Érzékenyen érintené a nemzetgazdaság teljesítményét és a költségvetés bevételeit.

Gurmai Zita MSZP-s parlamenti képviselő intézett írásbeli kérdést az innovációs miniszterhez, hogy mikor fogja a kormány munkaszüneti nappá nyilvánítani december 24-ét, amit a kereskedelemben dolgozók évek óta szorgalmaznak – vette észre a 444

Gyengítené a versenyképességet a kormány szerint, ha munkaszüneti nap lenne december 24-e

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

A válasz Schanda Tamás államtitkártól érkezett, a veleje pedig az, hogy soha. 

Bővebben is kifejtve az államtitkár azt írta, hogy 

Felhívom a figyelmét arra, hogy a a keresztény világ meghatározó része december 25-én emlékezik a Megváltó, Jézus Krisztus megszületésére. Ez a nap Magyarországon munkaszüneti nap.  

A jelenleg is érvényben lévő munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a versenyképességet és GDP kiesést is okozna, érzékenyen érintené a nemzetgazdaság teljesítményét és a költségvetés bevételeit is.

- olvasható Schanda válaszában. 

A hvg.hu ennek kapcsán írja, hogy anno, mikor nagypénteket munkaszüneti nappá nyilvánította a kormány három éve, akkor úgy számoltak, hogy 20-25 milliárdos kiesést okozhat a magyar gazdaságnak a nagypénteki munkaszünet. Ám szentestén eleve jóval kevesebben dolgoznak, így valószínűleg kisebb lenne a kiesés. December 24-e egyébként hol kiadott szabadnap (például idén is egy másik szombaton kellett ledolgozni, így lett a karácsonyi hétvége hosszú), hol munkanap.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: Általában délig dolgoznak a legtöbb helyen. Már délután leáll sok helyen az élet. De sokan vesznek ki szabadságot. Semmivel sem "gyengítené" jobban a gazdaságot ez a félnapos munkanap, mint a nagypéntek! Státusz keresztény színtársulat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Aki Én: Nem. Nekem nem szükséges...
ómió
@Giovanni Alba: Ja, "ellenőrízhető és célhozkötött"! Ellenőrízhették, hogy maradéktalan-e az annak fejében bevállalt népzsebelés végrehajtása és, hogy államcsődelhárításra használják-e fel! Biztos, ott is ismerik a fajtátokat, hogy nem lopjátok-e el! Hányszor erősítsem még meg: Böszmétek nem a pénzügyi válságot okozta, hanem az államcsődöt! Minekünk! És miféle "osztogatást" kezdett a "Zorbán" kormányra kerülve? Belekeveredtél már, mint majom a házicérnába? Abból a 14000 milliárdnyi államadósság-növekményből bírt osztogatni,amit 8 év alatt felhalmoztatok és, ami miatt maga az államcsőd is fenyegetett? Bődületesebb hazugságod nincs? Sőt! Abból fizethetett volna még 13. meg 14. havit is, ugye!? Hát, ne vidd túlzásba az "efftársi gondolkodást", mert ez így nálad még csak romlani fog! Amikor meg Orbán azt mondja, hogy nálunk a jogállamisággal minden rendben van, nyilván várja, hogy erre - ha az opponensnek van - megkapja a konkrét ellenválaszt! Viszont ilyet sosem kap, csak ködös liburnyák maszatolást! Másfelől meg ennek a fogalma konkrétan sehol nincs leírva, tehát ez is igaz! Szóval, valami mást kell kitaláljon az elborult anarcholiburnyák/efftársi "agytröszt"! Veled együtt!
ómió
@Aki Én: Ha a kórtüneteidre vagy kiváncsi, ne rám hazudd őket! Majd tájékoztat téged a gondozód! Az idézőjel-használatot meg, úgy tudom - szólj, ha tévednék - semmi nem korlátozza. Talán még az efftársi kvótarendszer se? Jó-jó, persze emlékeim szerint az efftársi elosztórendszerek sokmindennel "csórikásan gazdálkodtak", de azért ez nem terheli meg még a virtuális "népgazdaságot" se!
Aki Én
@verőce21: ...ez igaz. Tényektől függetlenül tolod a magadét.
Aki Én
@ómió: ...azt hiszem mondtam már, de nem lehet elégszer elmondani. TE EGY BETEG EMBER VAGY!
Idézőjelben, meg anélkül.
Giovanni Alba
@ómió: Már megint félrebeszélsz. Az uniós csatlakozás egyik feltétele a jogállamiság megléte volt. Akkor még tudtuk, ez mit jelent? Igen, viktor részt vett a csatlakozási tárgyalásokon, akkor még éppen ő volt a főokos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.