Szerdán huszonegyre, január elején huszonötre nő az oltóhelyek száma Magyarországon az újabb vakcinaszállítmányoknak köszönhetően – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

Müller Cecília közölte: a korábbi, jelképes mennyiségű vakcinát tartalmazó szállítmányból az eddigi öt oltóhelyen négy nap alatt 3789 intenzív, sürgősségi és a koronavírusos betegeket kezelő osztályokon tevékenykedő egészségügyi dolgozót oltottak be.

A szerda reggel Magyarországra érkezett 70 ezer vakcina 35 ezer egészségügyi dolgozó – köztük egy újabb kör, a háziorvosok – beoltásának megkezdését is lehetővé teszi.

További adagokat is megrendeltek, az év elején is több tételben, folyamatosan érkeznek szállítmányok Magyarországra – mondta a tisztifőorvos, hozzátéve: akkor már a szociális intézmények lakói és dolgozói is sorra kerülnek.

Müller az RTL Klub kérdésére azt mondta, hogy

van oltási terve Magyarországnak, és ezt hamarosan nyilvánosságra is fogják hozni.

Először az egészségügyi intézmények dolgozói kapják meg a vakcinát, majd az oltási terv alapján haladnak tovább. Müller arról is beszélt, hogy minden esetben az oltó orvos dönt arról, hogy be lehet-e adni a vakcinát. Ehhez előzetesen egy kérdőívet és egy beleegyező nyilatkozatot kell kitölteni. Az oltás nagyjából fél órát vesz igénybe: a kérdőív kitöltése után jön az oltás, majd 15-20 perc megfigyelési időszak következik, és a végén egy oltási kártyát kapunk.

Az elmúlt néhány napban viszonylag kedvezőbb adatokról tudunk beszámolni

- mondta a tisztifőorvos, de ez nem jelenti azt, hogy a járványügyi éberséget nem kell fenntartani. Müller szerint arra kell készülni, hogy még hosszabb ideig be kell tartani a mostani szigorú higiéniás szabályokat.

Úgy gondolom, hogy már több van mögöttünk, mint előttünk

– fogalmazott Müller.

A Somogyi Hírlap kérdésére azt mondta, hogy elsősorban az idős, krónikus beteg halnak meg a vírusban, csak ritkán vannak fiatal áldozatok is, és még ritkább, hogy ne lenne más betegsége az elhunytnak. Ők jellemzően kétoldali tüdőgyulladásban, többszervi elégtelenségben halnak meg.

A járvány kezdete óta, ha az összes elhunytat számoljuk, akkor mindösszesen csak 3 százalékban nem találtunk olyan betegséget, krónikus betegséget (…), ami a halálhoz vezethetett volna, hanem kizárólag és csakis a koronavírus-fertőzést tudtuk azonosítani halálokként

- jelentette ki Müller. Az elhunytak átlegéletkora a 76 évhez közelít.

Forrás: Telex, MTI

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
"3 százalékban nem találtunk olyan betegséget, krónikus betegséget (…), ami a halálhoz vezethetett volna, hanem kizárólag és csakis a koronavírus-fertőzést tudtuk azonosítani halálokként"
lefordítom...tehát mintegy 300 ember miatt dőlt be a gazdaság...a halottak átlag életkora 76 év...ami annyi, mint bármikor...ha van járvány ,ha nincs...most lehet ezen moralizálni...de megérte? Főleg úgy,hogy a Svéd adatok kedvezőbbek hiszti nélkül...
Rockxy
dugjátok fel a tervet magatokba.
a szezonális influenza az idén elmarad a ko vid javára?
Egy korsó hideg barna
Van a savanykás francot van oltási tervük ezeknek.
Ez nem a hadsereg felvonulási terve mondjuk Hollandia ellen,nem államtitok, nem orbán százados flóra nevű lányának utaztatása hanem egy olyan tervezet, amit pl.a francia miniszterelnök egy hónapja nyilvánosságra hozott. Kor és foglalkozás szerint közölte, hogy ki milyen sorrendben számíthat az oltásra.
Ezek a rablók meg valószínűleg majd az egyéni nyugdíjszámlákkal együtt tudják meg az érintettek.
Egy korsó hideg barna
Utolsó mondat helyesen:
Ezek a rablók valószínűleg majd az egyéni nyugdíjszámlákkal együtt közlik az érintettekkel.
legott
Müller Cecília hazudik.
Egy keresztény nem hazudik.
Egy keresztny nem hazudik ,de Müller Cecilia hazudik - Ezért Müller Ceclia nem ketesztény.

Orbán Viktor is hazudik..
kissé felnőttem
Oltási terv alapokkal kéne kezdeni koronaőr már elmondta EGY HÉTVÉGÉN IS megoldjuk. meg ám a hozzáértés hiánya már egy hete leirtam de sok a tényező amit viktorianus hungarikus kifelejtett. hányat is kellene oltani van e annyi TŰ meg a tű végén nem nemzeti trafikos hanem képzett orvos,.ápoló, nővér aki rutinos akár fekete ruhás is?5 oltópont már 21 oltópont meg a hűtési szállitási kapacitás meg tán 4-500 ujabb oltó pöttyök
akkor tán 3-5 hónap multával elérhető 3- 4 milliós 2 x oltva? Ez kb csunyán irom okkal SZTAHANOVISTA csúúcs lenne itt e kis Hazánkban mert vagy vakcina akadozik vagy az oltandók akadoznak Hacsak az a nagyságos NER nem buszoztat illenkor is nert sok ám az idős ember itt főldön Ja nem is tudták? Terv : EMBER tervez ...ismerős ?
legott
@Rockxy: A kurva anyád, te faszszopó fideszes gyökér !
Azért nem öllek meg, mert ne érsz annyit - vágod, te faszszopó?!
Élj hülyén sokáig - te faszszopó fideszes gyökér !!!
Clavigo
Ez a nő beleiilik a Kondába... Épp olyan barom,,mint a többiek..
jesz
oltani...oltani...oltani...kiskezitcsókolom...másként fogalmazva: oltakozni...oltakozni...oltakozni...csak oltakozzanak már könyörgöm...

Nem látom a hosszú sorokat...
simmering73
"Az elmúlt néhány napban viszonylag kedvezőbb adatokról tudunk beszámolni"
3 napja 607 fő, 2 napja 902 fő, tegnap 1972 fő új fertőzött. Hányas volt matematikából főorvosasszony?
Lepényleső
Ugye milyen hiányosságai vannak az egyszerű polgárnak aki azt hiszi vakcinára van szükség a vírus leküzdésére?
A világon talán egyedül álló módon itt oltási tervvel fektetjük két vállra a vírust,bár a terv még nem nyilvános?
Az eddigi vakcinákat kizárólag az Unió szerezte be Magyarországnak, a hazai beszerzés az oroszra korlátozódott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.