Nem volt túl sikeres annak a két férfinek az akciója, akik úgy gondolták, jó ötlet lesz kirabolni áldozatukat egy lépcsőházban.

December 29-én érkezett a déli órákban bejelentés a Rendőrségre, mely alapján egy férfi arról tájékoztatta a hatóságokat, hogy ketten erőszakkal elvették tőle egy lépcsőházban a táskáját, majd elrohantak a helyszínről.

A zsákmányt a tettesek nem túl sokáig élvezhették, lévén másfél órán belül kattant a bilincs mindkettejük karján, így a szilvesztert egy fogdában töltve ünnepelhetik mindketten, ha az ügyészség a hozzájuk benyújtott indítványnak eleget tesz.

A nyomozók kiderítették, hogy a 25 éves O.Martin és mindössze 17 éves társa az utcán kezdték követni a sértettet, akinek energiaitalt és orvosi maszkot ajánlottak megvételre, majd amikor a későbbi áldozat ebből nem kért, követni kezdték, és egy lépcsőházban szorították falhoz. Egyikük arcon ütötte, a másik kivette a hóna alól a nála lévő autóstáskát, majd mint már említettük, és a rendőrség hivatalos oldala is jelzi, azzal együtt elmenekültek.

Táskát raboltak, hamar elfogták őket

A mindössze másfél órával későbbi elfogás alkalmával a táska tartalmának nagy részét sértetlenül megtalálták, így a benne lévő bankkártyát, okiratokat, valamint nagyobb összegű készpénzt is.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított férfit és fiatalkorú társát a rendőrök rablás bűntett és okirattal visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatásuk indítványozását az illetékes ügyészségen

– olvasható a közleményében a rendfenntartó erők képviselőinek.

Cikk- és címlapkép: police.hu

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.