A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján pénteken közzétett térkép szerint Sajószentpéteren veszélyesnek minősítették a levegőt. Putnokon, Kazincbarcikán és Ajkán egészségtelen, Miskolcon pedig kifogásolt a levegőminőség a magas szálló por tartalom miatt.

Sajószentpéteren vagy Ajkán lakik? Inkább ne vegyen levegőt

Fotó: Unsplash

Az előrejelzésben azt írták: az érintett településeken nem várható jelentős változás.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz. Az első az elfogadható, a második a kifogásolt, a harmadik az egészségtelen, a negyedik a veszélyes minősítés.

Az NNK korábban felhívta a figyelmet, hogy a légszennyezők közül a kisméretű aeroszol részecskék (szálló por) bírnak a legjelentősebb egészségkockázattal, rövid távon elsősorban légzőszervi tüneteket okoznak, továbbá növelik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is. Az érintett településeken fontos a helytelen fűtési módok alkalmazásának visszaszorítása, a szilárd tüzelést alkalmazók lehetőség szerint száraz tűzifát tegyenek a tűzre – kérték.

MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Egy betelefonáló bosszúsan emlegette, hogy ő direkt a tizediken lakik egy kertes övezet melletti panelházban, mert oda sem a zaj, sem a rossz levegő nem ér fel...nos tévedett...az ablakából rálát a kertes házakra, melyek kéményeiből vadul dől a füst...és nem száraz akácfa, hanem vizes, gyantás fa, és műanyag keveréke..

Kénytelen ablakot cseréltetni...
kissé felnőttem
na virussal turbozótt ped palackos autógumis ja valamivel kell ott is fűteni tüzifa már letelt? ja nem jár. akkor ott ne vegyenek az olyan mint a gáz kamra kiteritve 20 emeletesre is felmegy ? na majd melléje? szép uj világ alakul.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Elég hülye főcím! Akkor szerencsétlenek feldobják a talpukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.