Novák Katalin beszélt erről.

Így fog visszaépülni a 13. havi nyugdíj

Megkezdi a kormány a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítését: 2021 januárjában plusz egyheti, 2022-ben további egyheti, 2023-ban ismét további egyheti, 2024-ben pedig már plusz egy teljes havi nyugdíjat kapnak majd a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a feltöltött videóban kiemelte, hogy ez 2,5 millió embert érint Magyarországon.

A miniszter közölte, a nyugdíjasok megszokták, hogy nehezebb időkben a baloldali kormányok rajtuk spóroltak, így szüntették meg a 13. havi nyugdíjat és vezették be a nyugdíjprémiumot, amelyet "ők soha nem tudnak fizetni a nyugdíjasoknak".

A jelenlegi kormány ezt már háromszor megtette, és a 13. havi nyugdíj visszavezetése mellett is megtartja a nyugdíjprémium lehetőségét – hangsúlyozta.

Novák Katalin azt mondta: a kormány vállalása, hogy megőrizze a nyugdíj vásárlóértékét, ezért mindig a tervezett infláció mértékével megfelelően emeli a nyugdíjakat. Idén január 1-jével 3 százalékkal emelkedik a nyugdíj, később pedig korrigálják azt, ha a tényleges infláció meghaladja a tervezettet – tudatta.

Hozzátette: a kormány az elmúlt tíz évben 10 százalékkal növelte a nyugdíjak vásárlóértékét.

Forrás: MTI

Kép: Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nem kapkodjak el ezek a gennyladak. Es mi van a 14.havival amit szinten beigert a diktator?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Már ha a 14. havit építenék vissza, az lenne a döfi!
.
----- Orbán lesz 14 havi nyugdíj 2006 Eger
www.youtube.com/watch?v=m1AG2NuFvgI
------------------------
.
Na így kell alfelet csinálnia az etetőjéből!
kissé felnőttem
kata a felét kellett volna csak hazudni és ugyanakkor olvasatra ajánlanám a Balti országokat Arra a 3 kicsire kellene figyelni Leléptek a nagy szövetségből nem lett hawai sem rózsaszin szemüveg.Zseniális vezetőik sem voltak csupa csupa fiatal 20-30 évesekből . Olvasson utána nem részletezem.Meg kell ma nézni hol tartanak? Itt viszont egy olyan kicsike világ gazdasági válság kerekdett A nadrágszijat hogy a gatya meg a Nadrág ne essen le, Irom nem Gyurcsányról szól!!! Bajnai mivel szakmailag tán tán Ő tudta belső meglévőkkel csökkenteni: a tulélésünkért. Ráagatott mellékneve is ??? ma is (Libás) az önöké meg ma is hibás .Egy ember meg hegyeket épít stadionokat és betegesnek tartja aki ezzel nem ért egyet pl én sem ez egy pár napos orbáni vélemény, aki a sportra sajnálja ... bocs teszek rá. Minden egyébre tud országnak világnak osztani? a nyugdijakra meg a fogához veri? Az egy havi ilyen hireket begyüjtve ide 6 milliárd oda 800 millió mert ??? vissza lehetne keresni Ennyire nem kéne az internacionalistásdit játszani mert kihal a saját népe előbb utóbb Kegyednek nem lesz kit beetetni ha EZ igy marad. Mit fognak kezdeni egy el adósított szegényedő néppel ? országgal ? meg az árak ? a forint lassan fabatkát sem ér Földbirtokosok egyike sem dolgozott soha kétkezi fizikai melót, itt sem máshol sem max Vadásztak ittak dorbézolak báloztak
Nessy
@kissé felnőttem: Ők semmit! Bepakolják a kasszát az új teherszállító repülőre, és mennek a külföldi bankszámláik után! Itthon meg eloszlik a buborék, és marad a puszta lét!
Clavigo
A lavór arcú fejőnő is felriadt a szilveszteri buli után...
Yoda69
Nem kapkodjak el ezek a gennyladak. Es mi van a 14.havival amit szinten beigert a diktator?
rokker33
Nem kapkodják el pedig 2010 es kampányuk is valami ilyesmiről szólt! Azóta eltelt 10 év és most kapnak 1 heti nyugdíjat amivel a szaros picsájukat kitörölhetik kb annyit fog érni ilyen infláció mellett!A minimum nyugdijrol egy büdös szót sem ejtenek úgy mint a minimálbér emelésről ami még csak tervben van de arra is várhat az ember pár hónapot mire megállapodás születik!
szaboria1
Katika a 13 havi 1 hetei kifizetése nem januárban lesz hanem februárban. Magyar közlöny 2020 évi 168 száma szerint.
csak úgy....
@szaboria1: katica egy kevésbé jól tájékozott, tárca nélküli reklámszakember.
nezelodo
Mi tartott ilyen sokáig, kérdezné az unokám. Tíz éve ordibálja magát rekedtre a siserehad vezére tizenharmadik havi nyugdíj miatt, és ebből csak a 3000 milliárd MANYUP elcsiribálása történt meg, a mellé ígért magánnyugdíj számlák a semmibe vesztek mint a 3000 milliárd. Most meg az esetleg adandó egy hetiért meg kell csókolni a büdös lábát? Azért sűrűbben kellene ilyen billegő választást tartani ami következik, talán gyakrabban jutna eszébe Orbánnak az egykor oly pejoratívan emlegetett nyugdíjas társadalom.
moareka
Szeretném, ha ez a hölgy havi 28.500 Ft-ból élne meg... Akkor is ilyen vehemensen örömködne?
Lepényleső
...sok beszédnek sok az alja,- a nyugdíj meg marad az ablakba?
Nessy
Még hányszor fogják ez elmondani Novák, Rétvári, Orbán és a többiek? Azt hiszik mindenki olyan lökött, hogy nem jegyezte már hónapokkal ezelőtt, amikor harsonák hangjai mellett bejelentették, mintha legalább is az átlag nyugdíjakat megduplázták volna! A minimálnyugdíj és a családi pótlék az egyetlen stabil dolog immáron több mint 10 éve kis hazánkban! Ezek nem nőttek olyan iramban, mint a "puritán kormányzás" ez idő alatt kinevezett léhűtőinek, és a stadionoknak a száma!
terlasz
Ezeknél most már nem csak felül, hanem alul is árad a végtermék, ezért aztán nagyon pedáloznak a "nyuggereknél".
Yoda69
@Nessy: Ez is resze a propagandanak. A valasztasokig naponta 10x be fogjak mondani hogy a fideSS visszadja a 13.nyugdijat amit a szocik elvettek. Arrol viszont melyen hallgatnak hogy 10 percenkent meghal egy magyar a koronavirus miatt.
dr. prédikátor
ez a hülye ferdefejű ágybetét picsa össze vissza hablatyol!!!egy helyen azt mondja hogy januárban kezdik a13. havi nyugdíjak fizetését. máshol meg februárt emleget . már a saját hazugságait is meghazudtolja!!!de hol marad az igért14. havi???o1g te mocskos pokolfajzat!!!
ómió
Hogy adott esetben Böszmééknek megint legyen mit lenyulniuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.