A koronavírus elleni oltás jelenthet egyedül megoldást ahhoz, hogy túl legyünk a járványon, és dolgozni kell a vakcina iránti bizalom növekedéséért – írta a főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán.

Karácsony: szánalmas, hogy a kormány már nem közli a budapesti járványadatokat
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Arra, az alighanem mindenkit foglalkoztató kérdésre, hogy mikor és hogyan leszünk túl a koronavírus-járványon, a válasz világos:

"a vakcina jelenthet egyedül megoldást"

- fogalmazott Karácsony Gergely, aki ugyanakkor felvetette: mégis miért vannak olyan sokan, akik a felmérések tanúsága szerint nem akarják beoltatni magukat.

Szerinte a kulcs a bizalom. A kormányoknak, önkormányzatoknak, tudósoknak, orvosoknak és tudós orvosoknak most mind azon kell dolgozniuk, hogy a vakcina, az oltás iránti bizalom növekedjen – írta a politikus. A bizalom pedig csak és kizárólag tiszta, egyenes és őszinte beszéddel, a tények ismertetésével és tiszteletével, együttműködéssel és partnerséggel állítható elő vagy pontosabban: állítható helyre.

Szerinte "ezért megengedhetetlen, ezért káros, hogy a kormány továbbra sem beszél őszintén, továbbra is trükközik a járvánnyal kapcsolatos adatokkal."

Mindez oda vezet, hogy a koronavírus-vakcinával szemben szkeptikus válaszadók közel egyharmada arra a kérdésre, miért nem akarja beoltatni magát, úgy válaszolt: mert nem bízik a kormányban

- fűzte hozzá.

A főpolgármester szánalmasnak nevezte, hogy a kormány szerdán már nem közölte a fővárosi járványügyi adatokot, miután minap egy bejegyzésében elemezte azokat. Ebben a bejegyzésében az Eurostat számai alapján arra a következtetésre jutott, hogy a valós halálozási számok magasabbak lehetnek a közöltnél, és hogy Budapesten a halálozás feleakkora, mint az ország egészében

- emlékeztetett.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "a bizalom helyreállításán most az ország védettsége, vagyis emberéletek múlhatnak. Az, hogy mikor, és mennyire zökkenőmentesen térhet vissza az élet a rendes kerékvágásba."

A bizalom helyreállításának legfontosabb és leginkább sürgető módja, ha a kormány változtat a járványügyi információszolgáltatás rendjén, és minden rendelkezésére álló adatot nyilvánosságra hoz – írta a főpolgármester, aki szintén fontos tényezőként jelölte meg, hogy "ellenfél helyett partnernek" tekintsék az önkormányzatokat, "velünk közösen szervezzék meg az országos oltási programot".

Karácsony Gergely közölte, ő mindenkit arra biztat majd,

hogy oltassa be magát, bízzon az Európai Unió által biztosított vakcinában.

Ha a kormány kész és képes változtatni a járványkezelésén és annak kommunikációján, akkor minden egyéb "vitánk, minden súlyos nézetkülönbségünk ellenére" a fővárosi önkormányzat – és alighanem az ország minden önkormányzata – kész és képes együttműködni a kormánnyal annak érdekében, hogy az oltással, a vakcinával kapcsolatos bizalom érdemben növekedjen az országban – zárta bejegyzését a főpolgármester.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
O1G-nek az jo ha az orszagnak minel rosszabb. Szandekosan csinalja a katyvaszt, hogy minel nagyobb felelem legyen az emberekben. Varial a vakcinakkal, hogy osszezavarja az embereket. A ruszki vakcinat most kezdik tesztelni 3000 onkentesen. Minek? Miert kell neki megint leszopnia putyin elvtarsat. Van jo vakcina, miert nem hasznaljuk azt, minek kavar egy ismeretlennel, kockaztatva magyar emberek eletet es egeszseget.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
TollerBela
Lassan az egész kormány szánalmassá válik ! Orbán dumál és gyűlölködik, provokálja az EU-t, azegyes kipécézett, nála sokkal intelligensebb embereket - magyrán cigánykodik. A többimeg cinikusan assisztál a hülyének. Káslert elérte a demencia, nyunónéne meg összevissza ágál, továbbra sem beszéli a nyelvünket.
ómió
Már az is baj, ha követné a "korai pesti úti modellt"?
csak úgy....
@sgl: ök így vannak programozva! az alacsony IQ. sok könnyen programozhatók és nem erösségük a gondolkodás.
DR Eric CARTMEN
Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket
csak úgy....
@Shikari: szia tibim,oszt melyik libsi patkányra gondoltál? csak nem a neolibbsi karmelitásra?
zsupumi
Gergely, ne foglalkozzon ezzel, hiszen úgyis hazudtak a számokkal /is/. Bezzeg tavasszal a vízcsapból is a pesti úti időssek otthona folyt, amikor naponta 10 ember halt meg. Most bezzeg kussolnak, amikor a napi halálos áldozat közel 200. Irigyek, hogy maga fiatalabb, okosabb, intelligensebb, ápoltabb, karcsúbb a vezérüknél. Ezek hazudnak reggel, délben és este !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.