A baloldal a védőoltás kapcsán is csak kamuzásra képes – így reagált a Fidesz-frakció a DK nyilatkozatára vasárnap.

Megkérjük a baloldalt, hogy fejezze be a hazudozást. A járvány kezdete óta mást se csinálnak, csak kamuznak és zavart akarnak kelteni. Most már a védőoltások kapcsán is ugyanezt csinálják, és ezzel a járvány elleni hosszútávú védekezést veszélyeztetik

- fogalmaznak a közleményben.

Magyarország december 26-án megkezdte a védőoltások beadását, az oltási sorrendben a fertőzésnek leginkább kitett egészségügyi dolgozók az elsők. Jelenleg is 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Ahogy újabb vakcinaszállítmányok érkeznek, újabb célcsoportok következnek, többek között az idősotthonokban lakók és dolgozók, a védekezésben részt vevő rendvédelmi dolgozók, az idősek, a krónikus betegek és természetesen a lakosság. A védőoltás önkéntes és ingyenes, azt teljes mértékben a kormány finanszírozza – közölte a Fidesz-frakció.

A DK korábban közleményében azt írta, magyarázatot követel a kormánytól, hogy miért nincs még mindig nyilvános koronavírus elleni oltási terv.

Varga Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, az Országgyűlés népjóléti bizottságának tagja vasárnap online sajtótájékoztatóján arról beszélt, miközben Európa legtöbb országában már elindult a tömeges oltás, vagy legalábbis küszöbön áll, addig Magyarországon továbbra sem történik semmi. Hiába végezte el az Európai Unió a munka oroszlánrészét, a vakcina bevizsgálását, az engedélyeztetést és a szállítást, itt meg is szakad a folyamat, mert a magyar kormány nem hajlandó semmit sem tenni – fogalmazott a DK-s politikus.

Varga Zoltán szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalára feltöltött "skicc, ócska kis vázlat, valós információk és konkrétumok nélküli sajtpapír, minden, csak nem oltási terv".

"Orbánék oltási terve egyelőre olyan, mint Columbo felesége, (...) mindenki beszélt róla, de senki nem látta valójában" – mondta a politikus, hozzátéve, a DK magyarázatot követel a "pánikkormánytól":

miért van az, hogy bár már 2021-et írunk, de még mindig nincs nyilvános oltási terv.

"Ha a pánikkormány már arra is képtelen, hogy összerakjon egy oltási tervet, ha a tervezgetésre is képtelen a Fidesz, akkor Magyarország bizony oltári nagy bajban van" – fogalmazott Varga Zoltán, aki szerint egy oltási tervnek úgy kellene kinéznie, hogy az oltásra regisztrálókat e-mailben tájékoztatják arról, hol és mikor kaphatják majd meg az oltást.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tessék mondani kérdezni még szabad?
A kor még rendben van, hiszen a regisztráció is rákérdezett, meg ki lehet hirdetni,hogy az ekkor születettek jelentkezhetnek a lakáshoz közeli oltópontokon.
De mi lesz a krónikus beteggel? Hiszen már fiatalabb korban is lehet valaki hypertoniás, diabéteszes, lehet súlyos tüdőtágulása, asztmája stb. Ezt honnan fogják megállapítani? Mert a háziorvos tudja a betegeiről, kinek mi baja, mivel gondozzák, milyen állapotban van.De ők nem szerepelnek a kijelölésben.
Tisztelettel közlöm, ez nem kamu kérdés,nem politika, nem akarom a fideszt, vagy bárkit vegzálni, csak érdekelne a megoldás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Tessék mondani kérdezni még szabad?
A kor még rendben van, hiszen a regisztráció is rákérdezett, meg ki lehet hirdetni,hogy az ekkor születettek jelentkezhetnek a lakáshoz közeli oltópontokon.
De mi lesz a krónikus beteggel? Hiszen már fiatalabb korban is lehet valaki hypertoniás, diabéteszes, lehet súlyos tüdőtágulása, asztmája stb. Ezt honnan fogják megállapítani? Mert a háziorvos tudja a betegeiről, kinek mi baja, mivel gondozzák, milyen állapotban van.De ők nem szerepelnek a kijelölésben.
Tisztelettel közlöm, ez nem kamu kérdés,nem politika, nem akarom a fideszt, vagy bárkit vegzálni, csak érdekelne a megoldás.
Nessy
@sgl: Tudom! Azt is melyik jelentés, milyen adatokat közöl. Csak azt onnan tudni kell/ene lekérdezni, és ahhoz informatikai rendszer, és jó informatikus gárda kell/ene.
Nessy
@sgl: Annyi millió adathoz azért az édeskevés lenne. :-))) Miután csak a regisztrálók TAJ száma adott, a többit is lelehet kérdezni, csak kicsit macerásabb, pl gondozás kód és BNO szerint. Elsősorban a gondozott betegeket lehetne így leválogatni.
kissé felnőttem
na torkukon akadt a munka ? vagy kevés a hétvége? 5-évig ment a tutulás hogy elmennek az orvosok és le kezeltek mindenkit parasztosan alázva elmennek a nővérek na akkor ki hol is van mit is kéne itt ja kapkodás a másik mocskolása sima mint a tehénlepény, megoldás??? szájjal egy hétvégén is ? na most mutasd meg?!!! 5 oltopont 21 oltopont , szavazófülkék telefonfülkék ja az már nincs fülke forradalom a má vot. Ner buszok nyugdijasokkal oda vissza most tátogás helyett szervezzétek bakker nem kihagyni a körzetorvosokat ott 99 % ban napra kész csak bövithető is max 2-3 orvos egy egy bázison vagy éppen 10 ha kell viktor figyelj a 3 hullám rád vár
( ja ne értsd félre nem esek rád az első kettővel sem )
Nessy
@Pegero: Egy frászt! értelmesen gondolkozó embernek nem kell "felbujtó". Az anélkül is látja, hogy kapkodnak, mint Bernát a ménkűhöz, ad hoc minden nap bejelentenek valamit, lehetőleg Orbán és a szócséplők mindegyike mást. Igaz, "varietas delectát"! A változatosság gyönyörködtet. Ennyi pancsert összegyűjteni külön művészet!
gina
Ezt az elmebeteg mocskos bandát helyre kellene végre tennie az ellenzéknek. elég a sok hazug mocskos pofájukból, ha nem tudnak semmit felmutatni akkor minden az ellenzék hibája, egy alja banda !!!
gina
@Pegero: Nem !! az Anyád volt te agyhalott patkány
gina
@Pegero: Jobb ha mész a sarki kocsmádba te sötét proli !!!
Nessy
@Pegero: Orbán,azt hiszi, hogy mert meglátogatott pár kórházat, ahol a valós véleményre nem igazán volt kíváncsi, aztán elcsevegett az igazgatóval az irodájában, már mindent tud. Aztán mond és "elrendel" orbitális ostobaságokat. Sajnos senki nem meri neki megmondani, hogy pandémia közepén, minden szakmai egyeztetés nélkül, egy több napos ünnep hajnalán megjelenő Magyar Közlönyben megjelenik a kórházak összevonásáról, átszervezéséről szóló rendelet, mely három napon belül életbe is lép. Ami ellen egyébként ellenzékben élénken tiltakoztak, és akkor igazuk is volt, mert akkora káosz lett belőle, hogy csak! Most viszont egy nap alatt elrendelték ugyanazt, egyeztetés, minden nélkül. Ehhez még hozzá jön az egészségügyi dolgozókkal kapcsolatos rendelet módosítása. Isten óvjon mindenkit, aki most betegszik meg nem covidban!
Sámannus
Az orosz vacinát akarják kipróbálni azért habaltyolnak összevissza. egyébként a háziorvosk a profik, ha jól megnézzük ezek a bakegereknek nem elég a templomi szószék már a vakcinát is ők akarják kiszórni.
Nagy furunkulus ez a banda a nemzet testében.
Nessy
@Pegero: na ezt megkaptuk! Valóban ez az egészségügyben dolgozók problémája. Hiszen ebből a rendszerből csak egy zavaró tényezőt kell kiiktatni,a BETEGET, és minden tökéletes lesz!
szaboria1
Milyen érdekes amikor az Ujhelyi már az EU-hoz fordult akkor gyorsan össze raktak megint egy tervet. Orbán nem gondolkozott mikor bejelentette, hogy hol képzeli el az oltási pontokat. Ahol szavazó helyiségek vannak azok zöme iskolákban és óvodákban van kialakítva. A mi városunkban is csak ilyen helyeken van a szavazás. Akkor arra az időre nem lesz tanítás vagy óviba járás?
A Fidesznek válaszolni kell nem pedig támadni. Igaz Ők már csak lassan 11 éve ehhez értenek.
szaboria1
@sgl: Orbán azt mondta olyan helyen akar ahol a választások alatt a rendszer működött. Azaz adatokat akar szerezni.
Yoda69
Mocskos fideSSesek mar megint hazudoznak.
Teny: 80 ezer vakcina van az orszagban jelenleg, es ezzel szemben csak 5.000 embert oltottak eddig be.
MIERT ILYEN KEVESET?
A vakcinat folyamatosan kapjuk az Uniotol, ha O1G-ek nem vonjak be a haziorvosokat a proceduraba, akkor 10 ev alatt se oltjak le a lakossag 70%-at.
A mocskos nacik mar megint trukkoznek, arra jatszanak, hogy legyen vegre ruszki vagy kinai vakcina, es akkor azzal fognak oltani az amerikai helyett.
ómió
Kamuzásra? Ugyan már! Kész "Krekó-doktrinája" van!
Nyírfa
Valahogy így néz ki egy államcsőd. Teljes káosz az élet minden területén, magára hagyott társadalom, eltulajdonított közvagyon, elmérgesedett bel- és külügyi kapcsolatok, egymásnak uszított állampolgárok, hazudás , az információáramlás megszűnése, bűnbakolás - menekülő kormány.
Ezoterikus berkekben zavargásokat látnak.

Jut eszembe: Minszkben vasárnap is tüntettek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.