keríteni az elkövetőt vagy elkövetőket.

A rendőrség egyre közelebb kerül a szigetszentmiklósi olajszennyezés elkövetőinek azonosításához

A városvezető hozzátette, hogy a nyomozók több kamerafelvételt is megnéztek, valamint a lakók is új információkkal segítették a munkájukat, így már szűkíteni tudták az esetleges elkövetők körét.

December elején ismeretlenek olajat engedtek az esővízgyűjtő csatornába Szigetszentmiklóson. A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a szennyezés miatt feljelentést tett, a rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság december 16-án azt közölte, hogy több mint 1800 négyzetméternyi területet tett tönkre a szennyezés, a kármentesítés évekig tarthat. Egy nappal később pedig arról számoltak be, hogy már több mint 10 ezer liter olajszármazékot és olajos vizet szivattyúztak le a szennyezés helyszínén. December 19-én kezdődött meg az olajos vízi növényzet és szennyezett iszap elszállítása a helyszínről.

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

(infostart.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
12 millió, és még nincs aki segítene? Akkor valaki még többet ígért titoktartásért..
szép új világ
Egy kissé ellentmondásos a dolog. Akkor emeli a rendőrség +2 millióval a tétet, mikor már "egyre közelebb kerül" az elkövetőkhöz! Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy fingjuk sincs, egyenlőre hogy ki tehette. Én örülnék legjobban ha nem lenne igazam, és sikerülne elfogni azt a kretén barmot aki ezt tette.
Lepényleső
A név,születési év,anyja neve már megvan,most még a cím helyrajzi száma hiányzik,
- vagy ha van olyan,az önkéntes balek hezitál egy kicsit?
Jozefina
Szigetszentmiklóson működik néhány maffiózó!!! Valószínűleg öket kellene megvizsgálni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.