A magyar miniszterelnök jelentést kért a földrengés magyarországi hatásairól, az esetleges károkról.

Felajánlotta Magyarország támogatását a földrengés okozta károk enyhítésében és a katasztrófát követő újjáépítésben Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, amelyet horvát kollégájának, Andrej Plenkovicnak írt kedden délután

– közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, hozzátéve: a magyar katasztrófavédelmi szervektől jelentést kért a kormányfő.

Orbán segítséget ajánlott fel Horvátországnak

Mély megrendüléssel értesültem a Horvátország szívében, Petrinja és Sziszek települések közelében bekövetkezett pusztító erejű földrengésről

– fogalmazott a magyar kormányfő, aki biztosította horvát partnerét, hogy a magyar emberek Horvátország mellett állnak ezekben a nehéz napokban.

Imádkozunk az áldozatok családjaiért és gyors felépülést kívánunk a sérülteknek 

– zárta levelét Orbán Viktor.

Havasi Bertalan elmondta: a miniszterelnök a magyar hatóságoktól azonnali jelentést kért a földrengés magyarországi hatásairól, az esetleges károkról.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

luiz
Magyart meg kisegíted azzal, viharkár vagy bármilyen katasztrófa után, hogy vehet fel kamatmentes hitelt a kurva anyád! Igaz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ha te segítesz azon átok ül orosz átok. Te csak egy csicska vagy akit a muszkák használnak mindenre is.
luiz
Magyart meg kisegíted azzal, viharkár vagy bármilyen katasztrófa után, hogy vehet fel kamatmentes hitelt a kurva anyád! Igaz?
tudode
Na ez az, amikor a birodalom visszavág, mert az ÁNTSZ-hez hasonlóan, melybe szöget szúrt, a katasztrófavédelmet is
.
Átszervezett katasztrófavédelem
------ Központosítás lefejezéssel
magyarnarancs.hu/belpol/katasztrofavedelem-kozpontositas-lefejezessel-84126
.
Átcsoportosítás, elbocsátás
..
"""A rendszert 2011-ben a második Orbán-kabinet egy "sarkalatos" óriástörvény elfogadásával átszervezte; ez nemcsak az 1999-es törvényt helyezte hatályon kívül, de a polgári védelemről és az önkéntes tűzoltó-egyesületekről rendelkezőt is, sőt még a tűz elleni védekezésről szólót is keresztül-kasul átírta, és egymással nem mindig szoros kapcsolatban lévő területeket helyezett új jogi környezetbe. (A szintén 2011-es új honvédelmi törvény a rendszerváltás utáni helyzetnek megfelelően alig beszél a polgári védelemről.) A legfontosabb változást kevéssé meglepő módon itt is az "államosítás" jelentette: 2012 januárjától a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok állami tűzoltósággá alakultak át, és az OKF irányítása alá kerültek. Ezzel a Bakondi által irányított szervezet létszáma 1800-ról bő 10 ezerre duzzadt. E változás alaposan megváltoztatta a belső arányokat, hiszen az OKF dolgozóinak jelentős többsége ettől kezdve tűzoltó. Talabér Zoltán nyugállományú polgári védelmi alezredes, a polgári védelmi dolgozók szakszervezeti vezetője a Narancsnak elmondta, hogy az átszervezés nyomán sok száz régebbi, nem egyenruhás polgári védelmi területen dolgozó munkatársától vált meg az OKF. Nekik annak ellenére is távozniuk kellett, hogy a szervezet alig pár hónappal azelőtti, a devecseri-kolontári iszapkatasztrófa idején tanúsított helytállásával sokat büszkélkedett a kormány. "Főleg tűzoltókat vesznek fel a helyükre, ami azért problémás, mert így eszközei és emberei is elsősorban a tűz elleni védekezéshez, műszaki védekezéshez vannak a létszámában felduzzasztott, szakmai kompetenciájában viszont meggyengült OKF-nek. Nincs megfelelő létszámú és képzettségű polgári védelmi irányító a...
tudode
Folyt.!
.
Nincs megfelelő létszámú és képzettségű polgári védelmi irányító a katasztrófavédelemnél, van úgy, hogy jobb híján az ilyen feladatokat is tűzoltók látják el. Mindeközben erőteljes fiatalítás zajlik, ami önmagában persze helyes is lenne, de az nem jó, ha nincs kitől tanulni. Mivel az évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakemberek legtöbbje már nincs ott, az ő tapasztalatuk veszendőbe megy. Nem így kellene a nemzedékcserének lezajlania. Ez felelőtlen szervezetépítés, bár sajnos korántsem példa nélküli. A rendőrségnél is ugyanerre panaszkodnak" - mondta Talabér Zoltán. Az elbocsátásokra forrásaink szerint azért került sor, mert az OKF vezetői úgy látták, hogy egy militáris jellegű szervezetben semmi nem indokolja civilek alkalmazását."""
.
A cikk befejező mondata:
.
(...) A szervezeten belüli tisztázatlanságokat, feszültségeket és a súlyos bizonytalanságot közelebbről látók szerint viszont mostanában különösen sok okunk van abban reménykedni, hogy ennél élesebb helyzetben a belátható jövőben nem is kell majd bizonyítania a katasztrófavédelemnek. Vagyis valóban Isten kezében vagyunk.""""
.
Nem az Isten, hanem egy hatalom, és pénzéhes fószer tapogatójában vagyunk, ahová nyúlKÁZ, a divatból kiment jogÁSZ diploMÁJÁVAL, annak annyi!
Clavigo
Átküldjük nekik Vakondi mestert... Az qrvára értett a katasztrófavédelemhez ( is)..Migráncsokhoz meg pláne...
bence
A magyarokat segítsd dagadék , ne a horvátokat !
ómió
Ez efftársilag szokatlan és ellenjavallt?
Nyírfa
Felkapta-e már a gumicsizmáját, hogy személyesen megjelenve irányítsa a mentési munkálatokat?
Vagy inkább elkülönítette a "gazdaságvédelmi alapból" , és átutalta a horvát templomok újjáépítésére szánt összegeket?
Az imájától inkább óvjon meg mindenkit az Élet, mert abban nincsen szív, csak üresen kongó szavak halmaza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.