Többször kellett intézkedniük a rendőröknek szilveszter éjjel a kijárási tilalom megszegése, illetve pirotechnikai termékek használata miatt – közölte a rendőrség péntek reggel a honlapján.

Olyan sokan szegték meg a szabályokat szilveszterkor, hogy el sem hiszi

Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint 2020. december 31. 20 óra és 2021. január 1. 5 óra között összesen 1028 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási tilalom megszegése miatt.

Pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt az országban összesen 13 esetben indult eljárás.

Tiszaalpáron 0 óra 15 perckor egy fiatalkorú egy 2. pirotechnikai osztályba tartozó terméket használt, ami egy lakóház tetőszerkezetére esett és emiatt az kigyulladt. Senki sem sérült meg, de több százezer forintos kár keletkezett. Mátészalkán december 31-én este egy lakatlan épületben keletkezett tűz feltehetően pirotechnikai eszköz használata miatt – írta a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében arról számolt be, hogy nem csak a pirotechnikai eszközök használata, hanem árusítása miatt is intézkedniük kellett.

Azt írták: a fővárosban a december 31. és január 1. 6 óra közötti időszakban a rendőrök a VIII. kerületi Corvin közben és a XIV. kerületi Városligetben intézkedtek tiltott pirotechnikai termékek árusítóival szemben. Petárda használata miatt a VIII. kerületi Tömő utcában, a Corvin közben, illetve a Losonci téren kellett fellépni. A rendőrök az érintettek mindegyikével szemben szabálysértési feljelentéssel éltek – közölték.

MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Ja 0.00001%-a... meg a ... édes jó anyátokat...
kissé felnőttem
pedárdákat akkor csak venni nem lehetett meg egyebeket ? mert mifelénk akkor katyusákkal párbajoztak Ja a magánterületen és a Cinege utcában is ? azért vizhangzott 1-2 óráig.
Borsó
Valaki egyszer megértethetné velem, hogy az aljanép mi a búbánatért rendez örömünnepet december utolsó napján. Mi változik másnapra, nem lesz ugyanolyan tanulatlan, minimálbéres, kilátástalan életű, puhos testű, láncdohányos senki, mint előző nap volt? Mit ünnepelnek úgy mégis? Az ünneplés módja persze méltó hozzájuk, gyújtsunk fel, törjünk-zúzzunk, igyunk, öljünk védtelen kisállatokat, verekedjünk, hányjunk, üvöltsünk. Éljen a szilveszter, mert... miért is? Másnap ugyanolyan f aszkalapként ébrednek fel, csak a buli miatt még kevesebb pénzzel, hányásszagúan, fájó fejjel. Na ennek aztán lehet örülni.
namihami
Van az az anyagi- és börtönbüntetés, ami elveszi a kedvét ezeknek a ""vicces fiúknak"". Pusztán a megfelelő sebesség és mérték szükségeltetik a velük szembeni intézkedéshez.
@Horizont: 10.33: Lehet, hogy ez kevés. De próbáld meg azoknak megmagyarázni, akiknek a háza teteje égett le. Vagy a kutyája kapott csengőfrászt, esetleg a sétálók sz@rták össze magukat a mellettük durrantott ""vicces"" termékektől. Gondolom, ők némileg másként állnak a statisztikához.
namihami
@Horizont: 12.47: Én egy kisvárosban (Budapesthez közel) élek és én voltam a bébisintér szilveszterkor. Már itt is olyan durrogtatás volt, hogy 18 h után nem vittem ki sétálni a kicsit, mert pontosan azt akartam elkerülni, amiről fentebb írtam. Amikor a szomszéd BÚÉK-ot kívánt (telefonon) és meséli, hogy a kutyája a szoba sarkában kuporgott és nem akart kimenni az udvarra. Vicces fiúk kószáltak a házak között és ahol kutyát láttak, oda bedobálták a petárdát.
division
@Borsó: Nagyon jó a meglátásod. Az is nagyon érdekes, hogy a jómódú, kulturált emberek akkor sem csinálják ezt, ha lehetne, tudom magamról. Vagy otthon vagyunk szűk családi körben, vagy elmegyünk lazítani egy wellness szállóba (ez utóbbi ugye most ki volt lőve). Itthon játszottunk a gyerekekkel, néztük a tévét, finomságok hada készült el vacsorára, és egy db tűzijátékot, petárdát (rohadna le a kezük) nem vettünk, max. a gyerekek dudáltak kicsit. Lehet ezt így is, csak kell hozzá kultúra.
Lepényleső
...tehát igaz a mondás;minél szorosabb a póráz,annál könnyebben szakad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.