Felháborodás-cunami indult el. 

Orbán Viktor szilveszterkor beszélt telefonon Karikó Katalinnal, az Amerikában élő, magyar származású professzorral, a BioNTech cég alelnökével, aki letette a Pfizer-BionTech koronavírus elleni vakcinájának alapjait. Emiatt a Nobel-díj egyik komoly esélyeseként is szokták emlegetni. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban mondandója során úgy is hivatkozott egyik mondatában a tudósra, mint a "kisújszállási asszonyság" – számolt be a Blikk és a Népszava.

Orbán Viktor kettejük beszélgetéséről a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában számolt be, erről a részletről pedig videót is közzétett a Facebook-oldalán. Abban nevezi "kisújszállási asszonyságnak" a világhírnévre szert tett tudóst. Ezután több ellenzéki politikus is felháborodásának adott hangot a szóhasználat miatt.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke például azt írta közösségi oldalán:

Orbán Viktor ma "kisújszállási asszonyságnak" nevezte Karikó Katalint. Karikó az az Amerikában élő kutatóbiológus/biokémikus, akinek szabadalma alapján fejlesztették ki a covid-19 elleni Pfizer-BioNTech vakcinát, az első klinikailag is bizonyított hatékonyságú koronavírus elleni oltást. A Pfizer vakcinával oltják jelenleg Európában, az USA-ban és itthon is az embereket

Karikó a BioNTech cég alelnöke. Orbán szerint viszont egy "asszonyság".

Azt hiszem, ebben minden benne van, amit és ahogy Orbán és az egész kormány a nőkről és a tudományról külön-külön és együtt is gondol."

Orbán Viktor ma „kisújszállási asszonyságnak” nevezte Karikó Katalint. Karikó az az Amerikában élő...

Közzétette: Szabó Tímea – 2021. január 3., vasárnap

A DK-s Bősz Anett pedig Orbán nevében elnézést kért a tudóstól.

Orbán Viktor a Pfizer-vakcinát "egy kisújszállási asszonyságnak" köszönte meg. Én pedig ezúton kérek elnézést Karikó Katalin professzortól a miniszterelnök helyett, és hálásan köszönöm a munkáját!

- írta Facebook-oldalán Bősz Anett.

Orbán Viktor a Pfizer-vakcinát "egy kisújszállási asszonyságnak" köszönte meg. Én pedig ezúton kérek elnézést Karikó Katalin professzortól a miniszterelnök helyett, és hálásan köszönöm a munkáját!

Közzétette: Bősz Anett – 2021. január 3., vasárnap

Szél Bernadett is megszólalt az ügyben, aki vadkeletinek minősítette a miniszterelnöki jelzőt. A független országgyűlési képviselő szerint még az ő sokat próbált ellenzéki fülének is sok volt Orbán Viktor megnyilvánulása. Úgy véli, a kormányfői szereplés "minden ízében vállalhatatlan".

Még a sokat próbált ellenzéki füleimnek is abszurd volt, amit Orbán a mai interjújában megengedett magának. Mutatok egy...

Közzétette: Szél Bernadett – 2021. január 3., vasárnap

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjúban azt is mondta, valójában a Pfizer vakcinája kis túlzással magyar vakcina, mert "ugyan egy német prof is benne van ebben a dologban", a legtöbben magyarok dolgoznak a kutatás irányításában. Hozzátette: Karikó Katalin lánya kétszeres olimpiai bajnok evezős, amerikai színekben, a londoni olimpián szerzett érmeket. A nyolcvanas években, mikor a kisújszállási professzor asszony – ahogy a miniszterelnök nevezte: "kisújszállási asszonyság" – kiment Amerikába, leánya még csak kétéves volt, de ő is beszél és ír is magyarul, ami azt mutatja, hogy – mint a miniszterelnök fogalmazott – "a professzor asszony szíve is a helyén van."

A héten Karikó Katalin is beszélt arról, hogy Orbán Viktor is kikérte a véleményét a vakcináról

- teszi hozzá a Blikk.

Forrás: Blikk, Népszava

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

155 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Karikó Katalinnak nem volt szerencséje, a sorban legutolsó magyarral beszélt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Karikó Katalinnak nem volt szerencséje, a sorban legutolsó magyarral beszélt.
vitriol
Mit neki egy Nobel-díj!? Fontosabb, hogy varga judit asszonyság mindig kiáll mellette.
Peller Anikó
A professzor asszony szíve a helyén van. Csak a tied nincs.
Nessy
Hiába, kulturált viselkedést, jó modort még Soros ösztöndíjjal sem tanítanak az egyetemen!
Sámannus
Amúgy meg tákolmányilag éljen "érzelmi életet" vagy mi a lófütyi. Bexarás ez a tapló paréj.
simmering73
Reménytelen eset. A gyerekszoba hiánya ilyen magatartászavarhoz vezet.
ittott
@Pegero: nem kötött bele. csak tudatosítja, hogy egy zsírdisznó. egy kancigány. kulturálatlan barom. ennyi.
gina
Elmebeteg Viktor már megint nem tudja miről zagyvál. most jó neki a "magyar", de a hölgy menekült Magyaroszágról mert senki nem akarta felvenni mint kezdő tudóst, és nem értékelték a munkáját, ezért nyugaton kezdett kariert épiteni. és most hogy sikeres ., ez a ripacs OV veri a mellét hogy magyar aki a vakcinát kitalálta. újra más tollával ékeskedik ez az alja sötét idióta, hányingerem van ettől a putris cigánytól !!!
gina
@Pegero: Te agyhalott senki, te vagy OV cipőpucolója ,és te szidod az ellenzéket? azt sem tudod mit ugatsz te alja fidesz mocsok, tünjetek el a mocskos Viktoroddal együtt a süllyesztőbe - hazug elmebetek népség, a népnek elege van belőletek. élösködő mocskok !!! Menj a Demokrata oldalra ott a helyed-- és pont Viktorod magyarázza hogy a hölgy a nagy magyar?? hányan hagyták el az országot mióta ez az elmebeteg uralkodik? azt nem kérdezed narancs patkány?
nezelodo
"kisújszállási asszonyság" Attól tartok, ha nyugdíjba vonul a mi miniszterelnökünk, azt fogja csinálni amihez legjobban ért, tánc és illemtanárnak áll.
gina
@Pegero: Te meg az oldal legalja csúszómászója.OV fenéknyalója, dehát mit várni egy fideszestől IQ 10
gina
@Pegero: A seggfej az rád illik,. mert a fejed OV seggében van. ne is vitatkozz,,, hány kiló krumplit kaptál tőle az ünnepekre???
namihami
A Viktorunknak igenis volt gyerekszobája. Az istálló sarka lett lekerítve és a ló hugyozta a termálvizet. Igazi orbáni összkomfort...
ila51
Ugyan már , csak nézzenek rá a csóró feleségére , ha mer mutatkozni egyáltalán , csont bőr .
Gazella
Elég ha megnézitek a V4-ek fotóit... pffff
Iziben leri róla!
Én ilyenhájas taplóval még véletlen se mutatkoznék.
dr. prédikátor
a csuti tapló gyökér megint megmutatta hogy milyen bunkó!!! MERT Ő EGY IGAZI O1G !!! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
silber13
@Pegero: Kussolj te két lábon járó szellemi és morális trágyadomb!
Gazella
Van egy bökkrnő.
Ez a kariko valójában amerikai.
Gazella
@Gazella: a másik meg az, hogy még véletlen se magyarban dolgozik, mivel itthon lese szarták a fejét ennek a nőnek. Kint viszon elismert szakember.
Ludmilla
még mindig jobb,mint a felcsuti tolvaj
Ludmilla
Most komolyan:ilyen ember kell ennek az országnak?Egy ilyen hülye,aki még a szellemi tulajdont is ellopná?
ittott
@Pegero: úgy látom Anyád ragyog rajta. vagy Apád csepegteti ...
szép új világ
Orbán sosem sikerült úriemberként megnyilvánulni. Mindig hozta önmagát - az utolérhetetlen bunkóságot.
Málna
Bírom, ahogy a sok tahó paraszt tahóparasztozik...:-)
Pálinkás Pál
Nincs ezen semmi csodálkozni való...orbán szavazórétege lassan már beszűkül teljesen azokra, akik a nevüket is csak segítséggel tudják leírni..így a fidesz kommunikációt az ő értelmi szintjükre kell belőni..
csak úgy....
@Málna: csak a tahó parasztoknak nem tünik föl,hogy a miniszterelnök elvtárs egy tahó paraszt!
kissé felnőttem
szomorú és alpári a stilusa, nem hiszem hogy 2000 év óta lehet - hasonlót találni de azért egy akad. akinél úgy elszakad a gondolatsor, hogy vannak ők igen kisbetűvel, mert max mára gyenge egy milla aztán van az általa ellenségnek kinevezett lealázott sok - sok senkiházi ( kinek mennyije van annyit is ér ) hát ha mind csak egy pofán vágást adna néki nem tudom? mikroszkopikusan sem lehetne fellelni.? Bemegy a rádióba osztja a semmit szidja mocskolja az ellenzéket Mondana le aztán menne akár kubába is, de azért ott is igényesebbek már. Ami érthetetlen milyen jogon kezeli így az ország NÉPÉT kinek is képzeli magát hogy se stilus se humanizmus hát ebből kér e még a NÉP? aligha A szócsövekről meg amilyen a mosdó. Látszik ez is A zabálós képről. az esti ATV egy szegényeknek ételt osztós témavolt ide miért nem tolakszik közülük senki Vajon nem tellik annyi sem. hogy 2 emberrel tőbbre is juthatna?
Peller Anikó
@Malína: malína a tahaouu proszt. Minta lákátos.
Málna
@kissé felnőttem: Már rég meg akarom kérdezni: neked a magyar nyelv az anyanyelved? Mert olyanok a kommentjeid, mintha a Google fordította volna.
Aki Én
@Málna: Abból is messziről kitűnik, hogy a gazdátok egy modortalan vérsuttyó, hogy csak vérsuttyók imádják.
kissé felnőttem
@Málna: sajnálhatod de én jártam még iskolába, meg tanulni is szoktam azt sem titkolom hogy 1953 ban jártam az első osztályban, akkor nem a te kiskirályod osztotta az észt,ne irigykedj de tudd 6 féle kőzépfokot és még egyetemet is végeztem. egyéb, állnál be a gazdád mellé oltani mert kevés neki a hétvége csak a szája járt
Málna
@kissé felnőttem: Nem ezt kérdeztem. És ne túlozz, biztos vagyok benne, hogy nem jártál egyetemre. Már ne is haragudj, de ezzel a kommunikációval ez szégyen lenne - még akkor is, ha nagyon rég volt.
csak úgy....
@Málna: te,mint ukrán bevándorló kérdezösködsz magyarországon?
no fene...
RonaGyuri
@Málna: szoktad olvasni büdös halfarok NER-társadat???
Málna
@csak úgy...: Honnan veszed, hogy ukrán bevándorló vagyok?
Málna
@RonaGyuri: Megmondom, ha elárulod, hogy jön ez most ide.
csak úgy....
@Málna: az ákcentusod :) ne tagadd,nem szégyen!
Málna
@csak úgy...: Te most humorizálni próbálsz? Inkább ne...
Aki Én
@Málna: ...mert az, hogy @kissé felnőttem: anyanyelve mi, az hogy jön ide??? És mi közöd hozzá, te ostoba véglény?
Ha nem magyar az anyanyelve, akkor mi van?
Te idén is egy elhanyagolt, mellőzött, buta csicska vagy, akinek már csak a hazaáruló suttyó imádása jut :)
Giovanni Alba
@csak úgy...: Látod, látod, kicsi gyümölcs megint ügyesen taktikázott. Lazán és könnyedén siklatta ki a beszélgetést, vakvágányra futtatta. Nagy, csodálkozó szemekkel bámul bele a vakvilágba, és a mondandója veleje csak annyi, én ezt nem értem. A témához nem tesz hozzá érdemben semmit, de nagyon látványosan tud megsértődni. Azt nem tudhatom, ki tartja pórázon, még az is lehet (bár nem valószínű) hogy magától ilyen, mint a kisgyerek, aki csak azt hajtogatja, de miért?
Málna
@Aki Én: Nyugodj le, lazíts már egy kicsit. Megint be vagy feszülve..:-)
Csak kíváncsi voltam, miért nem tudja helyesen összerakni a mondatokat. De legalább megtudtuk, hogy egyetemet végzett az öreg. Biztos azért nem...:-)
kissé felnőttem
@Málna: keresd meg orbánod diploma munkáját itt !!! olvasd el nézd át és szégyenkezhetsz akár helyette ilyen munkáért már az első félévben eltanácsolnák igényesebb intézmények
Málna
@kissé felnőttem: Inkább a te diplomamunkádat olvasnám el. Az biztos nagyon igényes...:-)
Eladott Ország
9 év alatt az orvosok 12 százaléka külföldre ment, a Magyarországon maradók 16 százaléka pedig más pályán helyezkedett el.
444.hu/2015/12/21/menekulnek-az-orvosok-magyarorszagrol
csak úgy....
@Giovanni Alba: málnánk jobban terel mint egy alföldi puli!
kissé felnőttem
málnácska :nem segithetek rajtad tőbb okból sem egyik, hogy mindent elhiszel amit mondanak én már nem azt sem amit kérdeznek. Sopron egy SVÁB azaz németajku város volt .oda tett a gólya, nem választhattam Nagyanyám nem beszélte a magyar nyelvet mert akkor arra nem volt igény, ha érted ezt? 1956 után került egy élelmiszer boltba egy tanuló lány aki beszélt németül ( ŐT is igy bélyegzték a te fajtád, Sváb ) ettől kezdve tudott elmenni vásárolni Gondolj bele 1961 ben gimiben angol német nyelv oktatás kezdődött.. de 5 - es koromtól nem önszántambó már oroszt kellett tanulni ponyemály ? 1956-tl ott dekkolt az orosz páncélosok egy része DA DA az hogy azt hajtogatták Szuez Szuez ennek olvass utána!mire meg majd annyi leszel mint én tád dadogni fogsz nem kritizálni m,a élsz egyáltalán. na akkor kritizálj kit érdekel ettől még ajaj vigan élek mint a rigó
kissé felnőttem
@Eladott Ország: a 40 % meg nyugdijba utánpótlás Londonban .
csak úgy....
@Málna: komoly dolgokban sosem humorizálok,attól függetlenül te maradsz egy orbánnak hálás ukrán menyecske! egyszer már elszólltad magad,szóval ne tagadd!
Málna
@kissé felnőttem: Mindent elhiszek, amit mondanak? Kik? Összefüggéstelenül hablatyolsz. Neked sem hiszem el, hogy egyetemet végeztél.
És még mindig kitérő válaszokat adsz a kérdésemre. Persze nincs jelentősége.
Málna
@csak úgy...: Hát akkor mondd, hogy honnan veszed. Az előbb akcentusról beszéltél, most meg elszólásról. Konkrétan?
kissé felnőttem
@Málna: oklevél száma kelte mellékeljem? aztán lesel akkor mint a bor JÚ egy másolás kérdése csupán
JAJMÁR
Orbánt vajon már beoltották ezzel a vakcinával? Karikó Katalinnak gratulálok, és nagyon büszke vagyok, hogy van egy icipici közös gyökerünk!
Aki Én
@Málna: ...megint buta vagy. Egy fórumozó írása lázba hoz, de a köztársasági elnök kézírása, helyesírása, vagy az imádott suttyód lányának beteg, totál zavaros, több sebből vérző írása, helyesírása meg imádatot vált ki belőled.

Nézd meg ezt. Nem egy bizalomgerjesztő írás, sőt. Van baj, mi?

hvg.hu/shake/20140619_No_komment_foto_Orban_Rahel_beirt_az_Orba
csak úgy....
@Málna: kár volna erölködnöm veled, te még az idd ki vagy vidd ki a bilit között sem látod a különbséget!
Eladott Ország
Alighanem külföldön van ceruzaelem is a kórházakban.
Málna
@Aki Én: Hagyd már ezt a butázást. Beteges. Lassan már minden második szavad ez lesz.
Az az írás meg sem közelíti kissé felnőttem szösszeneteit. És azt sem tudjuk, valóban Ráhel írta-e.
kissé felnőttem
@Málna: tudod odadobta az asztalra az igazványát valaki, hogy igazoltasson minket. aztán ? két mondat után kisomfordált az étteremből. közölték vele ezzel nem jogosult okmányt kérni, kettő mutattak neki egy másikat.Én meg akkor már leszereltem éppen. úgy, hogy elmélkedj hiszel amit akarsz,. a saját zsebemre nem szoktam hazudni.Túl fogod élni, ezt legalább is. a többi a te dolgod. Amúgy sem a gazdádtól sem az árnyékomtól nem szoktam megriadni.
Málna
@csak úgy...: Látod, már megint lyukra futottál. Csak beszélsz, de nincs mögötte tartalom. Ezért nem szoktam reagálni rád, mert nívó alatti amit mondasz és az is, ahogy mondod.
Most gondolom újabb terelés jön...:-)
Aki Én
@Málna: Szóval szerinted is annyira gáz, hogy bárcsak ne a roma lány írta volna, mi? De, ő írta. Elmehetsz, megnézheted. Ráhel egy sokmilliós iskolába járt, persze, hogy miből futotta rá, azt nem tudni, és a minielnök lánya. Ha van ciki, akkor az az.
Persze az arányérzéked, az értékrended sosem volt rendben :)
csak úgy....
@Málna: ugye te a @Shikari: körösztannya !:) csókoljátok meg egymást!
a másik,hogy a nívóm alatt ki is nyalinthatod.
Peller Anikó
@Eladott Ország: Jeruzsaelemre gondolsz?:)
fidem
... talán még a buszsofőrnek is azt mondja: "gyí"...?
Aki Én
@Málna: ...bírom mikor nívóról, tartalomról meg terelésről pofázol másoknak. Te, aki még az életben nem szólt a témához, csak kötözködni jár ide.
Te tényleg ostoba, aljas, szar ember vagy. És totál mindegy, hogy nő, vagy egy nemtelen lelki toprongy vagy.
Gyaníthatóan egy nő nemű lény vagy, akibe qrva kevés nőiesség szorult.
Eladott Ország
@Peller Anikó:ma, 11:27 ♦ Egy kórházban az ajtón volt a felirat, hogy vérnyomás mérésre hozzon mindenki magával ceruzaelemet. A WC papír már köztudott.
Málna
@Aki Én: Ha elmegyek, akkor mi bizonyítja, hogy ő írta?
Kissé felnőttem is egyetemet végzett, és nézd meg, hogy ír...:-)
szegfue
@Aki Én: 11:32 Ahogy mondod! Az első hozzászólása sem a cikkről szólt.
Qqberci
Kitüremkedett a pofáján a gumicsizma...
szegfue
Az angol királynő kitüntette, O.V. meg "kisujszállási asszonyságnak" titulálta... micsoda különbség van az egyes országok vezetői között már csak a kulturáltságukat tekintve is!
kissé felnőttem
málnácska !!!
az egy 2014 -es kiállitásról szóló téma( apuka fotók tömkelege. ) jó hogy ott sem jártam de, hogy vadakat képzelődsz, aludhatnál nyugottan ha munkahelyet váltasz ja és balkézzel tanultam irni tudd és ma is szebben írok mint amit ott látsz. Mennél el betegápolónak több lenne a fizetésed is előbb lennél beoltva is. tán valaki beléd is habarodna de ez nem biztos túl negativ vagy, de tán esélyesebb mint itt
Málna
@Aki Én: Íme a te első hozzászólásod: "Suttyó GE-CI!"
Büszke lehetsz rá. Te kis méregzsák...:-)
Málna
@Horizont: Te meg pont olyan közönséges, tahó paraszt.
Málna
@kissé felnőttem: Azt nem tudom, hogy szebben írsz-e (hazudtál ennél már nagyobbat is ma), de a helyesírásod, a szövegszerkesztésed kritikán aluli. Az össze-vissza hablatyolásról már nem is beszélve...Maradjunk ennyiben.
Aki Én
@Málna: ...méregzsák... :)
Mi más mondhatnék, egy suttyó GE-CI-re?
Hogy te imádod, az rendben van.
Aki Én
@szegfue: Soha nem a cikkhez szól, csak kötözködni jár ide ez a buta, baszatlan némber.
Peller Anikó
@szegfue: "Bírom, ahogy a sok tahó paraszt tahóparasztozik"
csak úgy....
@Málna: ma termékenyebb vagy mint egy fideszes anya! :)
csak úgy....
@Aki Én: biztosan, valami átnevelö táborban tevékenykedett még otthon ukrajnában!
kissé felnőttem
@Málna: méresd meg a testhődet Az ecserit ha tudod mi az ott minden kapható ész az kizárt azaz ott sem vehető.amugy nem vagy az esetem
Málna
@kissé felnőttem: Ne vagdalkozz! Picit sem érdekel, hogy az eseted vagyok-e. Túl öreg, túl primitív, túl gyerekes és túl csóró vagy hozzám.
Málna
@Horizont: Neked sem kellett volna a témához szólni az útszéli stílusoddal. Vastag bőr van a képeden.
Rockxy
a csőcselék szokott felháborodni, lásd politikusok és egyéb ingyenélők.
Aki Én
@Málna: Ma is te vagy a nap lúzere :)
Neked itt sikereid vannak, nem is csoda, hogy idenőttél.
Akit egész kicsi kora óta utálat vesz körül, az pont úgy jár, mint te.
Málna
@Horizont: Nem vitattam, hogy a témához szóltál, ezért írtam, hogy nem kellett volna. Nem érted, amit írok? Pedig igyekszem egyszerűen fogalmazni.
Málna
@Aki Én: Nem, már megint nem én vagyok a nap lúzere. De tény, hogy nem tudnék választani közületek.
kereső
Volt tegnap egy poszt- " A virust levittük a birkózószőnyegre"- na ahhoz irtam tegnap dél körül. Itt most megismétlem-, csak azért, hogy teljes legyen a "kör"- bár én nem "tahóparasztot" irtam:
Ezt is mondta, ez a büdös tahó":Egyébként mindenki ezt a nehezen kimondható szót használja: Pfizer, azt hiszem így kell mondani. De az valójában egy magyar vakcina. Ugye egy német prof is benne van ebben a dologban, a kutatásban, vagy a kutatás irányításában, de a legtöbben magyarok dolgoznak a kutatásban, vagy a kutatás irányításában. Kis túlzással, de mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne. Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam."

Karikó Katalin, az "asszonyság" neve- egy tudós kutatóról beszélsz te bunkó, nem egy 19. századi otthon sütögető asszonyságról.
gina
@Pegero: Megértem az Anyucid az volt egy cseléd, arra emlékszel,aki büzölgött, és ugy születtél,, hozzám te egy kis csepp büdös nulla vagy. kipcsák proli,, tanulj viselkedni, te narancs panelproli
gina
@Pegero: Te fidesz panelproli ,ne kezdj velem, messze vagy te tőlem IQ d nincs csak a sarki kocsma volt az iskolád...
gina
@Málna: Magadról beszélsz kis paraszt lujza???+++ intelligenciád a sarkon szerezted ???
kereső
Kérem szépen, rájöttem. Nem kell itt felháborodni- hiszen dr.Karikó Katalin professzor asszony még dekázni sem tud.
Bezzeg ha tudna!!!...
Málna
@Horizont: Én is azt írtam, hogy a témához szóltál. Még most sem érted?
Igen, különbnek érzem magam tőletek - legalábbis a többségtől.
És köszi, a körülményekhez képest jól sikerültek az ünnepek. Nem is én vagyok ideges...
Málna
@gina: Na, egy újabb IQ bajnok...:-)
szegfue
@Horizont: 12:42 "Nagy hülyének kell lenni ahhoz, hogy az ember azt higgye, tőle mindenhol elájulnak."
mondta Marton László.
Aki Én
@Málna: Aki ennyire nem érzi, hogy hol a helye, az bizony lúzer. Nem kérdeztem, mondtam!
Csizmás Kond
Mongyuk a legérdekesebb az, hogy most is épp azoknak nem tetszik, hogy szóba hozták a tudós hölgyet akik annakidején lapátra tették.
Málna
@Aki Én: A lúzer az teljesen mást jelent. És nem mondtam, hogy kérdezted, csak elmondtam az én verziómat.
Aki Én
@Csizmás Kond: ...az ,,mongyuk" tényleg érdekes. Az is érdekes lenne, ha értenéd a cikket.
Aki Én
@Málna: Csizmás Kondomot nem kritizálod? Ott is lenne tennivaló, nem?
kissé felnőttem
málnácska medvére akadtál, templomjáró már nem vagyok mert ott is jelen vagytok .De hogy politikailag rögeszméd van az egy dolog az meg 44 ben is jelen volt ám . csak a vége lesz szánalmas ha felébredsz
Málna
@Aki Én: Miért kritizálnám? Érthetően, kulturáltan fogalmaz. És nem jön a diplomájával...:-)
Aki Én
@Málna: ...egy alomból valók vagytok. Hogy nincs egy mondata helyesírási hiba nélkül, az mindegy is, a tartalom úgyis agyonb@sz mindent. is. Lehet, hogy a magyar az anyanyelve???
Málna
@Aki Én: Már ne is haragudj, de egy lapon sem lehet említeni kissé felnőttemmel...
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Mondjuk a legérdekesebb az, hogy összevissza beszélsz. Akik miatt el kellett mennie az országból, azok a párt és kisz titkárok voltak, akik nagy része most büszkén feszít a parlament padjain, mint keresztény és konzervatív "politikus".
A másik az, hogy ostobaságot beszélsz amúgy is, mert nem a megemlítés ténye, hanem hangneme ellen emeltek kifogást.
Aki érti, tudja, "asszonyságnak" nevezni valakit kishazánkban nem éppen a dicséret jele. Mondhatott volna hölgyet, tudóst, professzort, széles körben elismert kutatót és még rengeteg szinonimát a lekezelő asszonyság helyett.De honnan is tudhatná, még azt sem tudta (pedig mondhatta volna neki egy tanácsadó, ha merte volna) hogy egy indiai nő nemigen tolerálja ha a keze után kapkodnak, főleg kézcsók céljából.
""Orbán kézcsókja abszurdum" – jelentette ki 2013 októberében Görög Ibolya protkollszakértő, amikor Orbán Viktor Indiában megpróbált kezet csókolni Sonia Gandhinak, az Indiai Nemzeti Kongresszus Párt elnökének, aki ezt határozott mozdulattal utasította el."
Giovanni Alba
@Málna: 13:19 Nesze neked kulturált, értelmes válasz.
"Csizmás Kond
...ugattok mint a veszett kutyák."
ma, 10:48
Nyírfa
Hát, Gyerekek, szellemi halottról vagy jót vagy semmit.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Nézd Jani, mindenkinek más a felfogása...neked ez. A kisz-, és párttitkárok nem mentek sehova, azok mind itt vannak sőt ha te őket akarod burkolni akkor nagyon is sok közöd van hozzuk.
Az ostoba beszédet meg ne hiszem hogy te lennél a kompetens megállapítani...olvasva a képtelennél léptelenebb beírásaidat...szóval ezt hagyjuk.
A megnevezések...épp itt bizonyítottad hogy minden gyüttment nevezgethet...hát erről is ennyit...és etikett...ismét pont te...szépen kezdődik az év...:)
csak úgy....
@Giovanni Alba: kondomnál a vakcinát keverték össze a búfelejtövel és különbözö emlékezet csökkentö szerekkel! @Csizmás Kond: a fidesz-kdnp ben hemzsegnek a komcsik , persze te szereted a komcsikat csak úgy csinálsz mint ha nem is.. :)
Ludmilla
@csak úgy...: nem menyecske,asszonyság
Sámannus
Az ő munkája Nobel díjat ér, a tiéd pedig egy lerombolt országot.
ómió
Na! Efftársilag már azt is le kell hazudni? Netán a múlt ilyenkor "végképp eltörlődik"?
csipetke
Semmi extra.Csak magát adta orbán, a vidéki suttyó,szotyiköpködős stílust nem bírta levetkőzni. Az emberek nagyrészének van veleszületett intelligenciája, a jómodor,a választékos beszéd tanulható. Akik közt orbán forog,onnan max.a kosz ragad rá. Még az agyát se kell fárasztania,mert még a beszédeit is írják. Itt aztán látható,hogy a diploma mellé nem jár automatikusan jómodor,az vagy van,vagy nincs. Hát orbán életéből ez kimaradt,van ilyen.Mondjuk az gáz,ha az illető egy miniszterelnök.
csipetke
@csipetke: Ja,és Karikó Katalinnak orbán a lába nyomába se léphet.Tudás terén egyértelmű,hogy nem,de Karikó egy szimpatikus,szerény ember,orbánnal ellentétben
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Oké cicus, ha már én jani vagyok, vagy úgy gondoltad, én vagyok a jani? Neked képtelenebbnél képtelenebb beírások az idézetek? Nem azt olvasod, ami oda van írva? Érdekes.
" Akik miatt el kellett mennie az országból, azok a párt és kisz titkárok voltak, akik nagy része most büszkén feszít a parlament padjain, mint keresztény és konzervatív "politikus"." Ebből te azt olvastad ki, hogy én mentegetem őket? Tényleg ennyi telik tőled?
Szedd össze magad, mert összetöröd pici gyümölcs érzékeny lelkületét.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ..há nem Jani vagy ???...pedig úgy tudtam a giovanni azt jelenti...ja és az alba az fehér...
Próbálj meg úgy írni és fogalmazni, hogy annak a tárgya a cikk legyen...mert minden más csak kibicelés.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Ez melyik cikk témája is? Tudsz olaszul? Vagy ez csak gugli fordító? Ügyes vagy cirmi, leülhetsz.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...Jani, még nem józanodtál ki ,...ez a cikk ahol írsz...olvasd el a címet...nem kell ide gugli...
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: "Próbálj meg úgy írni és fogalmazni, hogy annak a tárgya a cikk legyen...mert minden más csak kibicelés."
Ezt te írtad, nincsen fél órája, meg ezt is.
"há nem Jani vagy ???...pedig úgy tudtam a giovanni azt jelenti...ja és az alba az fehér..."
Erre kérdeztem rá, hogy ez melyik cikk témája.
Úgy látom, megbomlott az összhangod, magyarul harmóniád. Ha már magaddal sem értesz szót, akkor miért is engem próbálsz kioktatni?
csak úgy....
@Csizmás Kond: te egy zavaros de fideszes matyó hímzés!
Málna
@Giovanni Alba: Semmi baj nincs a véleményével, nem sértett meg vele senkit. Legfeljebb csak azt, aki tényleg ugat, mint a veszett kutya.
Giovanni Alba
@Málna: Pont fordítva. Akik ugatnak, mint a veszett kutyák, azokat nem sértette a ténymegállapítás. Ellenben itt vannak mások is, akiket ez felháborít. Megpróbálom neked megvilágítani. Kiválasztasz véletlenszerűen egy csoportosulást, és jó hangosan odakiáltasz, hogy büdös bunkók. Szerinted nincsen ezzel semmi baj, ez csak egy vélemény, nem sértettél meg ezzel senkit, legfeljebb csak azt, aki tényleg büdös és bunkó.
Tényleg így gondolod?
Jöhet a csodálkozás, hogy hiszen nem is az utcán vagyunk, nincs itt semmiféle csoportosulás, és különben is, nem érted mit is mondok. Rendben, ezen túlvagyunk, jöhet valami új, valami friss, valami, ami most született meg a fejedben.
csak úgy....
@Giovanni Alba: marha nagyok az elvárásaid egy egyszerü málnával szemben! szívószállal próbálkoztál? ...az olyasmi mint egy katéter,ha nem jön semmi,akkor belülröl üres.
Gyurka80
@kereső: Az idézeted szerint semmi rosszat nem szólt, dícsérte, az asszonyságot pedig kedveskedésnek szánta.Csak ez a rusnyatimi az 1%-os pártjával annyira védi a nőket, hogy ő már egy férfi.
Gyurka80
Látom az ATV-n a juhász honvédségi lakáspanamás, a karigeri jobbkeze űttörővezetőnő akik működtették azt a rendszert amelyik miatt ez a professzorasszony kénytelen volt elhagyni az országot és most osztják az észt, hányingerem van.
Gyurka80
Rusnyatimivel az ellenzéknek, csak az a dolga ebben a vírusos helyzetben, hogy ilyen h@lyeségekkel és álhírekkel hergelje az embereket? Ezért kapnak ilyen sok fizetést, szomorú.
Málna
@Giovanni Alba: Mint mindig, most is kicsit túlfantáziáltad a dolgot. Egyáltalán nem csodálkozom és értem, amit mondasz, de ettől még rossz a hasonlatod.
Ha háborogni akarsz, hát háborogj. Az nagyon megy...
Peller Anikó
@Giovanni Alba: Nagyon jó a hasonlatod, de én még utoljára odakiáltottam volna, hogy a kurva anyátokat.

Mondom utoljára.
Aki Én
@Málna: ..téves lájk! A hasonlat kiváló, csak ezt sem érted. Neked a suttyó vajda, meg a Csizmás Kondom a szint.
Mondom, nem érzed a ritmust lúzer.
Boszorkány
Nem akartam regisztrálni, de ezt már nem lehet elviselni! Lehet, hogy volt gyerekszobája, de az illemhelyre nyílt! A diplomáciai érintkezésekben is bakit bakira halmoz, pedig nyilván van tanácsadója. Azt hiszi megtiszteltetés, ha nyalogatja mindenki kezét- olyan kultúrákban is, ahol tudomásom szerint mintegy tabu megérinteni idegen nőt. A bunkó minősítés - sokan használták- hízelgő. A mentegető írás - nem nevezhete uraságnak - hozzá illő színvonalú.
NKF
Tisztelt balos bunkókáim!Dr Karikó Katalin Orbán Viktor elől menekült ki Amerikába?
A régi elvtársaitok elöl!Ez nem zavarja Fletót meg azt papagáj Timikét?
Málna
@Aki Én: Csizmás Kondnak igaza volt. Tényleg ugattok, mint a veszett kutyák...:-)
Aki Én
@Málna: Neked a suttyó vajda, meg a Csizmás Kondom a szint.
Mondom, nem érzed a ritmust lúzer.
Málna
@Aki Én: Ezt már írtad. Tudsz róla, hogy folyton ismétled magad? Már régebben is szóltam ezért.
Aki Én
@Málna: ...leszarom, hogy miért szólsz, mert ostoba vagy. Egy mellőzött, ostoba lúzer :)
Már régebben is szóltam ezért.
kokopelli
@csipetke: Érdekes,hogy a Karikó K. főnökeiről,a BioNTech török házaspárjáról sehol sincsen vita!Nem hiszem,hogy
a vállalatuk valamelyik dolgozója egy személyben Nobel-díjat kapna!A Karikó K. különben Vicepräsident (alelnök) a
cégnél! Valószinűleg ő is csak nevetne az ilyen gyerekes vitán! Az életrajzát olvasva,nem nagyon derül ki,hogy milyen
szakmai kapcsolata volt még Európával a BioNTechen kívül! (T.i. az iskoláit is a tengerentúlon végezte,ahova pici gyer-
mekként érkezett! (;-))
Málna
@Aki Én: Tőlem leszarhatod, attól még rögeszmés vagy. Tényleg jóindulatból mondtam, engem nem zavar, te problémád. Meg a közvetlen környezetedé persze...
csipetke
@kokopelli: 14:10 Nem ő volt kisgyerek,mikor Amerikába mentek,hanem Karikó kislánya volt 2 éves,mikor nekiindultak.
Aki Én
@Málna: ...te meg a jóindulat :)
Nagyon rossz emberismerő vagy, ezerszer mondtam már. De ez egy orbán-imádónál nem is kérdés.
Peller Anikó
@kokopelli: Google fordítót használsz?
kokopelli
@Peller Anikó: Nincs rá szükségem,mivel Angyalföldön születtem,és iskoláimat is ott végeztem!A "sereget" meg
23 hónap alatt abszolváltam!Még kérdés?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.