Novák Katalin beszélt erről.

Így fog visszaépülni a 13. havi nyugdíj

Megkezdi a kormány a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítését: 2021 januárjában plusz egyheti, 2022-ben további egyheti, 2023-ban ismét további egyheti, 2024-ben pedig már plusz egy teljes havi nyugdíjat kapnak majd a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a feltöltött videóban kiemelte, hogy ez 2,5 millió embert érint Magyarországon.

A miniszter közölte, a nyugdíjasok megszokták, hogy nehezebb időkben a baloldali kormányok rajtuk spóroltak, így szüntették meg a 13. havi nyugdíjat és vezették be a nyugdíjprémiumot, amelyet "ők soha nem tudnak fizetni a nyugdíjasoknak".

A jelenlegi kormány ezt már háromszor megtette, és a 13. havi nyugdíj visszavezetése mellett is megtartja a nyugdíjprémium lehetőségét – hangsúlyozta.

Novák Katalin azt mondta: a kormány vállalása, hogy megőrizze a nyugdíj vásárlóértékét, ezért mindig a tervezett infláció mértékével megfelelően emeli a nyugdíjakat. Idén január 1-jével 3 százalékkal emelkedik a nyugdíj, később pedig korrigálják azt, ha a tényleges infláció meghaladja a tervezettet – tudatta.

Hozzátette: a kormány az elmúlt tíz évben 10 százalékkal növelte a nyugdíjak vásárlóértékét.

Forrás: MTI

Kép: Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nem kapkodjak el ezek a gennyladak. Es mi van a 14.havival amit szinten beigert a diktator?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
...sok beszédnek sok az alja,- a nyugdíj meg marad az ablakba?
Nessy
Még hányszor fogják ez elmondani Novák, Rétvári, Orbán és a többiek? Azt hiszik mindenki olyan lökött, hogy nem jegyezte már hónapokkal ezelőtt, amikor harsonák hangjai mellett bejelentették, mintha legalább is az átlag nyugdíjakat megduplázták volna! A minimálnyugdíj és a családi pótlék az egyetlen stabil dolog immáron több mint 10 éve kis hazánkban! Ezek nem nőttek olyan iramban, mint a "puritán kormányzás" ez idő alatt kinevezett léhűtőinek, és a stadionoknak a száma!
terlasz
Ezeknél most már nem csak felül, hanem alul is árad a végtermék, ezért aztán nagyon pedáloznak a "nyuggereknél".
Yoda69
@Nessy: Ez is resze a propagandanak. A valasztasokig naponta 10x be fogjak mondani hogy a fideSS visszadja a 13.nyugdijat amit a szocik elvettek. Arrol viszont melyen hallgatnak hogy 10 percenkent meghal egy magyar a koronavirus miatt.
dr. prédikátor
ez a hülye ferdefejű ágybetét picsa össze vissza hablatyol!!!egy helyen azt mondja hogy januárban kezdik a13. havi nyugdíjak fizetését. máshol meg februárt emleget . már a saját hazugságait is meghazudtolja!!!de hol marad az igért14. havi???o1g te mocskos pokolfajzat!!!
ómió
Hogy adott esetben Böszmééknek megint legyen mit lenyulniuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.