A hagyományos újévi fogadkozások helyett "most tegyünk egyetlen komoly elhatározást": azt, hogy 2021-ben hálásak leszünk "az életekért, amiket megmenthettünk" és az "egymást segítő megható pillanatokért" – mondta Áder János köztársasági elnök újévi köszöntő beszédében.

Áder: fogadkozások helyett legyünk hálásak 2021-ben!
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az államfő hangsúlyozta, a koronavírus-járvány miatt ez az évforduló nem olyan, mint a többi.

"Hagyományainkhoz képest más volt a húsvétunk, az adventünk, a karácsonyunk, és most más a szilveszterünk" – jelezte, majd felidézte, "tavaly ilyenkor még önfeledten kívánhattunk boldog új évet egymásnak", majd alig telt el néhány hét, és az újévi bizakodást félelem és bizonytalanság váltotta fel. Kiemelte, "ma már alig van közöttünk, akit ne érintett volna közelről a járvány".

"Mindannyian vágyunk vissza vírus nélküli életünkbe, amelynek adományait, lehetőségeit, szabadságát korábban oly természetesnek vettük"

- fogalmazott a köztársasági elnök.

Hangsúlyozta, "szeretnénk feloldani a korlátokat, szeretnénk már visszakapni azt az életet, amelyben kevesebb a fájdalmas lemondás".

Áder János aláhúzta,

"kórházainkban ezekben a pillanatokban is heroikus küzdelem zajlik": orvosok, ápolók, asszisztensek, mentősök hoznak életmentő döntéseket most is, az új év első óráiban.

"Meghálálhatjuk ezt valaha is nekik? Meghálálható-e a végeláthatatlan műszak?"

- tette fel a kérdést.

Az államfő mindenkitől azt kérte, legyen hálás az egészségügyben és a szociális intézményekben dolgozók hősies munkájáért, mert ők egyetlen percre sem adták fel.

"Legyünk hálásak a tudósoknak, mert kutatásaik segítenek egyre jobban kiismerni a nemrég még ismeretlen ellenséget és biztonságos védőoltáson, hatékony terápián dolgoznak!"

- mondta.

Szólt arról is, hálásnak kell lenni a tanároknak, nevelőknek, mert újra és újra alkalmazkodtak, és a megváltozott körülmények között is szívvel-lélekkel folytatták munkájukat.

"Legyünk hálásak a földeken és a gyárakban dolgozóknak, az eladóknak, a szállítóknak, a rend őrzőinek, mert miattuk működött és működik az ország"

- jelentette ki Áder János.

A köztársasági elnök azt mondta,

"legyünk hálásak jó szóval, köszönettel, fegyelmezettséggel, a másikra való odafigyeléssel, az igazság elfogadásával, a szabályok betartásával, a saját igényeink és érdekeink háttérbe szorításával".

"Legyen most kevesebb a kérdés és több az elfogadás, kevesebb a kétely és több a bizalom!" – kérte.

Az államfő beszéde végén Pál apostolt idézve azt mondta, "becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, éljetek egymással békességben, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez, törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenért adjatok hálát".

"Ehhez kívánok mindannyiuknak erőt, még türelmet, testi-lelki gyógyulást és egészséget az új esztendőre!" – zárta beszédét Áder János.

A köztársasági elnök újévi köszöntőjét ezúttal is Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista fordította jelnyelvre a siket és nagyothalló nézők számára.

(MTI)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Kenetteljes semmitmondás. Mindannyian legyünk hálásak mindenkinek, mert mindenki munkája fontos, nélkülözhetetlen és megfizethetetlen. Éppen ezért eleve kudarcra ítélt próbálkozás normális bért adni mindenkinek, tehát meg sem próbálják, de könnyű adni keveseknek, tehát ezt az utat követik, követték. Pedig nincsenek is olyan kevesen, eleve ott a 133 hős, a bátrak, akik mertek, vagy csak merészeltek.
Szerintem pontosan jellemzi közkeletű gúnyneve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Giovanni Alba
Kenetteljes semmitmondás. Mindannyian legyünk hálásak mindenkinek, mert mindenki munkája fontos, nélkülözhetetlen és megfizethetetlen. Éppen ezért eleve kudarcra ítélt próbálkozás normális bért adni mindenkinek, tehát meg sem próbálják, de könnyű adni keveseknek, tehát ezt az utat követik, követték. Pedig nincsenek is olyan kevesen, eleve ott a 133 hős, a bátrak, akik mertek, vagy csak merészeltek.
Szerintem pontosan jellemzi közkeletű gúnyneve.
Egy korsó hideg barna
"Legyen most kevesebb a kérdés és több az elfogadás, kevesebb a kétely és több a bizalom!" – kérte.

Bizalom bennetek? Ne röhögtess pecás!
Clavigo
Bazzzzz..meg ... Ez a csornai Paraszt ,,a köztársasági izéé,,, ... Szerintem 2-3 bites nemzethyy buziqrvàk,,, //azt se tudják,,ki ez a Csávó...
Sámannus
@Giovanni Alba: "Adni keveseknek" Nem veszik észre, pontosan ezt nevezik LOPÁSNAK
legott
Mostanra már csak lelketlen, embertelen, istentelen, kívül-belül undorító gazemberek vannak a Fideszben.
Egy kicsit normális ember csak hüledezik ezeket látván - hogy milyen mélyre tud süllyedni egy ember a gazemberségben ocsmány módon.

Orbán Viktor azért sátánista, mert Sátán érdekeit szolgálja.
A sok, Orbán beteg világát támogató mameluk meg... mameluk.

Inkább szenvedek, ha úgy alakul, éhen halok, de Orbánista gyűlöletben égő förmedvény nem leszek !!!

Orbán szabadsága azt jelenti, hogy neki(k) mindent szabad, a többieknek meg kuss van - lapátold és nyeld a szart !!!
A fideszesek lehetnek pedofilok, kurvázók, buzi orgiázók, tolvajok, szervezett bűnözők, hazugok, csalók, zsarolók, uzsorázók, antiszemiták, rasszisták, népbutítók, magyar embereknek fájdalmat, tengernyi szenvedést okozó, magyar emberek idő előtti halálát okozók...

De jön a bajszos szar (az igénytelen büdös geci!!!), és kérni mer... az általuk való pusztítás romjain élőktől azt kéri, hogy legyenek hálásak - ???!!!
What the Fuck?!

A pofám leszakad ettől az orbitális pofátlanságtól !!!
(persze a süket primitív faszszopó geci kurva mutogatós tolmácsolásában - ne süketelj, baszod!)

Hogy mutogatják el, hogy elhagyott a szerelmem, mert egy frigid fasiszta kurva vagyok - pénzért gombot is varrok?
justhpeter
Tíz év fog úgy elmúlni az életünkból, hogy egy olyan ember foglalt el egy országos méltóságot, aki semmire sem alkalmas. A horgászok érdekein kívül nem képviselt senkit, még azokat sem akik megválasztzották, asszisztált az ország lerablásához, a jogállam leépítéséhez. Most mint egy elfuserált "nyunyóka utánzat" kiáll és azt mondja legyünk hálásak. Valóban ilyen évvégi beszédre vágytunk ? Már beszélt hozzánk a puffadt pávatáncos, az elborult és eltozult ideológia apostola és most zárásként a nulla és még mindig nem tudjuk, hogy miért és hogyan jutottunk el idáig.
karma1
Csak gyozzek kapkodni a fejuket, amikor majd az a sok szazezer, most munkanelkulive valt, segitseg nelkul maradt ember elkezd nekik "halalkodni". Remelem, felteglaval. Mindenkinek legyen boldogabb, de foleg egeszsegesebb uj eve, mint 2020 volt.
human
Na sikerült előbújnod az üregedből, János?
fidem
"Ha valakit nem tisztelsz, az nem találhat utat a lelkedhez. És bár úgy rossz, mint jó tettekkel is ki lehet vívni a tiszteletet, álszentséggel és képmutatással soha - az csak megvetést érdemel." (John Vermeulen)
RonaGyuri
Azért ebben van valami

A derék Magyar Hírlap mai főoldali kínálója teteje:

„Áder János: Legyünk hálásak 2021-ben!”,
és „Orbán Viktor: Boldog új évet, Magyarország!
”,
végül:
„Év végi hálaadó szentmisét celebrált Erdő Péter
”! =))
Gazella
Jó reggelt...
B.Ú.É.K! Nektek!
Na szarjankó :D A himnuszt hallgatva azt jutott eszembe, hogy miért is nem az egyik évi kamerával felvett tűzijátékot látom... nem hallgattam a dicső szavaidat szarjankó.
Nem voltam hajlandó sívár odákat hallgatni.
De a himnusz se a régi már...
tudode
Na hát!
,
A nemzethy fő celeb hálára buzdítja a moslékzabáló népet, hogy legyenek hálásak azért, mert a FideSS alapítókból a három grácia (Áder, Kövér, Orbán selejtjei befejezték "hadicselekkel" -- közös "erővel" befejezték az ország elfoglalását, megajándékozva az átkosnál átkosabb diktaTÚRhájukkal:
.
------Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)
www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U&t=558s
.
www.klubradio.hu/archivum/reggeli-gyorsreggeli-szemely-2020-augusztus-11-kedd-0900-voros-imre-12282
--------------------------------------
.
Menjen vissza a pecázni, és gondolkozzon el azon a nemzethy celeb, hogy a felcsúti nemzetvezetőtől büdös az ország, vagy az ország sara az, hogy 10 éve garázdálkodhatnak, szívhatják a vérét a FideSS selejtjei!
.
szegfue
@legott: 02:20 Az utolsó 2 bekezdésért kár volt...:( Hidd el a siketek nagyon érző, empatikus és segitőkész, önzetlen emberek. Én 4 évig tanultam a jelnyelvet köztük, igy tapasztalatból mondom.) A jeltolmács hölgy csak a munkáját végzi...
A többivel egyetértek!
Gazella
@legott: hagyd a jeltolmácst békén.
Ő csak a munkáját végezte. S végzi. Rengeteg nagyothalló és süket ember számára mondja el illetve jeltolmácsol. Ezek az emberek igen sérülékenyek és barátságosak.
szegfue
@sgl: 8:27 Én nagyon szeretem a siket embereket... egyből elfogadtak, segitettek, türelmesek voltak hozzám. Pl. többször láttam őket gyülekezni a Déli p.udvaron, mert mentek kirándulni... akkor még irtó keveset értettem a jelekből és odaálltam közéjük "bámulni"... nem kergettek el, hanem bevontak a beszélgetésükbe... bár én "vért izzadtam", hogy akár egyetlen mondatot is eljeleljek, de ők biztattak, kérdeztek, türelmesen várták a mondandómat és én irtó boldog voltam. U.ezt egy "beszélő" kirándulni induló csoportnál nem mertem volna megtenni.
Peller Anikó
Eljön a hála ideje. Talán még nem ebben az évben.
Sámannus
Valójában 2020-nak vagyok hálás, hogy megmutattátok a világnak, hogy ocsmány hazudozó unga-bungázó pedofil simogatók vagytok. Miért tartozik nektek valaki hálával
legott
@szegfue: Konkrétan egy emberről beszéltem.
Éreztem én, hogy vékony jégen táncolok, de nem bírom a fasisztákat és azokat sem, akik fasiszta rendszert szolgálnak ki - főleg mosolyogva - a nép kárára (ebben az esetben a siketeket sem!). És amikor dühös vagyok, nem mérlegelek úgy, mint amikor nem vagyok dühös.
A magánéletében is egy hulladék ez a nő - talán nem véletlenül.

Amikor azt írom, hogy bajszos szar, akkor nem minden bajszosra írom, csak egy... egy-két emberre (lásd: Kövér elvtárs)
Amikor azt írom, hogy Orbán 1G, akkor nem minden Orbánra írom, csak egy... egy-két Orbánra (lásd: Orbán Balázs)

Látod, már én is mindent meg tudok magyarázni és ha kell, az ellenkezőjét is :)

Lényeg a lényeg, hogy befejeztem, elég volt (már így is egy... egy-két éves csúszásban vagyok). Nem engedem többé, hogy istentelen gané emberek bármilyen módon is hatással legyenek rám.
"Ki kéne futnom a világból" ezért? Nem. Csak elvágom a köldökzsinórt.

Agyő, nagy Ők!
legott
U.i.: Ha jót akarsz magadnak - filmajánló: 2020: LEGYEN MÁR VÉGE! (2020)
kissé felnőttem
De ugye nem a viktoriusz hungarikuszra gondoltál mert én biza nem, a leghálátlanabbá vedlett
Nyírfa
Magyarán: szirupba foglalva azt sulykolod, hogy ne nézzünk a körmötökre. Pedig én bizakodó vagyok, hogy éppen ez fog történni, külföldön, itthon egyaránt. Sok volt a "jóból", Áder János, mindennel, amivel vissza lehetett élni, Ti megtettétek.
ómió
Már csak az Athina Híradó "interpretálása" késik!
Nyírfa
@Horizont: Hogy Gyurcsány Ferenc mennyivel különb bármelyik fideszesnél is, az már lezongorázhatatlan. Fényévnyi a távolság.
Boldog új évet! :)
Nyírfa
@Horizont: 10.12

Megkönnyeztem...ezt a szellemiséget élni, nem is kívánok többet.
szegfue
@legott: 9:26 Azt, hogy más életét "hulladéknak" látjuk, mert a sajtó ezt-azt megirt, ez még nem jelenti azt, hogy a mi/Te/én életem mások szemében nem lenne "hulladék", csak éppen erről nem jelenik meg semmi egyetlen médiában sem. Egyébként meg mintha éppen nem lennél jó passzban, mert amellett, hogy igazságokat irsz, mindig beleteszel egy pár "hülye", depis mondatot.
Nyírfa
@Horizont: 10.31

Tegnap este olyat tettem, amit nem szoktam, megnéztem egy numerológus videóját: felbolydul a világ.
A számok azt mutatják, hogy az emberek jó része a vírus hatására magába száll, elkülönítik az értékeset az értéktelentől, és a felszínre tör a szabadságvágy, ami nem csak a karanténra vonatkozik, hanem , és elsősorban a szellem szabadságára. Fellázad az emberiség a pórázok, a képmutató önkény ellen. Ideje.
TollerBela
Húsvét, advent, karácsony ...szentek howwsző sora, szentfzekak még többen ...arcpirító, hogy ezek a körszténység bája mögé rejteznek el ! Ronda, fasiszta bagázs !
ómió
@Horizont: Korózs efftársad közszereplő! Vágod? Ebbélileg simán hazudozhat? Csak, mert ez efftársilag "becsület és dicsőség dolga"? Őt ugyanúgy hallja bárki, mint a "hatalmon lévőket"! Vagy ezért lennél vele "kirekesztő"?!
balos
Érdekes 1 nemiszar vagy!Mikor véded a védhetetlent 1 másik mocskolásával!
gina
Ki ez az elmebeteg??? hálás lehet ez az agyhalott nulla hogy nincs még a börtönben-- remélem mielött eltünik ez is a süllyesztőben
Jozefina
Normális embernek nagy megeröltetés kellett, hogy ezt a beszédet megírja a bajszosnak!!!
kissé felnőttem
@Horizont: remélve hogy számonkérés stb 899 év kiosztással. mert 1000 sajtó orgánum 1 embert egy perc alatt bemocskolhat, 100 év se mossa le a gyalázatot
" Az nem lehet ,hogy annyi szív
hiába onta vért
S keservben annyi hű kebel
Szakadt meg a honért "
tudode
Tisztázandó lenne, ha lehetne, hogy kinek is legyünk hálásak!
.
Netán a székházmutyisnak, aki megalapozta az enyveskezű népeSS családjának a jövőjét, és a járvány idején is fapofával élnek mint Marci hevesen:
.
----- Orbán Győző cégének még sose volt ilyen jó éve
hvg.hu/gazdasag/20200808_Orban_Gyozo_cegenek_meg_sose_volt_ilyen_jo_eve
---------------------------
.
Tíz évre titkosíttatta a felcsúti nemzetvezető -- többek között --- az is, hogy járvány idején
.
----- Orbán Győző cégének még sose volt ilyen jó éve
hvg.hu/gazdasag/20200808_Orban_Gyozo_cegenek_meg_sose_volt_ilyen_jo_eve
----------------------------------
.
-----Titokban akár Orbán apja is kereshet a Budapest–Belgrád vasútvonalon
hvg.hu/360/20200527_Kinai_hitel_keleti_nyitas_belgradi_vasut
---------------------------------
.
???
Gazella
@Nyírfa: 10:54.
Ezzel az egész hókuszp[k virusozással csak rengeteg ember immunrendszerét akarják teljesen legyengíteni. (Sok legyen az elhunyt)...(vakcinára ne igyál előre mérget, még egyáltalán nem hatásos)...Igen sok ember van e földön...
csipetke
Csak a címre.- Óóó,kispajtás! Majd '22-ben meglátod te is,hogy milyen hálásak leszünk...Csak úgy porzik majd
Gazella
@Jozefina: Van egy óriási bibi.. aki a narancsot nyalogatja egy se normális ember... Szinte mind enyhén vagy erősen debiles.
ómió
@Horizont: Az értőn olvasás számonkérését magadon kezdjed! A kiindulás nem az volt, hogy ki ítél el, kit, hanem, - mondtad te - hogy Korózs efftársadat hagyjam, mert "nincs kormányon"! Idáig követhető, vagy már elfelejtetted az elejét? Persze, látom, fröcsögni, köpködni - jól írod - tudsz agy nélkül is!
ómió
@Eladott Ország: Látom, újabb "összeállításaid" vannak az Athina Híradó "anyagaiból"! A "doktoridat" írod belőlük? Akkor, a valóságnak még a morzsáit is messze elkerülve, "jól haladsz"!
Lepényleső
Népességre vetítve a vírus által (is?) állítólag a világon itt halnak meg közel a legtöbben?
Adjunk hálát talán azért hogy még fizethetjük adóinkat,amit aztán a kormánypártiak magánosítanak?
Talán az ő kegyük által élhetünk még,s ez jelentheti akár az ellenkezőjét?
ómió
@Szeparepa2: Na! Már Korózs efftárSSad "szellemi donorát" is a NER-re kell hazudnotok?! Orbitálisabb (még) nincs?
ómió
@Szeparepa2: "Beépített ember"? Aki veletek (Korózs efftársaddal együtt - vagy ő is "beépített"?) forgatott a Fideszre terhelő hazugságfilmet? Te már a saját anyádat se ismered fel, bolsi fajtetü!? Vagy a vigyorgóban, félig szedált állapotodban csak ennyire futja?
Aki Én
Még egy ilyen rossz kisugárzású, humortalan, mosolytalan, kedvtelen, ellenszenves embert, mint ez az Áder.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.